Vinnerne av tegneseriekonkurransen

Vinnerne av bibliotekets tegneseriekonkurranse er kåret. Møt de unge talentene her.
Oppgaven for Bergen Lesers tegnekonkurranse var tema Byen, og den skulle være på maks en A4-side. Alle mellom 10 og 18 år kunne delta, og en jury bestående av Are Edvardsen, Jorunn Hanto-Haugse og Inga Sætre har kåret fire vinnere. Førstepremien var et Wacom tegnebrett. I tillegg fikk alle vinnerne en god bunke bøker og tegneutstyr, sponset av Outland, Schibsted, Egmont og CappelenDamm, og en spesialdesignet diplom, tegnet av Inga Sætre. Vi har tatt en prat med de fornøyde vinnerne.

 

1.plass: Arthur Vigardli (12)Arthur

Hvordan fikk du ideen til denne oppgaven?
Oppgaven var jo å tegne noe om Bergen. Jeg tenkte på noe som var typisk bergen, og så tegnet jeg bare noe. Jeg jobbet cirka 20 minutter med den, biblioteket skulle stenge, så da måtte jeg bare gjøre meg ferdig.

Tegner du mye ellers?
Jeg tegner ganske mye, hver dag. Både tegneserier og andre ting.

Hva slags tegneserier liker du?
Jeg liker Donald, og en serie som heter Kongen min, som er i Dagbladet. Den er morsom.

Juryen sier om Arthur:
"En helt vanlig dag ... nesten!" Denne er juryens favoritt. Den er godt tegnet og fortalt, med gode effekter og tydelig handling. Hovedpersonen er morsom og gjenkjennelig, og poenget er overraskende og surrealistisk. Han har enkelt inkludert tema "Byen" med stedsforankring (Bryggen) og personer (Edvard Grieg) som alle kjenner igjen, uten at det stjeler oppmerksomhet fra historien. Vi lo høyt!

Da Arthur fikk overrakt førstepremien, nemlig et stort Wacom tegnebrett, var entusiasmen stor i hele den tegneglade familien. Dette blir det nok krangel om! sier moren begeistret.

Arthurs tegneserie blir stilt ut på alle bibliotekets filialer som månedens stripe i desember.

 

2.plass: Elizabeth Nygård (12)Elizabeth

Hvordan fikk du ideen til denne oppgaven?
Jeg er veldig inspirert av Nemi. På skolen tegner jeg en serie som kalles Nemily, der jeg bruker karakterene fra Nemi, og lager nye historier ut fra dem. Jeg brukte ti minutter på oppgaven. Av og til får jeg veldig mye inspirasjon, så da tegner jeg det bare ned.

Tegner du mye ellers?
Jeg tegner mye på fritiden. Jeg inspireres av manga og vocaloid, men tegner også andre ting enn tegneserier.

Hva slags tegneserier liker du?
Jeg liker Donald og Nemi, og av og til Pondus.

Juryen sier om Elizabeth:
Gjennomført serie i mangastil og med en stødig historie. Karakterene er definerte med forskjellige personligheter og utrykk. Tema er inkludert med shopping i byen og bibliotek, ved at Sandra prøver å overbevise sin venninne om at bibliotek er gøy. Det eneste de blir enige om, er at gutter er best.

 

3. plass (delt): Oscar Holcroft (12) Oscar

Hvordan fikk du ideen til oppgaven?
Jeg tenkte på Bergen. Jeg bestemte meg for hvordan historien skulle være først, så tegnet jeg den etterpå. Jeg jobbet med den i to dager.

Tegner du mye ellers?
Jeg tegner nesten hver dag.

Hva slags tegneserier liker du?
Jeg leser mest Donald Duck.

Juryen sier om Oscar:
Behersket historiefortelling og tydelighet. Karakterene var gjennomarbeidet og tema er inkludert ved at det foregår i et bymiljø og er forankret ved Johanneskirken. Vi er spesielt imponerte over ansiktsuttrykkene til hovedpersonen.

 

3. plass (delt): Marthe Årflot Løtvedt (13)Marthe

Hvordan fikk du ideen til oppgaven?
Jeg leste om konkurransen på nettsidene til biblioteket. Der sto det at man kunne ta utgangspunkt i noe som skjedde i Bergens gater, den blå steinen eller Nordnes sjøbad. Så kom jeg på noe som skjedde en gang på sjøbadet på Nordnes, og tegnet med utgangspunkt i det. Jeg jobbet med den en helg.

Tegner du mye ellers?
Jeg tegner mye, hver dag, men ikke så mye tegneserier. Men det var veldig gøy, så det kan jo være jeg gjør det mer etter dette.

Hva slags tegneserier liker du?
Jeg liker særlig den japanske tegnemåten manga, som begynner bakerst og tegnes fra høyre mot venstre.

Juryen sier om Marthe:
Marthe viser at hun har lest, studert og forstått hvordan en tegneserie kan vise dramatikk. Her er det brukt spennende utsnitt, fine effekter og en god forståelse av hva som skjer når en er under vatn. Den skiller seg ut med å være underfundig og ikke en humorserie slik mesteparten av bidragene var. Tema er inkludert ved at det foregår på Nordnes Sjøbad.

Publisert 09.11.2012, sist endret 19.11.2012 - 13:54
Side-alternativer