Tilbud og tjenester

Bergen Offentlige Bibliotek satser på å kjøpe inn alt som utgis om Bergen og Hordaland; bøker, aviser og tidsskrifter/årbøker og filmer. I tillegg har vi slektsbøker og gards- og ættesoger for hele landet.

Hvert år utgis det utallige bøker med lokal- og slektshistorisk innhold. Mye stoff er også lagt ut på Internett, som for eksempel på Digitalarkivet og Slekt.no. Her finner vi i stor grad primærkilder som kirkebøker, folketellinger etc. Institusjoner som statsarkivene og enkelte museer har også mye interessant materiale på sine hjemmesider, se for eksempel Statsarkivet i Bergen og Bryggens museum. Og endelig har mange lokale historielag samlet store mengder stoff om sine lokalsamfunn, en oversikt over de enkelte lagene finnes på hjemmesiden til Landslaget for lokalhistorie.

Bergen Offentlige Biblioteks lokalhistoriske avdeling kjøper inn alt som utgis av materiale om Bergen og Hordaland. Når det gjelder slektsgransking omfatter samlingen stoff fra hele landet — slektsbøker så vel som gards- og ættesoger. Du finner også bl.a. lokalhistoriske tidsskrifter og årbøker , lokalaviser på mikrofilm, kirkebøker, folketellinger og manntall, skifteprotokoller, lokalhistorisk video, billedsamling og klipparkiv.

Personalet på avdelingen anbefaler også jevnlig materiale som de mener kan være av interesse.

Noen av filialene har samlet en del lokalhistorie fra sitt distrikt, spesielt Oasen filial i Fyllingsdalen som bl.a. har en stor billedsamling.

Ønsker du materiale som ikke finnes på biblioteket, låner vi dette inn fra andre bibliotek etter behov.

Lokalhistorisk avdeling har to leseapparater for mikrofilm/mikrokort med kopieringsfunksjon. Pågangen på disse apparatene er svært stor, og vi anbefaler derfor publikum å bestille time på forhånd. Dette kan gjøres ved å ringe avdelingen på telefon 55568570. Vi har også en egen PC til bruk for slektsgranskere.

Tips oss!
Vi er stadig på jakt etter lokalhistorie. Det er ikke alltid like lett å spore opp slike utgivelser, de utgis ofte på eget forlag og selges ikke i vanlige bokhandlere. Vi setter stor pris på tips fra brukerne, hvis noen kjenner til publikasjoner som vi ikke har. Send gjerne en mail eller ta en telefon til Lise Haaland, tlf. 55568570/72.

 

 

Publisert 02.07.2010, sist endret 21.09.2015 - 10:50
Side-alternativer