Nye filmer juni/juli 2016

Ta en kikk på hva biblioteket har kjøpt inn av nye filmer.

The big short
The Big Short

Adam McKay (2015)

Fire outsidere i finansbransjen forutså det store amerikanske kreditt- og boligkrakket på slutten 2000-tallet, og bestemte seg for å tjene gode penger på det. Basert på den sanne historien skildret i NY Times-bestselgeren The Big Short. Med Brad Pitt, Steve Carell, Christian Bale og Ryan Gosling.

 


Birkebeinerne
Birkebeinerne

Nils Gaup (2016)

År 1206. Norge herjes av borgerkrig. På den ene siden står Birkebeinerne - på den andre erkefienden Baglerne, støttet av danskene og den rike pavekirken. Med våpen i hånd regjerer de Østlandet. Når Birkebeinerkongen Håkon Sverresson dør på mystisk vis, tror alle at blodlinjene i kongsætten er brutt, og at ingen arving finnes. Det viser seg derimot at kongen har fått en uekte sønn med frillen – Inga fra Varteig. Barnet, kalt Håkon etter sin far, voktes i dyp hemmelighet midt i baglernes område. For å redde ham fra den sikre død må Birkebeinerne frakte gutten til Nidaros. De to Birkebeinerne som blir betrodd kongesønnens liv, er Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, som er Birkebeinernes beste skiløpere. Dermed starter en livsfarlig, iskald og dramatisk flukt på ski over fjellet. En flukt som vil forandre Norges historie for alltid.


En mann ved navn Ove
En mann ved navn Ove

Hannes Holm (2015)

59-åringen Ove er nabolagets hissigste ordensmann, som for noen år siden ble kastet ut som styrer av borettslaget. Men det gir Ove blanke i og styrer fremdeles med jernhånd over fellesarealene. Når høygravide Parvaneh med familie flytter inn i rekkehuset over veien, og ved et uhell rygger inn i Oves postkasse blir det starten på en komisk og hjertevarm historie om ufyselige katter, uventet vennskap og en kjærlighet så sterk at ikke engang døden virker skremmende. Basert på Fredrik Backmans suksessroman "En mann ved navn Ove".


The hateful eight
The Hateful Eight

Quentin Tarantino (2015)

Åtte personer må søke tilflukt for vinterstormene og stues sammen for én natt i en jernvarehandel på en fjellovergang: Dusørjegeren John Ruth og hans flyktning Daisy Domergue, eks-soldat Major Marquis Warren, byens nye sheriff Chris Mannix Bob, Oswaldo Mobray, bøddelen fra Red Rock Joe Gage og sørstatsgeneral Sanford Smithers. Når stormen raser som verst i fjellødet innser våre åtte reisende at kanskje ikke alle vil komme seg til Red Rock i live ...


Det helt nye testamentet
Det helt nye testamentet

Jaco Van Dormael (2015)

Gud eksisterer! Han bor i Brussel, og er en skikkelig drittsekk. Datteren Ea er så lei av å se ham terrorisere menneskeheten at hun hacker maskinen hans og sender dødsdatoer på SMS til samtlige. Etter innspill fra broren, rebellen JC, flykter hun til jorden for å rekruttere disipler og skrive et helt nytt testamente - med en illsint pappa hakk i hæl.

 


Joy
Joy

David O. Russell (2015)

Storfilmen Joy er inspirert av den legendariske businesskvinnen Joy Mangano, en oppfinner og entreprenør som grunnla en mektig familiebedrift og imperium. Over fire tiår følger vi Joy, som går fra å være en hardtarbeidende alenemor som forsøker å få endene til å møtes for sin nesten-ødelagte familie. Dreven av å oppfinne, og samtidig ta vare på dem rundt henne, opplever hun svik og forræderi på veien mot å realisere sine drømmer.


Justified 6
Justified sesong 6

Med utgangspunkt i Elmore Leonards novelle Fire in the Hole, ble Justified utviklet av Graham Yost. Her møter du Timothy Olyphant som Deputy US Marshal Raylan Givens, en politimann som lengter tilbake til hjemstaten Kentucky. I den eksplosive sjette og siste sesongen av Justified, når konflikten som lenge har sydet mellom Raylan og Boyd Crowder endelig et kokepunkt.
Love
Love

Gaspar Noé (2015)

Tidlig morgen 1. januar. Telefonen ringer. Murphy våkner ved siden av sin unge kone og deres to-år gamle barn. Han lytter til mobilsvareren sin: Electras mor, syk av engstelse, vil vite om han har hørt fra datteren hennes. Electra har vært savnet i lengre tid. Hun er redd noe alvorlig har hendt henne. Gjennom denne lange regnfulle dagen befinner Murphy seg alene i leiligheten og erindrer sitt livs kjærlighetshistorie: Sine to år med Electra..  En brennende lidenskap full av intens kjærlighet, sex, utskeielser, løfter og misforståelser.

Love er regissert av den kontroversielle Gaspar Noé som tidligere har gitt oss mesterverkene Irreversible og Enter the Void.


