Nye filmer april/mai 2016

Ta en kikk på hva biblioteket har kjøpt inn av nye filmer.

45 år
45 år

Andrew Haigh (2016)

45 år er en nydelig skildring av ekteparet Geoff og Kate som får forholdet satt på prøve like før de skal feire sin 45-års bryllupsdag. Charlotte Rampling og Tom Courtenay, to av Englands flotteste skuespillere, storspiller i dette stille og nyanserte relasjonsdramaet. De mottok begge Berlinalens Sølvbjørn for sin innsats.

Amour fou
Amour Fou

Jessica Hausner (2004)

Tidlig på 1800-tallet, i romantikkens Berlin, drømmer den unge Heinrich om kjærlighet og død slik det sømmer seg for en romantisk poet. Etter et mislykket forsøk på å overtale sin elskede kusine til å inngå en selvmordspakt, tråler han Berlins høyborgerskap på jakt etter en kvinne som deler hans dødsønske - eller i det minste kan overtales til å dele det. Og idet han er i ferd med å gi opp møter han den skjønne Henriette, som viser seg å være akkurat den han har lett etter.


Bloodline
Bloodline

TV-serie (2015)

Når den fortapte sønnen og familiens sorte får vender hjem, truer han med å ødelegge familiens skjøre fasade og avsløre et helt livsverk av ugjerninger. Den kritikerroste og høyst vanedannende trilleren har et stjernespekket rollegalleri med blant andre Kyle Chandler, Oscar-vinner Sissy Spacek og den Oscar- nominerte Sam Shepard. Den er spennende og fascinerende med en sjokkerende avslutning.


Bridge of spies
Bridge of Spies

Steven Spielberg (2015)

Bridge of Spies er en fengslende thriller regissert av Steven Speilberg, som forteller den sanne og utrolige historien om forsikringsadvokaten James Donovan (Tom Hanks). Av CIA blir han satt på den umulige oppgaven om å forhandle om frigivelsen av en amerikansk pilot fanget på russisk jord, og havner dermed utilsiktet i sentrum av viktige hendelser under den kalde krigen. Matt Charman, Ethan Coen og Joel Coen står bak dette manuset om den utrolige historien om Donovans liv.


The Counselor
The Counselor

Ridley Scott (2013)

Den legendariske regissøren Ridley Scott har gått sammen med den prisvinnende forfatteren Cormac McCarthy om storfilmen The Counselor. I hovedrollene møter vi store navn som Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt, Cameron Diaz og Penélope Cruz.
En advokat får mer enn nok å hanskes med når han blir involvert i et større nettverk av narkosmugling og situasjonen spinner ut av kontroll. Cormac McCarthys manusdebut byr på en historie som blander forfatterens karakteristiske mørke vidd med et marerittaktig scenario.


Game of Thrones sesong 5
Game of Thrones sesong 5

Det verdensomspennende TV-fenomenet Game of Thrones er fortsatt like populært, og de 12 Emmy Awards-prisene serien har mottatt i femte sesong, er det meste en TV-serie noensinne har mottatt i løpet av ett år. Sesongen begynner med et maktvakuum som hovedpersonene i Westeros og Essos forsøker å fylle, og inneholder noen av de mest eksplosive scenene hittil. Dessuten er uttrykket "vinteren er på vei" mer illevarslende enn noen gang.Girlhood
Girlhood

Ćeline Sciamma (2014)

Marieme lever med familien i et fattig strøk i utkanten av Paris. Alt hun vil er å være som alle andre, men for andre år på rad har hun ikke gode nok karakterer til å bli uteksaminert fra videregående. Da hun møter tre småkriminelle jenter frontet av hardbarkete Lady, øyner hun en mulighet til å finne både fellesskap og en vei som bare er hennes.

 


Girls sesong 4
Girls sesong 4

Executive producers Judd Apatow og Jenni Konner og manusforfatter/regissør/skuespiller Lena Dunham er tilbake med en ny sesong av den Emmy- og Golden Globe®-prisbelønte serien. Gjennom morsomme og hjerteskjærende hendelser er jentene på vei mot å bli mer modne i sin jakt på suksess - kreativ suksess, jobbmessig og i kjærlighetslivet - i New York City og verden.

