Nye filmer januar 2016

Ta en kikk på hvilke filmer biblioteket har kjøpt inn i det siste.

12 Monkeys
12 Monkeys

TV-serie (2015)

Ved hjelp av en farlig og uprøvd metode for tidsreiser, reiser en mann fra den post-apokalyptiske fremtiden, James Cole, til nåtiden med oppdrag om å fnne og utrydde kilden til en dødelig pest som vil ta livet av store deler av menneskeheten. Men samtidig som han og virologen Dr. Cassandra Railly, sporer opp den mystiske kulten som står bak utbruddet, «De 12 apers hær», truer effekten av tidsreiser med å ødelegge menneskehetens siste håp.


Avskjedsfesten
Avskjedsfesten

Tal Granit & Sharon Maymon (2015)

En medfølende svart komedie om vennskap og kunsten å vite når det er på tide å si farvel. En gruppe sykehjemsbeboere i Jerusalem synes det er trist å se sine romkamerater lide unødvendig i deres siste tid. Så når paret Levana og Yehezkels kjære venn, Max, er døende, og sykehuset mot hans vilje nekter å stoppe behandlingen, bygger de en dødshjelpmaskin. Ryktene om maskinens fortreffelighet sprer seg raskt og snart venter eldre i kø for å få hjelp til å si farvel til livet. Nå er paret i et delikat dilemma - hvem kan egentlig bestemme over liv og død?


Beatles
Beatles

Peter Flinth (2014)

På en norskeksamen i 1968 forteller Kim Karlsen historien om året som har gått. Historien om Beatles. Historien om året da Kim, som verken kan synge eller spille, blir utnevnt til guttegjengens Paul McCartney. Året da de startet band. Året da Kim og gjengen måtte danke ut konkurrerende band og sjarmere iskalde Cecilie for å kunne krone seg selv verdig sine store idoler: The Beatles. I sin kamp for å vinne Cecilies hjerte, innser Kim til slutt hvilken historie han må fortelle: Sin egen.

Beatles er en historie om kjærlighet, vennskap og naiv tro på fremtiden. Om en guttegjeng som ufrivillig vokser opp, og mister hverandre i livets mange fallgroper. Filmen er også en beretning om hvordan samhold og en felles kjærlighet for bandet Beatles kan bringe en vennegjeng tilbake fra kanten av avgrunnen.


Better call saul
Better Call Saul sesong 1

TV-serie (2015)

Før han ble Saul Goodman, var han Jimmy McGill. I denne forløperen til Breaking Bad slår Jimmy seg sammen med “fikseren” Mike for å starte forvandlingen til Albuquerques mest beryktede advokatlegende.


Broen 3
Broen sesong 3

TV-serie (2015)

13 måneder senere... Saga arbeider som etterforsker i Malmø. Hun savner sin eneste venn Martin Rohde som nå soner en tiårig fengselsstraff. Saga er overbevist om at hun gjorde det eneste rette da hun anmeldte sin tidligere kollega, samtidig kan hun ikke omgås en som er dømt for mord. En kjent dansk
kjønnsdebattant, og eier av Københavns første kjønnsnøytrale barnehage, blir funnet myrdet på en byggeplass i Malmø. Saga blir tvunget til å samarbeide med en ny dansk kollega. Saken rammer også Saga personlig. For første gang blir hun i tvil. Kan hun gjennomføre etterforskningen? Tvilen forsterkes når de mørkeste hemmeligheter fra Sagas fortid melder seg.


Bølgen
Bølgen

Roar Uthaug (2015)

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum, og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie, og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land. Bølgen er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. På folkemunne kalles fjellet "Dødsfjellet" - fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året. Forskerne er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når...


Downton abbey 6
Downton Abbey sesong 6

TV-serie (2015)

Vi vender tilbake til de overdådige omgivelsene i Downton Abbey for den sjette og siste sesongen. Mens vår tid med familien Crawley går mot slutten, møter familien og tjenerne som arbeider for dem, nye utfordringer og begynner å finne nye veier i en verden i stadig endring. Hemmeligheter og krangler truer samholdet i familien, mens tjenerskapet fortsatt opplever sosiale endringer som setter fremtiden deres i fare. Vi følger favorittkarakterene våre mens de kjemper for å finne lykken en gang for alle.

 


Far from the madding crowd
Far From the Madding Crowd

Thomas Vinterberg (2015)

Far from the Madding Crowd er Thomas Vinterbergs storslåtte filmatisering av Thomas Hardys litterære klassiker, med Carey Mulligan i hovedrollen som Bathsheba Everdene. Det er en tidløs historie om en sterk og selvstendig kvinnes vanskelige valg i livet og kjærligheten. Bathsheba holder sin uavhengighet høyere enn noe annet, men tilværelsen blir mer innviklet av tre svært forskjellige, men like ivrige friere: den stødige, tålmodige gårdseieren Gabriel Oak; den sjarmerende, men hensynsløse sersjanten Frank Troy; og William Boldwood, en bemidlet og trygg ungkar. Alle frierne har tydelige kvaliteter, men Bathseba vil først og fremst beholde sin selvstendighet, og dras derfor mellom fornuft og følelser.


The good wife 6
The Good Wife sesong 6

TV-serie (2014-2015)

Alicia Florrick stod ved sin manns side på hans vei mot guvernørembedet, men nå vil hun selv bli statsadvokat. Alicia må håndtere firmaet sitt og kampanjen og samtidig støtte partneren Cary gjennom utfordringer som kan bety enden på karrieren og livet slik han kjenner det.

