Nye filmer februar 2016

Ta en kikk på hvilke filmer biblioteket har kjøpt inn i det siste.

Black sails 2
Black Sails sesong 2

TV-serie (2015)

Mannskapet på The Walrus har strandet. Nå må Flint og Silver slå seg sammen i et desperat forsøk på å overleve. En ny type pirat ankommer i form av Ned Low, og når det strammer seg til, må kaptein Charles Vane finne ut hva han setter mest pris på: Eleanors liv eller mannskapets respekt. Imens er en skatt med uendelig verdi smuglet inn på øya ...


Criminal minds 10
Criminal Minds sesong 10

TV-serie (2015)

Agent Kate Callahan begynner hos BAU, som ledes av Aaron Hotchner og sammen tar de opp jakten på en seriemorder. David Rossi hjemsøkes av en mystisk kvinne fra fortiden, mens Dr. Spencer Reid sørger over en mentor som har gått bort. Derek Morgan og Jennifer Jareau får en sak som vekker vonde minner og Penelope Garcia konfronterer noen som er dømt til døden.


Downton abbey the finale
Downton Abbey - The Finale

Vi er tilbake i det overdådige miljøet på Downton Abbey og den absolutt siste episoden i denne internasjonalt verdsatte slageren av en dramaserie. Mary bestreber seg på å være brobygger, men Ediths hemmelighet fortsetter å være en trussel, selv etter at hun trodde det ikke var noe igjen å tape. Samtidig strever Carson med å avfinne seg med utviklingen som beviser at selv ikke han er usårlig når det gjelder forandringer, mens dagen Anna og Bates har ventet på, endelig blir virkelighet. Da vår tid sammen med Crawley-familien går mot slutten, forbereder familien og tjenerstaben seg på å ønske 1926 velkommen og feire en uforglemmelig nyttårsaften sammen i det store huset.


Familien Belier
Familien Bélier

Éric Lartigau (2014)

Alle i Paulas familie er døve, bortsett fra henne. Dette gjør at familien er ekstra sterkt knyttet sammen og alle stoler på hennes hjelp, både hjemme, på gården de bor på og på markedet der de selger varene de produserer. En dag kommer Gabriel inn i livet hennes og hun faller pladask. Så da Gabriel begynner i skolekoret melder Paula seg også på. Det viser seg, til alles overraskelse, at Paula har en fantastisk stemme! Med hjelp fra musikklæreren påbegynner hun intensiv trening for å delta i en prestisjefylt sangkonkurranse i Paris. Og etter hvert som hun øver, vokser lidenskapen for sang. Men hvordan kan hun følge en drøm som familien hennes aldri kommer til å forstå?


A girl walks alone home at night
A Girl Walks Home Alone at Night

Ana Lily Amirpour (2014)

I den lovløse, iranske spøkelsesbyen Bad City har mørket senket seg over Arash, som ønsker seg bort fra sin narkomane far og alle hans problemer. I nattemørket streifer The Girl, en vampyr i chador og på skateboard, gatelangs på jakt etter ofre. Velkommen til et nattsvart råkult miljø.
Filmen er gjort i et nagende og vakkert svart-hvitt, musikken er symbolladd og melankolsk, dialogen er betydningsfull. De popkulturelle referansene strekker seg milevidt, og anmeldelsene renner over av Jim Jarmusch, Quentin Tarantino, James Dean, Twin Peaks og film noir. Likevel er dette en dypt original og svært personlig film fra spillefilmdebutant Ana Lily Amirpour, om universelle temaer som ensomhet, tilhørighet, kjærlighet og sex.


Irrational man
Irrational Man

Woody Allen (2015)

På et universitet i en småby gjennomgår den nyansatte filosofiprofessoren en eksistensiell krise. Livet hans får en ny mening når han innleder et forhold til en av sine studenter.

 

 


Maps to the stars
Maps to the Stars

David Cronenberg (2014)

Weiss-familien er et erketypisk Hollywood-dynasti: faren Stafford har tjent en formue på selvhjelpsmanualer, moren Cristina tar seg stort sett av karrieren til deres 13 år gamle sønn, Benji, som nettopp er kommet ut fra et rehab-program han begynte på som 9-åring. Agatha har akkurat kommet ut fra et sanatorium hvor hun ble behandlet for pyromani og blir ansatt som ‘chore whore’ til en av Staffords klienter, Havana, en skuespiller som drømmer om å lage en remake av en av hennes avdøde mors filmer.


The martian
The Martian

Ridley Scott (2015)

Under en bemannet romferd til mars, antas astronaut Mark Watney omkommet etter en voldsom storm og blir derfor etterlatt av mannskapet sitt. Men Watney har overlevd og blir strandet alene på denne fiendtlige planeten. Med magre forsyninger må han bruke sin oppfinnsomhet og kløkt for å kunne finne måter å livnære seg på og å signalisere til jorden at han fremdeles er i live.

Millioner av kilometer unna, jobber NASA og et internasjonale forskere utrettelig for å bringe Watney hjem, samtidig som hans gamle mannskap plotter en dristing, om ikke umulig redningsaksjon.


