Malebøker

Side

Video: Malebok av Per Krohg

Malebok av Per Krohg frå omkring 1917, laga for ei forening som kalla seg Barnas Vel. I boka teiknar han fleire av dei mest typiske yrka som var på den tida, som blant anna smeden, bakaren og "fillepelleren".
Les mer…

Side

Bla i maleboken: Malern, Kosten og Pøsen

Fargeleggingsbøker har ofte blitt brukt i reklamesamanheng. Malern, Kosten og Pøsen var ein trykksak utgjeven av malingsprodusenten Alf Bjercke A/S. Logofiguren «Maler'n til Bjercke» blei nytta som varemerke for firmaet.
Les mer…

Side

Bla i maleboken: Vi skal male

Eldbjørg Øien Moum var ein dyktig kunstnar som lagde ei stor mengde med postkort på 1940- og 50-tallet. Moum var særlig dyktig på å framstille barn som vitale, energiske og energifulle. Her har ho laga ei malebok som heiter Vi skal male.
Les mer…

Side

Bla i maleboken: Vi maler omkapp 1

Vi maler omkapp 1 er ei malebok laga i overgangen mellom 1940 og 50-tallet. Maleboka er teikna av den norske kunstnaren, reklamemannen og illustratøren Harald Damsleth.
Les mer…

Side

Bla i maleboken: Vi maler omkapp 2

Vi maler omkapp 2 er ei malebok laga i overgangen mellom 1940 og 50-tallet. Maleboka er teikna av den norske kunstnaren, reklamemannen og illustratøren Harald Damsleth.
Les mer…

Side

Bla i maleboken: Vi maler omkapp 3

Vi maler omkapp 3 er ei malebok laga i overgangen mellom 1940 og 50-tallet. Maleboka er teikna av den norske kunstnaren, reklamemannen og illustratøren Harald Damsleth.
Les mer…

Side

Bla i maleboken: Den bitte lille konen

Den bitte lille konen er ei svært kort historie og teiknebok for barn om ei kone, ei ku og ein katt. Boka er laga av illustratøren Milly Heegaard.
Les mer…

Publisert 21.08.2015, sist endret 21.08.2015 - 09:34
Side-alternativer