Me and Earl and the dying girl
Me and Earl and the Dying Girl

Alfonso Gomez-Rejon (2015)

Avgangseleven Greg, som tilbringer mesteparten av sin tid på å lage parodier på klassiske filmer med bestevennen Earl, får sin verden snudd på hodet når han blir venn med en klassekamerat som er blitt diagnostisert med kreft. Me and Earl and the Dying Girl er en unik, morsom og gripende historie som allerede har rukket å gripe mange. Avgangseleven Greg har en spesiell overlevelsesstrategi for å navigere i det sosiale minefeltet på skolen, -ved å være en anonym del av flere omgangskretser. Han beskriver sin faste følgesvenn Earl som sin "kollega", da de to bruker all sin fritid på å lage kortfilmer som parodierer på klassiske filmer. Men når Greg sin mor insisterer på at han må tilbringe mer tid med Rachel - en jente i klassen som nettopp har blitt diagnostisert med kreft, oppdager Greg hvor givende ekte vennskapsbånd kan være.


Mr Robot
Mr. Robot sesong 1

Einstøingen Elliot lever et dobbeltliv: Om dagen jobber han med informasjonssikkerhet, og etter arbeidstid hacker han andres systemer for å hjelpe dem han liker og straffe dem han mener fortjener det. En dag mottar Elliot en hemmelig melding til seg selv idet han avverger et dataangrep på jobb. På vei hjem tar en fremmed mann kontakt med ham. Hva vil han, og hvorfor står det "Mr. Robot" på jakken hans?
Sauls sønn
Sauls sønn

László Nemes (2015)

Saul Ausländer er medlem av Sonderkommando, en gruppe jødiske fanger som tvinges til å hjelpe nazistene under massehenrettelser. Under oppryddingen i gasskammeret finner han en dag en ung gutt som han hevder er sin egen sønn. Mens Sonderkommandoen planlegger å gjøre opprør, bestemmer Saul seg for å gjøre det umulige: å redde barnets kropp fra flammene, finne en rabbi som kan lese sørgebønnen Kaddish og tilby gutten en verdig begravelse.

Sauls sønn var en av filmene som fikk mest oppmerksomhet under filmfestivalen i Cannes, hvor den vant Grand Prix og filmkritikerprisen for beste film i hovedprogrammet. Den vant Golden Globe for beste fremmedspråklige film, og er Oscar-nominert i samme kategori. Sauls sønn er László Nemes debutfilm.


Stabukker
Stabukker

Grímur Hákonarson (2015)

I en avsidesliggende dal på Island bor brødrene Gummi og Kiddi. De er begge sauebønder og svært stolte av sine flotte dyr som familien har avlet frem gjennom generasjoner. De har ikke snakket sammen på 40 år, og kommuniserer gjennom gårdshunden som løper mellom dem med ordknappe beskjeder. En dag oppdager Gummi at en av sauene til Kiddi er syk og hele flokken er i fare. Nå må brødrene legge gammelt uvennskap til side for å redde det kjæreste de eier. Stabukker er en sorgmunter film full av varme og vemod, spøk og alvor, og med stor kjærlighet til alle einstøingene på landsbygda. Stabukker er Islands Oscar-kandidat og har allerede vunnet en rekke priser, blant annet beste film i Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes.


Så og på jorden
Så og på jorden

Kay Pollak (2015)

Så og på jorden er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste Så som i himmelen fra 2004. Vi møter igjen folkene i Ljusåker i Sverige, rett etter at deres korleder, den verdensberømte dirigenten Daniel Darèus, døde og forlot dem alle. Igjen står hans livs kjærlighet Lena som venter deres barn. Lena elsker folkrock og country, og tar under litt tvil på seg ansvaret for musikken i stedets folketomme kirke. Det blir startskuddet for en rekke hendelser som vekker opp menneskers glede og lengsel. Samtidig er hennes arbeidsmetoder sterkt provoserende for etablissementet og venner av dette. Det blir stadig tydeligere for både Lena og folket i byen at det ikke finnes en mer revolusjonerende kraft enn dans og musikk. Målet er å oppføre intet mindre enn Händels Halleluja på direkte TV, i forbindelse med gjenåpningen av kirken etter omfattende oppussing.


X-files event series
The X-Files - The Event Series

Nesten 14 år etter at originalserien sist gikk på lufta, inntar David Duchovny og Gillian Anderson igjen rollene som FBI-agentene Fox Mulder og Dana Scully i 6 helt nye episoder av The X-Files.


Youth
Youth

Paolo Sorrentino (2015)

Fred og Mick, to gamle venner, ferierer på et elegant hotell ved foten av Alpene. Fred var komponist og dirigent, men er nå pensjonert. Filmregissøren Mick arbeider fremdeles. Med nysgjerrighet og ømhet observerer de de andre hotellgjestene. Mens Mick sliter med å fullføre manuset til det han innbiller seg vil være hans siste viktig film, har Fred ingen intensjon om å gjenoppta sin musikalske karriere. Men noen ønsker for enhver pris å høre ham dirigere igjen.

Publisert 25.07.2016, sist endret 07.10.2016 - 11:44
Side-alternativer

Omtaler: Another World Entertainment, Scanbox Entertainment Norway, Nordisk film, Fox-Paramount Home Entertainment, Universal Sony Pictures Home Entertainment, NRK, Star Media Entertainment, SF Norge