 


Guldkysten
Guldkysten

Daniel Dencik (2015)

Året er 1836, og i Danmark får den unge botanikeren Wulff i oppdrag av kongen å reise til Dansk Guinea, hvor han skal anlegge kaffeplantasjer for å sikre danskene et fotfeste på det afrikanske kontinentet. Men det viser det seg raskt at det er mye kongen og hans menn hjemme i Danmark ikke vet.

Slavehandelen er en glemt og dyster del av skandinavisk historie.


Himmelen over Havanna
Himmelen over Havanna

Laurent Cantet (2016)

En vennegjeng, som nå er i 50-årene, minnes ungdomstiden; en røff, men lykkelig tid. Selv krisen på 90-tallet, da Sovjetunionen gikk i oppløsning og Cuba mistet nesten alle sine eksportinntekter over natten vekker gode minner. Men idyllen kaster skygger. Ettpartistaten passer på med en klam og hard hånd, og for flere av vennene ble den frodige øya etterhvert som et fengsel. Himmelen over Havanna er et smart og engasjerende drama med gnistrende skuespillere om livet på Cuba, Fidel Castros sosialistiske paradis. Filmen er regissert av Laurent Cantet som hadde stor suksess med Gullpalme-vinneren Klassen (2008).


Hotel
Hotel

Jessica Hausner (2003)

I Jessica Hausners andre spillefilme møter vi Irene som begynner å jobbe på et avsidesliggende hotell i de Østerriske aper. Hun finner ut at jenta som hadde jobben føre henne har forsvunnet på mystisk vis. Snart føler hun at hun er i fare.

 

 


Mockingjay 2
The Hunger Games: Mockingjay Part 2

Francis Lawrence (2015)

Mens hele Panem rystes av total krig, står vi foran den endelige konfrontasjonen mellom Katniss og President Snow. Sammen med en gruppe av sine nærmeste venner og allierte, inkludert Gale, Finnick og Peeta, setter Katniss og avdelingen fra Distrikt 13 livet på spill for å frigjøre hele Panem fra tyranniets grep. De skal orkestrere et attentat på President Snow, som på sin side mer enn noen gang før er ute etter å knuse både Katniss og alle hennes allierte. De dødelige feller, livsfarlige fiender og tunge moralske valg Katniss står overfor i dette dramatiske siste kapittelet av The Hunger Games-sagaen vil sette henne på større prøver enn noe hun opplevde under Dødslekene. I The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, innser Katniss Everdeen at det ikke lenger handler om å overleve neste dag - men at hele Panems fremtid står på spill.


Land ho
Land Ho!

Martha Stephens & Aaron Katz (2014)

Mitch, en tidligere kirurg, overtaler sin sindige ekssvoger, Colin, til å bli med på en spontan tur til Island. Mitch og Colins omflakkende eventyr gjennom denne sagaøya utvikler seg til en åpenhjertig oppdagelsesreise i alderdommens-, ensomhetens- og vennskapets landskap.


 


The Leftovers
The Leftovers sesong 1

TV-serie (2014)

To prosent av verdens befolkning har forsvunnet. Var det den bibelske bortrykkelsen? Romvesner? Eller noe helt annet? Basert på Tom Perrottas bestselgende roman følger The Leftovers politisjefen og tobarnsfaren Kevin Garvey tre år etter den mystiske hendelsen. Se alle de 10 spennende episoder av denne enestående TV-opplevelsen.

 


Louder than bombs
Louder Than Bombs

Joachim Trier (2015)

Louder Than Bombs deltok i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes som første norske film på 36 år. Joachim Triers Louder Than Bombs er en norsk/fransk/dansk co-produksjon innspilt i New York med Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og Devin Druid i hovedrollene. Tre år etter fotografen Isabelle Reed's død i det som tilsynelatende var en bilulykke, må enkemannen Gene fortelle sin yngste sønn Conrad hva som egentlig skjedde. Han ber sin eldste sønn Jonah om å komme hjem for å hjelpe, men istedenfor vender han seg mot ham. Jonah har sitt eget bilde av sin mor og er ikke villig til å gi det opp. Med et slående billedspråk og innsiktsfulle karaktertegninger forteller Louder Than Bombs en sterk historie om løsrivelse og samhold i en moderne familie.