 

 

 


Jordskott
Jordskott

TV-serie (2014)

Hvor langt er vi villige til å gå for å beskytte de vi elsker, og hvilke skjulte krefter kan slå tilbake dersom vi lar egoisme og griskhet styre våre liv? Jordskott er en skremmende historie med røtter i den svenske urskogen. Kriminaletterforsker Eva Thörnblad kommer tilbake til Silverhöjd syv år etter at hennes datter, Josefine, forsvant ved en innsjø i skogen. Hun ble aldri funnet, og antatt druknet. Når en gutt blir sporløst borte, lurer Eva på om saken har forbindelse til datterens forsvinning.
Longmire 3
Longmire sesong 3

TV-serie (2014)

Sammen med sine venner, familie og kolleger preget av ødeleggende traumer og trusler, oppdager Sheriff Walt Longmire’s at Absaroka Countys mørke hemmeligheter stikker dypt, og jo nærmere han kommer å avdekke den virkelige og blodige hånden bak drapet på kona, jo mer innser han at forbindelser og korrupsjon kan fange dem alle.


Mission impossible rogue nation
Mission Impossible: Rogue Nation

Christopher McQuarrie (2015)

Tom Cruise er tilbake i rollen som agenten Ethan Hunt. Denne gangen må Ethan og teamet hans ta på seg sitt mest umulige oppdrag hittil.
IMF er avviklet og Ethan er ute i kulden. Men teamet hans står nå overfor en ny utfordring. Et nettverk av topptrente spesialagenter er sendt ut fra den hemmelige, internasjonale organisasjonen The Syndicate, for å eliminere medlemmene av IMF. Gjennom en eskalerende rekke av terroristangrep, ønsker de å innføre en ny verdensorden. Ethan og teamet han må slå seg sammen med den britiske agenten Ilsa Faust. Men kan de stole på henne, eller har hun også tette bånd til The Syndicate?


Modern family 6
Modern Family sesong 6

TV-serie (2014-2015)

Nygifte Cam og Mitch må tilpasse seg ekteskapets realiteter, mens irriterende naboer setter Phil og Claires ekteskap på prøve. En overvåkingsdrone skaper kaos i Jay og Glorias bakgård, og en nestenulykke på motorveien gir medlemmer av Pritchett-Dunphy-klanen et nytt syn på tilværelsen.Okkupert
Okkupert sesong 1

TV-serie (2015)

Okkupert er en politisk thriller i flere lag i en ikke så fjern fremtid der Russland, på vegne av EU, har iscenesatt en "silkehanske"-invasjon av Norge, som har stoppet produksjonen av olje på grunn av klimaet. Den offisielle grunnen er at russerne ønsker å sikre oljeimporten for resten av verden, og at de vil trekke seg tilbake når dette er gjort. Hva skjer med en nasjon når den er under en "silkehanske"-okkupasjon. Hva skjer når livet ser ut til å fortsette som normalt, og ingenting har forandret seg på overflaten? Hva hvis alle får beholde sin livsstil, alle materielle ting og følelsen av sikkerhet - vil de gjøre opprør? Vil de slåss?


St Vincent
St Vincent

Theodore Melfi (2014)

Noen ting blir bedre med tiden. Vincent er ikke en av dem. Da Olivers foreldre skiller seg blir han ganske ensom med en fraværende far og en dobbeltarbeidende mor. I sin søken etter et voksen rollemodell finner han en usannsynlig bestevenn og mentor i den misantropiske, uanstendige, hedonistiske krigsveteranen Vincent, som bor vegg i vegg.


Stille hjerte
Stille hjerte

Bille August (2014)

Søstrene Sanne og Heidi tilbringer en siste helg sammen med moren Esther, som lider av en uhelbredelig sykdom. De to søstrene er som natt og dag, og helgen, som skulle danne rammen rundt et siste farvel til moren, blir en turbulent og følelsesmessig prøvelse for dem alle. Gamle konflikter og søstrenes ulikheter blir utgangspunktet for en stigende tvil om morens ønske om å dø, og midt i alt oppstår nye relasjoner mellom familiemedlemmer som ellers ikke har mye til felles.The taking
The Taking

Adam Robitel (2014)

Mia Medina har endelig funnet den perfekte personen for sitt doktorgradsprosjekt om Alzheimers sykdom. De neste månedene filmer hun Deborah Logan og hennes datter Sarah hver dag. Ettersom dagene går, observerer de merkelige hendelser og adferd som avviker fra andre Alzheimer-pasienter. Det blir fort klart at det er mer enn Alzheimers som har tatt kontroll over Deborahs liv - en ondskap langt verre enn sykdommen hun ble diagnostisert med, og som ikke bare påvirker Deborah, men også alle rundt henne.Vikings 3
Vikings 3

TV-serie (2015)

Forbered deg på kamp igjen, i riket dominert av hevnlyst, begjær og blodige erobringer. Den gripende slektshistorien om Ragnar, Rollo, Lagertha og Bjørn fortsetter mens lojalitet og blodsbånd blir satt på prøve. Ragnar, nå konge av sitt folk, forblir en rastløs sjel som leder sine krigere på episke eventyr fra kysten av Essex til den mystiske byen Paris. Svik og skjulte farer vil teste Ragnars mot og styrke som aldri før.

Publisert 22.01.2016, sist endret 29.07.2016 - 08:39
Side-alternativer
Kategorier:

Omtale: Fox-Paramount Home Entertainment (American Horror Story 4/Far From the Madding Crowd/The Good Wife 6/Mission Impossible: Rogue Nation/Modern Family 6), Star Media Entertainment (Beatles), Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic (Better Call Saul/Downton Abbey 6/12 Monkeys), SF Norge (Broen 3/Jordskott/Stille hjerte/The Taking/Vikings 3), Nordisk film (Bølgen/Okkupert), Warner Bros. (Longmire 3), Scanbox Entertainment Norway (St Vincent/Avskjedsfesten)