Nye filmer august/september 2016

Ta en kikk på hva biblioteket har kjøpt inn av nye filmer.

The Assassin
The Assassin

Hou Hsiao-Hsien (2015)

Vi befinner oss i Tang-dynastiet i det niende århundre. Her presenteres vi for Nie Yinniang som i en alder av ti år har blitt kidnappet fra familien av nonnen Jiaxin. Jiaxin har trent henne til å bli en kalkulert leiemorder, men Nie har noen svakheter som gjør at hun ikke klarer å utføre alle oppdragene like målrettet. Derfor sendes hun på en reise som skal straffe henne, men også få henne til å legge fra seg alle emosjonelle bånd. For det er ikke nok at Nie er eksemplarisk i drapets kunst. Alt hun noensinne har vært glad i, må bort. Historien om den kvinnelige leiemorderen tegner både opp en historisk konflikt, og en individuell reise der Nie må velge mellom den verdenen hun ble revet bort fra kun ti år gammel, og hennes ansvar ovenfor nonnen Jiaxin. Regissør Hsiao-Hsien har laget en svært vakker film om kampkunst. Han blander kjente wuxia-sjangerkomponenter med egen stil, noe som gjør denne filmen til noe du ikke har sett maken til.


Bates Motel 3
Bates Motel sesong 3

TV-serie (2016)

Etter en lykkelig sommer tilbragt sammen med moren, er Norman tilbake på skolen og fylles av frykt for hva som egentlig skjedde med Blaire Watson. Norma blir tvunget til å innse sannheten om Norman for første gang og søker støtte hos den andre mannen i hennes liv, Normans halvbror, Dylan. Når Normas utstøtte bror, Caleb, returnerer til White Pine Bay, blir familiebåndet satt på prøve som aldri før, og Norma prøver å beskytte virksomheten sin og sønnen, før skjebnen innhenter henne.


Beck - Gunvald
Beck 31 - Gunvald

Mårten Klingenberg (2016)

En gravende journalist blir funnet ihjelslått i sitt eget hjem, der også fingeravtrykkene til en kjent torpedo blir funnet. Den drepte journalisten har vært utsatt for trusler fra blant annet høyreekstremister, men det er først og fremst offerets arbeid med en bok om ”samfunnets skyggeside” som fanger Beck-gruppens interesse. Da saken tar en uventet og fryktelig vending, står plutselig langt mer på spill enn å finne journalistens drapsmann. Martin Beck og hans kolleger har aldri tidligere vært nødt til å balansere yrkesrolle og privatliv på en så vanskelig måte som nå.


Beck - Steinar
Beck 32 Steinar

Mårten Klingenberg (2016)

Et uidentifisert lik blir funnet i en utbrent campingvogn på en nedslitt campingplass. Eieren, en ung kvinnelig narkoman, er savnet - men er det virkelig hun som er offeret? Og hvilken rolle spiller den såkalte nabovaktordningen i boligfeltet like ved? Når alle berørte, uansett samfunnsklasse, holder på sine hemmeligheter, blir det vanskelig å oppklare saken. Politisjef Klas Fredén velger dessuten, over hodet på Martin Beck, å rekruttere den karismatiske, norske drapsetterforskeren Steinar Hovland. Den nykomponerte Beck-gruppa står foran en voldsom maktkamp, og Martin kjemper for å finne tilbake til sitt gamle jeg.


Beck - Veis ende
Beck 33 Veis ende

Jörgen Bergmark (2016)

Tre brutale drap skjer i et hus i en rolig forstad. Offeret er en tidligere politmann, hans hustru og ti år gamle sønn. Beckgruppen tar saken og oppdager at det er et skjult panikkrom i offerets villa, med blant annet stjålne våpen i. De finner fingeravtrykk fra en kriminell som var innblandet i et ran for fire år siden. Etter ranet skjøt han kompanjongene sine og forsvant sporløst med ransutbyttet på 6,3 millioner kroner. Spørsmålet er hvordan våpnene har havnet hos den tidligere politimannen, og hvilken tilknytning han har til raneren? Saken vekker sterke følelsesr på politihuset og får høyeste prioritet.


Beck - Siste dagen
Beck 34 Siste dagen

Jörgen Bergmark (2016)

To betjenter i trafikkpolitiet prøver å stoppe en bil som har kjørt for fort en stille formiddag. Når bilen til slutt stopper, kommer sjåføren ut og skyter en av betjentene. Riksalarmen går og jakten på den hensynsløse morderen er i gang, med Beckgruppen i spissen. Verken den sjokkerte og skadeskutte kollegaen eller noen avvitnene har sett noe som kan hjelpe politiet videre. Til slutt finner de registreringsnummeret ved hjelp av et overvåkingskamera, men når man kommer til bileierens leilighet, blir han funnet drept. Sommerens første dag blir lang for Beckgruppen, for morderen har flere på lista.


