Bergen Leser: Trilleturer på biblioteket

Bent Sigmund Olsen og Jonas Rosenvold har skrevet boken Trilleturer i Bergen. De kommer for å snakke om boken og trilleturene de har hatt underveis i arbeidet - fra smale smau på Nordnes til toppen av Rundemanen, fra gamle stier i Åsane til 70-talls-blokker i Fyllingsdalen, og mye mer.
Hva
  • Anbefalt arrangement
  • infoskjerm hb
  • Bergenleser2012
  • Foredrag
  • Babykino
Når 13.04.2012
fra 12:00 til 14:30
Hvor Hovedbibliotekets Auditorium
Navn, kontaktperson
Telefonnummer, kontaktperson 5556 8556
Legg hendelse til i kalenderen vCal (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

De to forfatterne skal også snakke om litteraturen de har brukt i arbeidet sitt - om skjønnlitteratur, lokalhistorie og sakprosa - om hvordan litteraturen har gitt stemningsrapporter fra andre tider, forklart arkitektur og byplanlegging og utdypet hvorfor noen turer og kafeer er triveligere enn andre.

Etter foredraget blir det en kort trilletur fra biblioteket til Bryggen. Siden brosteinene er søvnløse spedbarns beste venn går turen først via Marken, før den fortsetter gjennom tilbakelente Skomakerstredet med et miljø av hippe småbutikker og kaféer. Målet for trilleturen er Bryggen.  Et sted som er så velkjent for alle som bor i Bergen at mange knapt tenker på at det er mulig å gå inn mellom husene og souvenirbutikkene; inn i halvmørke ganger som åpner seg mot små lukkede plasser. Her finner man et rolig, skjermet miljø - en liten tidsreise med små kafeer, butikker, med en mystisk ro for slitne foreldre og for de nestminste er det gamle tregulv som er fine for prøvende babyskritt.

Om forfatterne:
Forfattere trilleturer i BergenBent Sigmund Olsen og Jonas Rosenvold er to kompiser som fikk hvert sitt barn med fjorten dagers mellomrom. Sammen med vesle Jens og Juliane, og mammaene deres, har de trillet Bergen på kryss og tvers.

Bent Sigmund Olsen er til daglig førstekonsulent i Holbergprisen, mens Jonas Rosenvold er lærer, og bor sammen med Ylve Thon, som er billedkunstner og har illustrert boken.

Publisert 13.03.2012, sist endret 11.04.2012 - 10:58
Side-alternativer