Nye filmer mars 2016

Ta en kikk på hvilke filmer biblioteket har kjøpt inn i det siste.

The Babadook
The Babadook

Jennifer Kent (2014)

The Babadook er den skumle barnebokfiguren som skjuler seg i skapet eller gjemmer seg under sengen. Vi følger den utslitte alenemoren Amelie og hennes seks år gamle sønn Sam. Gutten er redd for spøkelser og monstre i huset, og han har store adferdsproblemer. Dette blir ikke bedre når moren leser nattahistorier om spøkelse Babadook, en skapning som hjemsøker alle som får vite at den finnes...

The Babadook er en psykologisk skrekkfilm om et skjelett i garderoben og monster under sengen. Regissøren Jennifer Kent har med denne debuten blitt hyllet verden over som vår tids nye stjerneregissør i sjangeren.


Le bal
Le Bal

Ettore Scola (1983)

Et ambisiøst stykke underholdning, regissert av en kunstner som alltid prøver å fortelle om mennesker på kanten av tilværelsen.

Den uforglemmelige vinneren av sølvbjørnen i Berlin og den Oscar-nominerte Le Bal skildrer igjennom dans – og uten et eneste ord – en periode på over 50 år i europeisk historie, som kun utspiller seg i en fransk dansehall. Her presenterer den italienske mesterregissøren oss for livets forskjellige skjebner, fra den strenge lærerinnen til den sjenerte og nærsynte studinen. Fra den smarte mafiosoen til den lidenskapelige forføreren.


Black coal, thin ice
Black Coal, Thin Ice

Diao Yinan (2014)

Kina, 1999: På en kullfabrikk i en liten by nord i landet dukker det plutselig opp likdeler på samlebåndet. Forsøket på å fange den påståtte morderen ender med at to av politimennene blir drept og en annen hardt skadet. Den gjenlevende politimannen Zhang Zili blir suspendert fra jobben. Fem år senere møter vi ham igjen, sterkt alkoholisert. En ny rekke mystiske mord finner sted, og Zhang bestemmer seg for å etterforske dem på eget initiativ. Dette leder ham rett mot den unge, vakre og gåtefulle Wu Zhizhen, som han snart blir forelsket i.

Black Coal, Thin Ice leker elegant med film noir-sjangeren. Men den er også en skitten-sosialrealistisk skildring av dagens Kina, noe som gjør filmen til noe langt mer enn en hollywoodsk detektivfilm. En samme tid sexy, ubehagelig og hardkokt fortelling som ble belønnet med Gullbjørnen i Berlin i fjor.


Bosch
Bosch sesong 1

TV-serie (2015)

Michael Connelly bestselgende bokserie om detektiven Harry Bosch har endelig blitt filmatisert. En tøff detektivserie med Titus Welliver i rollen som Bosch.

 

 

 


La cena
La Cena (Middag på italiensk)

Ettore Scola (1998)

Det er kveld på en italiensk restaurant. den tolerante og avslappede vertinnen Flora betjener de mange gjestene fra den brede middelklassen: store og små, unge og gamle, lokale og turister, gifte og ugifte. Alle kommer de for å spise, diskutere, konversere, feste, synge og bare nyte livet.

Scola tar oss ved hjelp av kameraet med rundt fra bord til bord, mens vi deltar i samtalene, frustrasjonene og gleden, helt til det to timer senere er blitt tid for å gå hjem. Mesterregissøren Ettore Scola tegner i “La Cena - Middag På Italiensk” et fantastisk bilde av den italiensk kulturen og det italienske hverdagslivet.


My summer in Provence
My Summer in Provence

Rose Bosch (2014)

Paul lever et fredelig liv og elsker olivendyrking i det drømmeaktige og vakre Provence. Men stillheten får en brå slutt når hans barnebarn uventet kommer fra Paris.

 

 

 


Lidenskap
Passione d'amore

Ettore Scola (1981)

I 1863 sendes den unge italienske soldaten Giorgio til en fjerntliggende militærbase, langt vekk fra sin elskede Clara. Han blir innlosjert i oberstens bolig, og blir snart venner med denne og den lokale legen.
I huset bor også en mystisk ung kvinne ved navn Fosca, som både er uattraktiv og underlig, men også ufattelig pasjonert. Selv om Giorgio forsøker å unngå henne, må han snart innse at hans skjebne er å forholde seg til hennes følelser og begjær.


