Honnør-rabatt til han - og humør-rabatt til meg

Fleksnes skaper liv og røre uansett hvor han befinner seg. Til stor irritasjon for folkene som møter han, men også til humrende glede for oss tittere.

Den noe korpulente lagerleder Marve Almar Fleksnes har det ikke alltid så lett. I kjærligheten eller livet generelt. Sjelden har vel en karakter hatt sådanne tendenser til alltid å ende opp i sosialt ukomfortable situasjoner. Uten at han selv ser ut til å skjønne dette, vel å merke. Enten det er på jobben, hjemme foran radioen, i heisen, på toget, på en enveiskjørt landevei, på legesenteret, på museum, på biblioteket eller i taubanen, Fleksnes skaper liv og røre uansett hvor han befinner seg. Til stor irritasjon for folkene som møter han, men også til humrende glede for oss tittere.  

Fleksnes, i Rolf Wesenlunds skikkelse, er en av Norges fremste humorister og virkelig karakteren med stor K. Rundt 30 år etter sin første episode er det fortsatt noe med Fleksnes som fascinerer og fenger. Bajas-oppførselen, de ofte pinlig folkelige trekk han viser frem, hans nonchalante arroganse overfor autoriteter (politi, vektere, vakter, leger) osv.

Mange uforglemmelige sketsjer har det blitt, og hos oss kan de anskaffes alle sammen. Episoden da han på toget forsøker å flørte med den svenske tiger-fruen og bestiller “smörgås från”. Når han konsekvent nekter å rygge bilen i møte med business-mannen Henki Kolstad. Når han som radioamatør behandler et Mayday-anrop på aller verst tenkelige måte. Da han irriterer både legestanden, religionens mann og forsvaret ombord på en 3-klasses kupé. Når han så til de grader bryter alle regler for offentlig kutyme på biblioteket. Og ikke minst når Marve forsøker løse verdensproblemer ved å telefonere Leonid Brezhnev. Og så videre, og så videre.....

Gi deg i kast med et hylende "Day'O" og lån med deg noen av våre filmer om Marve Fleksnes.

Publisert 04.03.2011, sist endret 14.07.2016 - 12:11
Side-alternativer