Halvgudene

Du lurer sikkert på hvorfor denne boka heter Halvgudene. Vel, det lurte jeg også på da jeg så den. Liker du fantasi, action og spenning, så er denne boka helt perfekt for deg.

Halvgudene er skrevet av Mari Moen Holsve. Hun vant Arks barnebokpris i 2011, som tidenes yngste vinner. Denne boka er kjempespennende og har i tillegg litt humor, som fikk meg til å le da jeg leste den. Da jeg tok boka ned fra hylla og begynte å lese på baksiden, synes jeg den virket så spennende at jeg startet lesingen med en gang. Da jeg startet å lese, klarte jeg nesten ikke å ta noen pauser.

Boka handler om trillingene Dina, Balder og Thea. En dag snus alt på hodet for trillingene. De får forskjellige magiske evner og må til slutt ha en lang samtale med faren for at han skal forklare alt. Brått etter blir de kastet ut i en fremmed og farlig verden, et øyrike ved navn Tiladnen. Det trillingene etterhvert får vite er at de har andre navn på dette fremmede stedet, og at moren deres Mael (en gudinne) lever. De må snart legge ut på en farefull reise sammen med andre fra Tiladnen. Målet er å komme seg i sikkerhet, uten å bli oppdaget av en stor og skremmende organisasjon som kaller seg for Forbundet.

Dette er en serie med tre forskjellige bøker, og de passer kjempefint for barn og ungdommer fra 11-15 år. Her får du eventyrlige reiser og spennende handling. Kommer trillingene til å slippe unna Forbundet, eller blir de tatt tatt av organisasjonen?

 

Skrevet av Elin Marie Ukkelberg, elev i arbeidsuke på Landås filial
Publisert 04.11.2016, sist endret 18.11.2016 - 12:47
Side-alternativer