Creed
Creed : The Legacy of Rocky

Ryan Coogler (2015)

Adonis Johnson, sønn av den avdøde verdensmesteren i tungvekt, Apollo Creed, er født med farens bokseblod. I håp om å vinne sin egen tittel, drar Adonis til Philadelphia og overbeviser farens arge motstander, som senere ble hans beste venn, Rocky Balboa, til å trene ham - selv om Rocky kjemper sin egen dødelig motstander utenfor ringen. Adonis har en sjanse, men først må han utvikle hjertet til en ekte bokser i dette nye kapittelet til Rocky.


The Danish Girl
The Danish Girl

Tom Hooper (2016)

Den sanne historien om den danske kunstneren Einar Wegener, som var verdens første person til å skifte kjønn, og den rørende kjærligheten mellom ham og hans støttende kone, Gerda.

I København tidlig på 1920-tallet lever kunsterekteparet Gerda og Einar Wegener sammen i et kjærlighetsfylt ekteskap. Når Gerda i mangel på en kvinnelig modell begynner å male ektemannen sin som kvinne, kommer sterke følelser til overflaten hos Einar. Etter et liv hvor han har fortrengt følelsen av å være fanget i feil kropp, begynner han å lytte til seg selv. Han forvandler seg sakte men sikkert til Lili Elbe, og til slutt er det det bare de siste avgjørende stegene igjen. Men er kjærligheten mellom to mennesker sterk nok til å overvinne alle hindringer.


Deadpool2
Deadpool

Tim Miller (2016)

Deadpool forteller historien om hvordan Wade Wilson går fra å være en spesialsoldat til å bli en hardbarka og farlig leiemorder. Etter å ha blitt utsatt for et mislykket eksperiment som gir han selvhelbredende krefter, tar han til seg alteregoet Deadpool. Bevæpnet med sine nye evner og en mørk, vridd sans for humor, jakter Deadpool ned mannen som nesten ødela livet hans.

 


Deutschland83
Deutschland'83

TV-serie (2015)

Deutschland '83 er en banebrytende ny serie fra produsentene av Krigens unge hjerter, vinner av den internasjonale Emmy-prisen. Året er 1983. Den kalde krigen er glovarm. Trusselen om kjernefysisk konflikt lusker i skyggene. Vår helt, Martin Rauch, er 24 år, født og oppvokst i Øst-Tyskland. Han blir sendt undercover, som Moritz Stamm, til Vest-Tyskland, for å jobbe for en viktig generalsekretær i Bundeswehr.
Deutschland '83 er en «coming-of-age»-historie i en spennende thriller, satt opp mot virkelige hendelser, kulturkriger og politiske realiteter i Tyskland på 1980-tallet.


Entourage
Entourage - The Movie

Doug Ellin (2015)

Den etterlengtede kino versjonen av den prisbelønte serien Entourage. Gjenforener originalcasten med Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara og Jeremy Piven.

Skuespiller Vincent Chase er tilbake, sammen med Eric, Turtle og Johnny. Og de er "Back in business" med superagenten, som nå har blitt studiosjef, Ari Gold. Noen av ambisjonene deres har forandret seg, men båndet mellom dem er fortsatt sterkt, der de forsøker å navigere seg gjennom Hollywoods til tider hensynsløse verden.


The Killing 4
The Killing sesong 4

TV-serie (2014)

Fjerde og siste sesong av det amerikanske dramaet basert på den danske TV-serien Forbrytelsen. Sesongen fortsetter der forrige sesong sluttet, og Linden må håndtere kjølvannet av at hun drepte elskeren sin som viste seg å være seriemorder. I mellomtiden skjer et nytt brutalt mord, noe som fører henne og partner Stephen Holder til en militær skole for gutter.Legend
Legend

Brian Helgeland (2015)

Fra den Oscarvinnende regissøren Brian Helgeland kommer den sanne historien om Londons mest beryktede gangstere, Reggie og Ronnie Kray. De identiske tvilling gangsterne Ronald og Reginald Krey terroriserte London på 1950 og 1960 tallet. Sammen tok de over byen. Men da deres velde blir større kommer maktkamper, galskap og en kvinne og svekker deres bånd. Det svake leddet som kan få alt til å kollapse. Tom Hardy spiller tvillingene i filmen som er basert på boken "The profession of Violence: The Rice and fall of the Kray Twins".


Masters of Sex 3
Masters of Sex sesong 3

TV-serie (2015)

Året er 1966 og Masters og Johnsons sex-studie blir endelig offentliggjort. Det får en ettertrykkelig innvirkning på datidens forhold, ikke minst på deres eget trekant-forhold med Masters kone.