Pawn Sacrifice
Pawn Sacrifice

Edward Zwick (2014)

En biografifilm om Bobby Fischer, som regnes som en av verdens beste sjakkspillere gjennom tidene. I 1972 ble tidenes sjakkparti gjennomført, da fenomenet Bobby Fischer spilte mot den russiske erkerivalen Boris Spassky. Kampen foregikk i Reykjavik og var en viktig politisk brikke under den kalde krigen. På brettet kjempet Bobby Fischer den kalde krigen, men i hodet kjempet han sin egen kamp.

 


En fattig manns historie
Romanzo di un giovane povero (En fattig manns historie)

Ettore Scola (1995)

To naboer, den unge Vincenzo og den eldre hr. Bartoloni, er trøtte av tilværelsen. Vincenzo er lei av at han på tross av sin universitetsgrad ikke får seg jobb, og hr. Bartoloni er lei av sin kone, som en gang var pen, men som nå bare er fet og fordrukken. En aften foreslår hr. Bartoloni at Vincenzo rydder hans kone av veien mot en pen sum penger, og da fru Bartoloni senere oppdages død, vokser hr. Bartolonis desperation: pengene som han hadde gjemt, er vekke, og i panikk avslører han Vincenzo som morderen.
Men den unge mannen nekter, og politiet er også i tvil. For var hr. Bartoloni ikke forelsket i en anden kvinne?


Straight Outta Compton
Straight Outta Compton

F. Gary Gray (2015)

I 1987 tok fem unge menn mot til seg, og ga uttrykk for frustrasjonen over livene sine i USAs farligste nabolag. De brukte det kraftigste våpenet de hadde: Brutalt ærlige låttekster og harde beats. Filmen Straight Outta Compton forteller den sanne historien om hvordan det hele begynte, og hvordan N.W.A. utviklet seg til å bli verdens farligste gruppe. Medlemmene slo tilbake mot autoritetene som undertrykte dem, og ga verden innblikk i hva som egentlig foregikk i miljøet de hadde vokst opp i. Det startet en sosial revolusjon man fortsatt ser ringvirkningene av i dag.


Suite Francaise
Suite Francaise

Saul Dibb (2014)

Året er 1940 og den tyske okkupasjonsmakt har inntatt Frankrike. I en idyllisk landsby er alt kaos, og det lille samfunnet forsøker å ta seg av flyktningstrømmen og trusselen fra de tyske styrker. Den unge Lucille savner sin mann som er krigsfange hos okkupasjonsstyrkene. Plutselig viser en ny kjærlighet seg fra den mest uventede kant. Et forhold som ingen i samfunnet kan akseptere. Aller minst Lucilles kontrollerende svigermor.


Erkefiender
Ærkefiender

Ettore Scola (2001)

Å bo i samme by, i den samme gaten, gjøre samme jobben, tilhøre samme omgangskrets, ha kone og like mange barn, men likevel ikke være likestilte, ikke ha de samme rettighetene, ikke kunne gå på samme skole, men lide under intoleranse og utestengelse. Å oppdage at man blir behandlet forskjellig fordi man har forskjellig hudfarge eller er født jøde. Denne historien foregår i Romas fascistiske gater i 1938, hvor to forretningsmenn med butikk vegg i vegg, først er splittet av konkurranse seg imellom, men som etter hvert utvikler et nært og varmt vennskap når en av de to blir behandlet med grov urettferdighet.

Publisert 30.03.2016, sist endret 17.06.2016 - 07:48
Side-alternativer
Kategorier:

Omtaler: Icorn (The Babadook), Another World Entertainment (Le Bal/La Cena/Passione d'amore/Romanzo di un giovane povero/Ærkefiender), Studiocanal (Black Coal, Thin Ice), Atlantic Film Norge (Bosch/My Summer in Provence), SF Norge (Pawn Sacrifice), Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic (Straigh Outta Compton), Nordisk Film (Suite Francaise)