Teknisk hjelp

Om formater og standarder.

EPUB er det mest brukte filformatet for e-bøker og dette formatet kan leses av svært mange programmer. På PC, MAC OS X og Linux kan en lese e-bøker i EPUB-formatet ved hjelp av for eksempel programmet Calibre. Nettbrett har også flere muligheter, vi har gode erfaringer med Bluefire Reader som finnes for både iOS og Android. E-bøkene våre vil du også finne i appen eBokBib.

De aller fleste lesebrett støtter EPUB, slik at en kan laste ned EPUB-filen direkte fra nettsidene våre om lesebrettet har netttilkobling. En kan også først laste ned EPUB-filen til en PC og overføre e-boken fra PC til lesebrett. Amazon sine lesebrett kan ikke lese EPUB-formatet og de som har en Kindle må laste ned e-boken i filformatet MOBI. Alle e-bøkene kan også leses i en nettleser.

E-bøkene er kodet etter XML-standarden TEI P5.Vi har fått hjelp god av Bokselskap.no og har brukt deres retningslinjer for XML-koding

Vi har brukt programmet XML Copy Editor er for XML-koding, eCub for å pakke EPUB-filene, Sigil for å lage kapitler og Calibre for å konvertere fra EPUB til MOBI.

Kontakt oss på ebok@bergenbibliotek.no for tilbakemeldinger, hjelp eller andre forespørsler.

Publisert 15.01.2014, sist endret 05.02.2014 - 18:54
Side-alternativer