Orphan black 3
Orphan Black sesong 3

TV-serie (2015)

Foreldreløse Sarah ser tilfeldigvis en kvinne – som ser ut akkurat som henne selv – kaste seg foran et tog. Besatt av tanken på at hun har en dobbeltgjenger, overtar Sarah den døde kvinnens identitet – og innser snart at det finnes mange flere enn det. I sesong 3 forsøker Sarah å finne sin savnede tvilling, Helena, med Castor-klonene i hælene på Leda-søstrene. Samtidig fortsetter Proletheans jakten på alle klonene og Sarah prøver å finne ut mer om Project Castor.


Penny Dreadful 2
Penny Dreadful sesong 2

En ny ondskap hjemsøker viktorianske London. Vanessa Ives’ mystiske evner vokser mens lumske krefter forbanner hennes nærmeste – oppdageren Sir Malcolm Murray, amerikaneren Ethan Chandler, den uredde Dorian Gray, den lojale Sembene, den forpinte Creature, den bløthjertede Victor Frankenstein og den vakre Lily.

Shameless 4
Shameless sesong 4

William H. Macy, Emmy Rossum og en stjernebesetning klare til å ruinere seg spiller i fjerde sesong av Shameless. Fiona gleder seg over fast inntekt og en stødig kjæreste, mens Lip begynner på universitetet med håp om et bedre liv hengende akkurat utenfor rekkevidde. Men når du er på bunnen og utslått, er det ikke enkelt å komme seg opp igjen, og den amerikanske drømmen blir til et Gallagher-mareritt!

 

 

Sherlock The abominable bride
Sherlock the Abominable Bride

Douglas MacKinnon (2015)

Benedict Cumberbatch og Martin Freeman er tilbake som Sherlock Holmes og Dr. Watson i den morderne tolkingen av Arthur Conan Doyle’s klassiske fortellinger. Men hva om det ikke var nåtid? Hva om det var sent i den viktorianske tiden? Hva om verdens mest kjente detektiv og hans beste venn bodde på Baker Street blant hestevogner, frakker og høye hatter? Velkommen til Sherlock 1895.

 


Star wars VII
Star Wars episode VII The Force Awakens

J.J. Abrams (2015)

Med Star Wars: The Force Awakens gir regissøren J.J. Abrams liv til filmeventet en hel generasjon har ventet på. Kylo Ren og den ondskapsfulle The First Order reiser seg fra asken av Imperiet og Luke Skywalker er forsvunnet. Det blir opp til skrotsamleren Rey og Stormtrooper-desertøren Finn, sammen med Han Solo og Chewbacca, å begi seg ut på en desperat jakt etter galaksens eneste håp om fred.

 


Suffragette
Suffragette

Sarah Gavron (2015)

Suffragette er et intenst drama som følger historien om fotsoldatene i den tidlige feministiske bevegelsen hvor kvinner som kjempet for likeverd med menn ble forfulgt av en stadig mer brutal stat. Kampen for retten til å stemme ble gjort av arbeidende kvinner som var villig til å miste alt i sin kamp for likestilling. Maud var et slikt fotsoldat. Historien om hennes kamp for verdighet er både hjerteskjærende og inspirerende.

Publisert 27.05.2016, sist endret 25.07.2016 - 07:03
Side-alternativer

Omtale: Amour Fou (Biff.no), Brigde of Spies/Orphan Black 3/Penny Dreadful 2 (Fox-Paramount Home Entertainment), The Counselor (Paramount Home Entertainment), Girls ses. 4/Game of Thrones ses. 5/The Leftovers/Shameless 4 (Warner Bros. Entertainment Norge), Guldkysten/Louder Than Bombs (SF Norge), Bloodline (Sony Pictures Home Entertainment), Girlhood (filmweb.no), Himmelen over Havanna/Suffragette (Star Media Entertainment), The Hunger Games (Nordisk Film)