En natt i berlin
En natt i Berlin

Sebastian Schipper (2015)

Spanske Victoria er på søken etter spenning og moro i Berlin. Etter et besøk på en av byens nattklubber møter hun Sonne og gjengen hans. Victoria og Sonne finner umiddelbart tonen, og klarer nesten ikke slippe hverandre av syne. Gjengen lokker henne videre ut i Berlin-natten, men det går brått fra himmel til helvete når en av gutta skylder noen en farlig tjeneste. Natten er helt ute av kontroll. En Natt I Berlin er en intens spenningsfilm skutt i én lang tagning, noe som gjør dette til en filmopplevelse helt utenom det vanlige. Energisk og suggererende drar den deg inn og beveger seg elegant fra stedtil sted i storbyen. Norske Sturla Brandth Grøvlen er filmens fotograf og mottok en Sølvbjørn for innsatsen. Filmen ble fort den store snakkisen under årets filmfestival i Berlin.


Nytt liv i east end 3
Nytt liv i East End sesong 3

TV-serie (2015)

Nytt liv i East End fortsetter. Tredje serie er en fantastisk morsom, hjertevarmende og gripende. Bryllup mellom Bernadette og doktor Turner. En bombe oppdages i kjelleren og alle er hjemløse. En kongelig kommer på besøk. Hendelsene avløser hverandre i BBCs drama suksess.Once upon a time 4
Once Upon a Time sesong 4

TV-serien (2014-2015)

Kjærlighet. Like forførende og farlig som magi, viser den seg å bli det ultimate våpenet i den storslåtte kampen mellom godt og vondt. Etter at Emma og Kaptein Krok uvitende fremkaller Elsa fra Arendelle til Storybrooke, møter de en mystisk Snødronning hvis hensynsløse besatthet av både Emma og Elsa får iskalde følger.


Solsidan 5
Solsidan sesong 5

TV-serie (2015)

Mickan er lei av livet som husfrue og lengter etter å stå på egne ben. Hun åpner skjønnhetssalongen Top Notch sammen med Lussan. Fredde blir urolig. Hva annet er hun lei? Ham? Ove har fått jobb i Norge, som til Anettes ergrelse gjør at han må reise en del, men man kan jo ha sex på Skype. Anna og Alexs liv putrer og går, de er lykkelige sammen. Anna begynner å innse at hun kanskje ikke lenger tilhører miljøpartiet, men heller mer mot den blå siden. Kanskje det er på tide å flytte inn til byen?


Theeb
Theeb

Naji Abu Nowar (2014)

Lawrence of Arabia møter spenningsfylt western i noe så sjeldent som en god gammeldags eventyrfilm av beste merke. Året er 1915, midt under første verdenskrig. Handlingen er satt til Hijaz, en del av dagens Saudi-Arabia, og kampen mellom britene og det osmanske riket. Vår helt er Theeb, en ti år gammel gutt som er sønnen til en av de største beduinstammenes leder. Som i Lawrence of Arabia kommer det en britisk soldat til beduinstammen og vil ha deres hjelp til å kjempe mot tyrkerne. Theeb sniker seg naturligvis med og befinner seg plutselig midt i ørkenen i en kamp mot tyrkiske soldater og andre fiender som skjuler seg bak sanddynene.


Timbuktu
Timbuktu

Abderrahmane Sissako (2014)

Når en gjeng jihadister tar makten i den maliske ørkenbyen Timbuktu, må innbyggerne plutselig forholde seg til helt nye regler. Hverken sigaretter, musikk, eller fotball er tillatt, alle rettsaker settes under sharialoven, og byen overvåkes av tilslørte menn med kalashnikov. Dette fører til konflikter med den forbausede og oppgjorte lokalbefolkningen, med dels absurde, dels dramatiske konsekvenser. Timbuktu-folket er heldigvis flinke til å finne kreative og humoristiske måter å trosse ekstremistene på. Ute i ørkenen i nærheten av byen bor en tuareg-familie med kuflokken sin. Isolasjonen har gjort at de enn så lenge har blitt spart fra islamistenes jerngrep. Men en uheldig episode som involverer en ku ved navn GPS forandrer hele deres eksistensgrunnlag.


True detective 2
True Detective sesong 2

TV-serie (2016)

Den kritikerroste populære serien er tilbake med en ny sak og en ny rollebesetning, med Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams og Taylor Kitsch. Et bisart drap utløser en etterforskning som fører tre polititjenestemenn sammen, hver med sin trøblete fortid, samt en kjeltring av en gründer som står i fare for å miste livsverket sitt.

Publisert 24.02.2016, sist endret 29.07.2016 - 08:30
Side-alternativer
Kategorier:

Omtale: Fox-Paramount Home Entertainment (Black Sails 2/The Martian), Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic (Downton Abbey), Walt Disney Studios Home Entertainment (Criminal Minds 10(Once Upon a Time 4), Scanbox Entertainment Norway (Familien Belier), Another World Entertainment (A Girl Walks Alone Home at Night), Star Media Entertainment (En natt i Berlin/Maps to the Stars), Atlantic Film Norge (Nytt liv i East End 3), SF Norge (Solsidan 5), Nordisk film (Theeb), Film fra sør (Timbuktu), Warner Bros. Entertainment Norge (True Detective 2)