BLUG i mars: Når man kaster maskinen sin på sjøen (og håper å plukke den opp igjen).

BLUG er en forening for Linux- og *BSD-interesserte i Bergen. BLUG holder åpne møter den siste torsdagen i hver måned, og tema i mars er bruk av Linux (Unix) ved seismiske undersøkelser.
Hva
  • Anbefalte arrangementer
  • BLUG
  • GNU/Linux
  • Fri programvare
Når 31.03.2011
fra 19:00 til 21:00
Hvor Auditoriet, Gratis
Navn, kontaktperson
Deltakere Foredragsholder: Hallvor Engen
Legg hendelse til i kalenderen vCal (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)
Hvilke utfordringer får man når maskinen ligger og flyter i havet 12 km unna? Undertegnede har de siste årene jobbet for et firma som driver med seismiske undersøkelser (mao. oljeleting). I kveld skal jeg først si litt om hva seismikk er, og hvordan det virker. Og skal så snakke endel om hva slags utstyr vi bruker til det, tekniske stikkord er bl.a radionettverk og mesh-net og litt om hvorfor linux (unix) er din venn. 
 
Hallvor Engen er Support Engineer i seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT), der han daglig utsetter datamaskiner for prøvelser av den typen foredraget handler om.


Vi legger som tidligere opp til at den formelle, disiplinerte faglige delen av møtet vil være fullført ca kl 21.00, med overgang til mer uformelle aktiviteter og langsom forflytting til egnet serveringssted (Henrik) for fagøl og annet sosialt.

Teksten er hentet fra invitasjon på blug.linux.no, og bearbeidet til å passe bibliotekets kalender.

BLUG er en forening for Linux- og *BSD-interesserte i Bergen. BLUG holder møter på biblioteket den siste torsdagen i hver måned, og tar der opp saker som angår frie UNIX-baserte systemer. BLUG har vanligvis møter siste torsdag i hver måned utenom juni, juli og desember.

Mer informasjon om denne hendelsen…

Publisert 22.09.2010, sist endret 23.03.2011 - 23:57
Side-alternativer