I morgen er alt mørkt (Brages historie)

I morgen er alt mørkt. Ja, den boken vil jeg vite mer om, tenker du kanskje. Vel, hvis du gjør fortsett å lese. Denne teksten jeg har skrevet er ikke akkurat så lang, men nok til å påvirke deg, og kanskje få deg til å begynne å lese denne fantastiske boken av Sigbjørn Mostue, som kanskje er en av Nordens beste forfattere.

Denne boken er utrolig spennende! Når man først har lest noen få sider blir det veldig vanskelig å legge den fra seg. I morgen er alt mørkt passer kjempe fint for ungdom mellom 13-17, og kanskje til og med for voksne? Boken er mørk, intens, spennende, tankevekkende og actionfylt, og ikke minst u-prisvinner for år 2015! Den handler om en type parasitt med navn Mutert Toxoplasma gondii (MTG) som rammer hele verden unntatt Norge. Parasitten er en liten organisme som gjør mennesker gale og sinte. De som smittes blir «forrykte», en form for intelligente zombier. Sykdommen begynte først om høsten i Asia, så til Afrika, og deretter USA. Nå er vinteren over, og varmen har kommet til Norge. Vil krisen ramme vårt kjære land, eller vil vi, nordmenn klare oss fint med olje og kjøttboller?

Sånn som jeg, en 14 år gammel ungdom fra Bergen har skjønt det, kan Sigbjørn Mostue, den geniale forfatteren lett skrive skrekk og action så det går kaldt nedover ryggen på deg, mens du sitter igjen med en svær klump i halsen og leter etter flere negler å spise på.

I morgen er alt mørkt
vil snart smitte alle skandinaviske land, og kanskje hele verden, med en sykdom som kalles “les meg“!

Ali, 14 år. Arbeidsukeelev fra Hop ungdomskole
Publisert 27.11.2015, sist endret 27.11.2015 - 14:17
Side-alternativer