Bildebøker: Friske og fargerike historier

Et lite utvalg bildebøker for de yngste.
Den gamle mannen og hvalen

 

Stian Hole: Den gamle mannen og hvalen

Gamle Cornelius bor ved havet i fred og ro. Bare én tanke forstyrrer ham, tanken på broren, broren på andre siden av sundet, broren Cornelius ikke vil møte. En dag strander en hval utenfor Cornelius´ vinduer. Den må reddes! Da trenger Cornelius hjelp, men ingen andre enn broren kan hjelpe ham.

 VennerTrond Brænne: Venner

De er ulike, bor på ulike steder og spiser den maten de selv er vant med. Allikevel sier ikke vennene nei til å bli bedre kjent med hverandre. Nølende, men velvillig innstilt, takker hesten ja til kråkas innbydelse, og kråker bor som kjent i trær. Her gjelder det å være optimist!

 

 

 


Krusedullen
Simon Stranger: Krusedullen

Blekk! Blekk! Den stakkars krusedullen blekner hen, han trenger mat. Krusedullen er nemlig streken som har rømt fra tegnerens ark. Heller kjempe for livet i den ukjente verden enn å brenne i peisflammene. Men hvor finnes litt blekk å styrke seg på!

 

 


Johannes Jensen og kjærligheten

 

Henrik Hovland: Johannes Jensen og kjærligheten


På dørskiltet til Johannes Jensen står det bare et navn. Kunne han bare få et navn til ved siden av sitt eget! Men da må han finne et noen å bo sammen med. Johannes Jensen leter og snubler og snubler og reiser seg igjen, alt mens han ”skuler” til en liten dame bak et hagegjerde.

 Englevind og lemonade

 

Kjersti Wold: Englevind og limonade

Titusenogtre er livsgledeblåser i englenes fødselskorps, og etter sekstisjutusen år i arbeid må han innse at pensjonsalderen er nådd. Bare én dag gjenstår, og Titusenogtre er klar!

 

 

 


Mormors maskin
Jukka Laajarinne: Mormors maskin

Laura er på besøk hos mormor, og mormor har en skremmende kjøkkenmaskin. Laura blir først redd maskinen, men etterhvert nysgjerrig på den. Kanskje hun kunne prøve den, og når mormor går i kjelleren, blir fristelsen for stor for Laura; plutselig finnes det ingen grenser for hva hun kan putte i maskinen!

Publisert 08.07.2010, sist endret 07.11.2014 - 11:04
Side-alternativer