Om kunst på biblioteket

En stor del av livet vårt er kunst, alt vi former er kunst og kunsten er overalt. Kunsten berører oss, skal utfordre oss, og gi oss en estetisk opplevelse både til tankene våre og til det ubevisste.

Kunsten vekker tanker, følelser og assosiasjoner, vi kan bli rørt, glad, sint, overrasket eller provosert. All kunst formes av den tiden vi lever i. Kunsten er i stadig endring i forhold til tid, sted og rom, så kunstverket oppfattes forskjellig gjennom tidene. Et kunstverk tåler å bli utforsket gang på gang, og dess flere uttrykksformer kunsten kommer i, dess mer utfordrer den oss som betraktere og vil forandre seg med betrakterens vekst og modning.

Biblioteket har en stor samling bøker, tidsskrifter og andre media innen kunst og kultur, både i magasinet, på åpne hyller i hovedhuset og på filialene. Her finnes bøker innen kunst, kunsthistorie, enkelte kunstnere, billedkunstnere, grafikere, skulptører etc, og de enkelte lands kunsthistorie. Vi har bøker om arkitektur, arkitekturhistorie, arkitekter, enkelte bygninger og lands arkitekturhistorie, bøker om stilhistorie, interiør, design, industridesign og grafisk design. Bøker om moter, motehistorie, motedesignere, foto, fotografi, enkelte fotografer, dans, danseteori, teater, teaterhistorie, skuespillere og om film og filmhistorie.

Interessert i "Skating", "Breaking" eller Grafitti??

Andre viktige ressurser for kunstinteresserte er:

Publisert 02.07.2010, sist endret 11.08.2010 - 12:29
Side-alternativer