Cubex steg for steg

En steg for steg beskrivelse for bruk av Cubex

Steg 1

Åpne Cubex software. Åpne printfilen (.stl). Plasser og skalér modellen på den virtuelle printbasen. Angi viktig materiale og farge på modellen. Hvis du må hente et annet materiale enn det som står, kan du hente dette i "settings". For å se hvilket materiale som er installert i printeren, trykk på "info" i displayet. Nummeret på printhodet er merket på utsiden av printeren med gule tall ("1" på venstre side, "2" på høyre).

Cubex. Steg 1

Steg 2

Trykk "Build". Obs! Ikke bruk "Support type"–> "lines". Merk deg beregningene "printtid og "materialforbruk" til venstre i vinduet. Lagre/legge(?) til usb-minnepinne og "lukk".

Steg 3

Forbered printbasen. Printbasen må prepareres før bruk med printtape eller lim (finnes i skuffen). Bruk sandpapir der modellen skal stå og lag en ru festeflate.

Cubex. Steg 2 #1
Cubex. Steg 3 #2

Steg 4

Sett inn printbasen i Cubex og pass på at den er riktig plassert.

Cubex. Steg 4

Steg 5

Sjerkk materialbanen for brudd. Velg meny "PJ-CON". Sett "TGT" på det printmaterialet du skal printe med på 250/260(?). Når "T"(TGT?) når 230+ sett "RPM" til "4" og se etter om du har god flyt på printmaterialet (om flyten er jevn). Sett "RPM" til "0" og "TGT" til "0" ved å trykke "+"(?). Avslutt "PJ-CON".

Cubex. Steg 5

Steg 6

Trykk "print". Velg "din fil"(trykk på filnavnet). Printeren sjekker nå printfilen. Hvis OK, starter printingen. OBS! Printeren vil varme opp en stund før selve print-prosessen starter.

Cubex. Steg 6 #1
Cubex. Steg 6 #2

Steg 7

Følg godt med de første 15 minuttene av print-prosessen. Hvis ikke de første lagene av printmaterialet fester seg skikkelig, avslutt printen ved å trykke på +.

Steg 8

Kvitter i 3D-print loggen (Hva=modellens navn, Tid=tid printingen tok), og betal for materialene (regnestykket står på oppslaget over loggboken). Husk til slutt å skrive i den grå boken kommentarer/problemer etter at print-prosessen er avsluttet.

Cubex. Steg 8

Steg 9

Post bilde av modellen din på sosiale media med hashtag #verkstedetbergen.

 

Mer detaljerte beskrivelser av prosedyrene finner du på 3d-systems sine hjemmesider:

http://cubify.com/support/cubex/videos

 

Publisert 24.08.2015, sist endret 24.08.2015 - 10:18
Side-alternativer
Kategorier: