Ta en kikk på...

Det kan være mange ulike grunner til at man blir opptatt av et forfatterskap. Det kan være ren og skjer tilfeldighet: Kanskje begynte det med at man lånte en annen bok en den man hadde tenkt eller den som stod ved siden av den man skulle ha i hylla? Kanskje fikk man en bok i gave av noen? Uansett så var det et eller annet som gjorde at man fant fram til enda en bok av den samme forfatteren, og så; kanskje en bok til. Vi har funnet fram til noen slike forfatterskap som vi gjerne vil oppfordre deg å ta en kikk på. Det kan være på grunn av noen spesielt oppslukende fortellinger, noen særlig interessante tanker, noen lysende gode setninger, eller stemningen bøkene hensatte oss i. Vi håper du finner noe av det samme - eller noe helt annet. Kanskje blir det begynnelsen på et langvarig forhold?
Side

Cynthia Ozick

Cynthia Ozick debuterte i 1966 med romanen Trust. Da var hun 38 år gammel og hadde brukt ungdomstiden til å skrive en stor roman som aldri ble utgitt. Siden brukte hun sju år på å skrive Trust.
Les mer…

Side

Dubravka Ugresic

Dubravka Ugresic, sies det, er en populær forfatter blant unge mennesker i tidligere Jugoslavia i dag. Det er kanskje ikke så rart når Ugresic tar opp temaer som jugoslavisk identitet og historie kontra den oppsplittede identiteten som fins blant det tidligere jugoslaviske folket i dag.
Les mer…

Side

Emily Dickinson

Amhurst er en liten by i New England i dag, og var nok heller ikke verdens navle da Emily Dickinson levde der, men det hindret henne slett ikke fra å skrive 1789 uforliknelige, originale dikt; dikt som stadig nye lesere opplever som sterke, friske!
Les mer…

Side

Imre Kertész

Imre Kertész skildrer konsentrasjonsleiren og menneskene som var der på en måte som kjennes uvant og vond. Her finnes ingen skurk og helt, fiendebildene blir ikke malt opp på veggen og helten har ikke forsonende karaktertrekk.
Les mer…

Jonathan Safran Foer
Side

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer er født i 1977 i Washington, USA. Han har blant annet studert skriving, eller creative writing som de kaller det i USA, hatt historier på trykk i The Paris Review og vært redaktør for en antologi om kunstneren Joseph Cornell før han debuterte som romanforfatter.
Les mer…

Side

Tre veier til Selma Lagerlöf

20. november 2008 er det 150 år siden forfatteren og Nobelprisvinneren Selma Lagerlöf ble født. Vi har funnet frem til noen utgivelser som kanskje gir et litt annet blikk både på personen Lagerlöf og forfatterskapet hennes.
Les mer…

Side

Monika Fagerholm

Monika Fagerholm er opptatt av blant annet oppvekst og unge kvinner, men skriver om dette på en måte du aldri har lest før.
Les mer…

Bli kjent med beatgenerasjonen!
Side

Bli kjent med beatgenerasjonen!

Kast deg inn i en verden av trange, røykfylte kafeer, av villskap og opprør. Mørke bakgater fylt med jazz, dop og språkgalskap. Gjør deg klar for løssluppen zen og homoseksualitet. Bli kjent med beatgenerasjonen!
Les mer…

Sylvia Plaths liv og litteratur
Side

Sylvia Plaths liv og litteratur

”LEAVING EARLY” – en samtale mellom Mirjam Kristensen og Ingvill Solberg.
Les mer…

Side

Eksistensialistene

På 1920-30-tallet samler det seg en gruppe venstreradikale kunstnere, forfattere og filosofer i Paris som blåser en ny, frisk vind gjennom fransk kulturliv. Det er denne gruppen som senere skal blir kjent som "eksistensialistene", og som skal komme til å sette spor etter seg som er tydelige selv i vår tid.
Les mer…

Queer litteratur
Side

Queer litteratur

Intervju med Mathias Danbolt.
Les mer…

Korttekster - mye på liten plass
Side

Korttekster - mye på liten plass

Intervju med Marit Grøtta.
Les mer…

Barndom i litteraturen
Side

Barndom i litteraturen

Kan du huske hvordan det var? Å ikke rekke opp til vasken når du skulle vaske hendene, vannet som rant nedover armene og inn under genseren. Å gå med ullgenser om vinteren som klødde i nakken når du ble svett under kjeledressen fordi du hadde bygd en snølykt i over en time.
Les mer…

Den klassiske detektivhistorien
Side

Den klassiske detektivhistorien

Vi lesere som liker å hygge oss med krimgåter, elegant presentert mellom to bokpermer, har en stilltiende avtale med "våre" forfattere. En klassisk detektivhistorie bør etter denne avtalen inneholde et (tilsynelatende) uløselig mysterium, en spennende etterforskning, og en rasjonell og fullstendig oppklaring av gåten.
Les mer…

Forfattere skriver brev
Blogginnlegg

Forfattere skriver brev

De som virkelig behersket både språket og skrivekunsten var våre forfattere.
Les mer…

Torborg Nedreaas 1906 - 1987
Side

Torborg Nedreaas 1906 - 1987

13. november 2006 var det hundre år siden Torborg Nedreaas ble født i Bergen. Her er derfor samlet noen lenker til nettressurser om forfatteren, og ferdige søk i katalogen for oversikter over hva som finnes av og om henne.
Les mer…

Zinken Hopp (1905 - 1987)
Blogginnlegg

Zinken Hopp (1905 - 1987)

Visste du at Zinken Hopp egentlig het Signe Marie Brochmann, og så Hopp etter at hun giftet seg med radiomannen Einer Hopp? Og at hun bodde mesteparten av livet sitt her, i Bergen?
Les mer…

Publisert 06.07.2010, sist endret 06.07.2010 - 13:31
Side-alternativer