Form1+ steg for steg

En steg for steg beskrivelse for bruk av Form1+. Forberedelser, print og etterbehandling.

Forberedelser til print

Steg 1

Ta først printbasen (toppen), deretter bassenget, ut av Form1+. Sett bassenget på et jevnt underlag (ikke ta på bunnen) og ta av lokket. Bassenget har oransje bunn og svart lokk.

Form1+ steg 1#1
Form1+ steg 1#2

Steg 2

Bruk spatelen for å jevne polymeren i det oransje bassenget ved bevegelser i flere retninger. Fjern eventuelle klumper. Fyll opp bassenget til streken.

Form1+ steg 2#1

Form1+ steg 2#2

Steg 3

Sett lokket tilbake på bassenget og plasser det i printeren. Etterpå setter du inn printbasen. OBS! Lokket beskytter polymeren i bassenget fra at det skumper nedi maskinen når du setter den inn.

Steg 3

Steg 4

Fjern lokket fra bassenget og lukk dekslet. OBS - lokket skal tas av RETT OPP (ikke fra hjørnet), vi har hatt problemer med at bassengkanten knekker ved feil åpning. 

Slå på printeren.

Form1+ steg 4

Steg 5

Åpne PreForm på PCen, koble til Form1+ med grå kabel. PCen befinner seg i skapet ved døren. Under Supports > Advanced, sett base thickness til 1.6. (default er 2.0,  men det er for tykt). Still inn riktig type polymer og plasser modellen riktig på den virtuelle printbasen. Merk deg hvor lang tid printen vil ta og hvor mye polymer du vil bruke (oppgis i ml). Du er nå klar for å printe.

Steg 5

Form1+ steg 5 #2

Steg 6

Print. Følg instruksjonene på PCen og Form1+. PCen kan kobles fra printeren når modellen er ferdig lastet inn (indikeres på maskinen). Følg med på printen til du kan se de første lagene komme ut av bassenget.Etter print. 

Steg 1

Når utskriften er ferdig, ta ut basen med modellen (polymeren), og sett den riktig vei i den grå holderen. Sett lokket på bassenget.

Steg 2

Bruk isopropanol (blå sprit) på basen for å løsne modellen (putt spatelen under modellen og vipp den av). Rengjør basen med isopropanol.

Etter print. Steg 2#1Steg 2#2

Steg 3

Tørk lett av modellen og legg den i kar #1 fylt med isopropanol. Papir med isopropanol kastes i det røde bosspannet.

Etter Print. Steg 3

Steg 4

Etter ca. 15 minutter flyttes modellen over i kar #2. Klargjør printeren til neste person mens du venter (steg 1-3 i forberedelser til print).

Steg 5

Etter ytterligere 15 minutt i kar #2 tørkes modellen ren og plasseres i dagslys. Dagslyet vil herde modellen helt. Vær klar over at modellen kan bli sprø om den blir stående i direkte sollys over tid.

Etter print. Steg 5

Steg 6

Kvitter i 3D-print loggen (Hva=modellens navn, Tid=tid printingen tok), og betal for materialene (regnestykket står på oppslaget over loggboken). Husk til slutt å skrive i den grå boken kommentarer/problemer etter at print-prosessen er avsluttet. 

Steg 6

Steg 7

Når modellen er herdet og føles hard (etter ca. 12 timer) kan du lett knekke av støttene med en tang. Etterbehandling av modellen kan involvere pussing med sandpapir og bruk av mineral-olje.

Steg 8

Post bilde av modellen din på sosiale media med hashtag #verkstedetbergen.

 

Mer detaljerte beskrivelser av prosedyrene finner du på FormLabs hjemmeside:

http://formlabs.com/support/

 

Publisert 12.08.2015, sist endret 23.09.2015 - 08:45
Side-alternativer