Mustang
Mustang

Deniz Gamze Ergüven (2015)

Tidlig sommer. I en landsby nord i Tyrkia går Lale og hennes fire søstre hjem fra skolen mens de leker uskyldig med noen gutter. Denne uskyldige leken får uventede følger. Familien er livredde for at jentene skal føre skam på dem, og forvandler følgelig hjemmet til et fengsel for jentene. Skolegang blir byttet ut med hjemmeskolering i husmorsyrket og giftemål blir arrangert. De fem søstrene drømmer seg tilbake til tidligere dagers frihet og finner stadig veier rundt begrensingene som er satt for dem.


Narcos
Narcos sesong 1

TV-serie (2015)

Narcos tar for seg hva som skjedde da kokainen for alvor kom til Miami, og hva som skjedde da amerikanske dollar flommet tilbake til Colombia. Narcos vinkler denne historien på den ikoniske Pablo Escobar, og følger mannen fra mellomstor tyvgodssmugler, til en av verdens rikeste menn som leder av det Medellinske kartell.
Pyromanen
Pyromanen

Erik Skjoldbjærg (2016)

En flamme fra en fyrstikk bryter det skjøre mørket i den stille bygda. På et lite og avsidesliggende sted tenner en pyroman sin første brann. Men større og farligere branner følger og frykten brer seg. Og når den lokale lensmannen følger sporene avdekkes en sannhet som bygdefolket ikke vil tro. Pyromanen er ingen fremmed. Han kommer ikke utenfra. Han er en av dem. Pyromanen handler om en liten sørlandsbygd som mister uskylden da det viser seg at det er brannsjefens sønn som er ansvarlig for å ha terrorisert bygda med en rekke branner. Pyromanen er en historie om hva som kan skje dersom et ungt menneske ikke finner sin plass i samfunnet han vokser opp i. Filmen viser samtidig hvor langt foreldre er villig til å gå i et forsøk på å beskytte sine barn. Filmen er basert på Gaute Heivolls bestselgende roman Før jeg brenner ned, vinner av Brageprisen i 2010.


Spotlight
Spotlight

Tom McCarthy (2015)

Spotlight er en spennende, avslørende thriller som tar for seg hendelsene i en av de mest omfattende kriminalsaker i moderne tid, steg for steg. Dette er den fascinerende og sanne historien om Pulitzer-prisvinner Boston Globe, og hva som kom for en dag da avisens dedikerte graveredaksjon begynte å gå i dybden på beskyldningene om overgrep innenfor den katolske kirken.Suits 5
Suits sesong 5

TV-serie (2016)

Grenser krysses og allianser testes i denne femte sesongen av Suits. Harvey kjemper med følelsene sine når Donna forlater ham for å arbeide for Louis. Louis blir sviktet når søsteren vil ha en juridisk representant fra selskapet hans – bare ikke ham selv. Mike kommer på gal side av loven, blir arrestert og risikerer dermed både forholdet til Rachel og firmaets fremtid. Jessica må finne ut om Harvey er den rette personen for henne.

 


Søstre
Søstre

Kore-Eda Hirokazu (2015)

De tre Koda-søstrene, på henholdsvis 29, 22 og 19 år bor sammen i et gammelt hus som de har fått etter deres avdøde bestemor. Sachi, den eldste og mest pliktoppfyllende, har en jobb som sykepleier og har tatt på seg ansvaret for sine søsken. Yoshino, den mellomste, har en kjedelig kontorjobb i en bank og foretrekker å møte menn og drikke sake. Chika er den yngste og mest sorgløse av gjengen. De tre jentene har bodd sammen siden faren forlot dem femten år tidligere for å være sammen med en annen kvinne. Når faren dør, drar jentene i begravelsen og oppdager at han har etterlat seg en datter, deres halvsøster. Den femten år gamle jenta ved navn Suzu er nå foreldreløs, og bor sammen med svigermoren sin. Jentene kommer fort godt overens, og Sachi tilbyr spontant at Suzu skal flytte inn sammen med dem i deres ”jenteinternat”.


Trumbo
Trumbo

Jay Roach (2015)

Hollywood i 1940 årene. Den vellykkede karrieren til manusforfatter Dalton Trumbo får en bråstopp da han og andre Hollywoodpersonligheter svartelistes for sine politiske oppfatninger. Trumbo forteller historien om hans kamp mot den amerikanske regjeringen og filmstudiosjefene i en krig om både ord og frihet. Dette hadde konsekvenser for alle i Hollywood, fra Hedda Hopper og John Wayne til Kirk Douglas og Otto Preminger.


Publisert 23.09.2016, sist endret 21.12.2016 - 10:41
Side-alternativer
Kategorier: