Andrew Fusek Peters: Skitne triks (Skateboard-detektivene 1)

Skateren i åpnings-scenen er tretten år. Han blir forfulgt av tre menn. Sett fra forfølgernes synsvinkel har den unge gutten ingen sjanser til å redde seg. Bildet etterlater oss et flytende skateboard, men leseren nekter å tro at helten dør i første akt.

Det viser seg at skateren er én blant flere. En gjeng ungdommer vikler seg inn i dramatiske hendelser, drevet av vilje til å hjelpe faren til en av dem. Charlies far har sonet en dom for skapsprengning. Lumske typer er etter ham for å utnytte hans forbrytertalent. Og Danny, som faren til Charlie heter, blir selvfølgelig arrestert når et verdifullt Faubergé-egg forsvinner. Svindlerne plantet bevis som pekte direkte mot Danny. Dette forsto datteren, og dette opprørte henne. For en gangs skyld stolte hun nemlig på farens fremstilling. I den kommende forbryterjakten får alle vennene bruk for sine spesielle ferdigheter, enten det gjelder skateboarding, dataekspertise eller skuespillertalent.
Det er en tøff bande de har å slåss mot, slu svindlere som kjemper uten skrupler for å nå målet de har satt seg. Men det disse mannfolkene ikke regner med, er at deres unge motstandere også vil oppnå sitt mål, nemlig å få renvasket faren til Charlie og fange de skyldige forbryterne.

Publisert 08.07.2010, sist endret 04.01.2013 - 13:52
Side-alternativer