Fridas bibliotek

Dette skoleåret kan du følge Frida på 16 år, som er på biblioteket en dag i uken, og deler sin bibliotekopplevelse med deg!

Følg Frida!

Jeg heter Frida og er 16 år. Dette skoleåret følger jeg biblioteket fra innsiden. Følg min bibliotekblogg her!

Takk for meg!

29. april 2014

Hei alle sammen, "b-Film"-premieren har nå vært og den gikk strålende! ”b-Film” er et kortfilmarrangement for ungdommer som har pågått nå i vår. Til sammen fikk vi inn fem filmer og de var veldig bra laget, vi ble helt imponert. Vinneren hadde en film som het ”Jakt”, spennende og godt gjennomført. Lengre nede i innlegget har jeg et intervju med dem som laget den. Er så glad "b-Film" gikk sånn som det gikk. Kunne jo risikert at ingen meldte seg på. Håper flere unge ser annerledes på biblioteket, at det er ikke bare kjedelige bøker der inne. Mye, mye mer!

Alle filmene vil bli lagt ut på bibliotekets nettside. Filmen ”Jakt” som vant, handler om en jente som er i skogen med en mann etter seg. Det er alt vi får se. Så dagen etter, finner en jente som går på tur med hunden sin, denne jenten som vi har sett løpe. De var utrolig flinke til å klippe filmen, samtidig som de hadde gode kameravinkler.

Alle filmene vant forskjellige kåringer. Kåringene var "best teknisk", "beste klipping", "mest kreative", "beste location", "beste idé" og "beste film".

 

Intervju med vinnerne. 

Hva heter dere som har laget "Jakt"? 

- Kamilla Fause og Eirin Harterink. Og skuespilleren, hun var ikke med å redigere den. Hun heter Synne kolding også hunden Felix.

Hvordan har det vært å lage film?

- Eirin: Det var jo første gangen, så det var veldig gøy. Jeg er veldig interessert i å ta bilder og sånn, så det var noe nytt å drive med video. Så det var veldig gøy. 

Har det vært noen spesielle utfordringer?

- Kamilla: Når vi skulle dra hun var det vanskelig å få den lyden (det de mener her er lyden av bakken når de drar henne bortover), siden vi ikke har sånn til å fange opp lyden. Og i tillegg skrek hun siden det var veldig vondt å bli dratt. Så vi måtte redigere den samme lyden bortover. Men vi fikk litt hjelp da, siden vi lagde filmen fra begynnelsen av med sånn filmkurs. Og i tillegg gikk kameraet tomt for batteri oppi skogen, så vi måtte ringe hun ene, så måtte hun komme opp med kameraet og batteriet. 

Hva synes dere har vært det gøyeste med å lage film?

- Eirin: Det var det å prøve noe nytt, se prosessen med å lage film også å redigere. 

Kamilla: Jeg synes det var gøyest å klippe den opp og redigere den. 

Har dere fått et annet syn på biblioteket etter dette arrangementet "b-Film"?

- Eirin: Jeg visste ikke om dette, men så tok Kamilla meg med også ble jeg bare med. Gøy at biblioteket lager sånne ting med film og video.

 

 

Dette er mitt siste innlegg på bibliotekbloggen min. Nå har jeg jobbet alle dagene jeg skulle på biblioteket og er derfor ferdig etter påskeferien. Jeg vil bare takke for meg og takke Bergen Offentlige Bibliotek som gav meg denne muligheten. Jeg har storkost meg og lært så utrolig mye. Alt fra hvordan biblioteket er satt opp, hvordan menneskene som jobber der jobber, blitt kjent med nye mennesker, hatt mitt eget arrangement, lest en hel bok, laget bokanmelding, fått et nærere forhold til biblioteket, hatt blogg osv. Dette har vært veldig kjekt.Tenk alt jeg har opplevd. Jeg er så glad jeg valgte å ta praksisen min her og fått den erfaringen som jeg nå sitter med. "b-Film" har både vært en utfordring og en opplevelse. Jeg har presset meg selv med å reise rundt på forskjellige skoler og snakke foran mange mennesker, ringt til fremmede og hatt mye ansvar. 

Takk for alle som har hjulpet meg og til de som har vært mine ”mentorer”, Thea Kathrine og Per. Dere har hjulpet meg utrolig mye og lært meg masse om biblioteket.

Nå håper jeg alle unge der ute fortsetter å følge med på hva som skjer på biblioteket fremover. Det skjer hvert fall mye for ungdom, dere får jo deres eget rom! Hold dere oppdatert. Så, nå vil jeg bare si takk for meg. Det har vært veldig gøy på biblioteket! 


Bokanbefaling! Solens Datter

 

11. mars 2014

Hei,

solens datter

i dag kommer en anbefaling av boken jeg har lest. Jeg har skrevet om den tidligere, Solens datter. Begynte på den for flere måneder siden, men jeg leste den ferdig i går. (Det forteller jo litt om mitt forhold til lesing. Hehe!) Jeg liker egentlig å lese når jeg først setter meg ned og gjør det, men for meg er det et lite ork det å faktisk prioritere det. Men etter denne boken tror jeg at jeg skal begynne på en ny bok som handler om Egypt. Merker at det er et tema som fengsler meg og gjør meg interessert. Jeg greide jo tross alt å lese ferdig denne boken.

Uansett så heter boken ”Solens datter”. Den er skrevet av Pauline Gedge og utgitt i år 1990. Den er bygget opp på fakta om den første kvinnelige farao ved navn Hatsheput i år 1500 f.v.t., men forfatteren har tatt seg noen kunstneriske friheter og dramatisert den på sin egen måte. Boken viser hvordan Egypt ble styrt, deres tradisjoner, hvordan forholdene var mellom forskjellige mennesker og hvordan deres system var bygget opp. Den viser også hvor urettferdig det var på den tiden. Hvordan de behandlet slaver og andre mennesker som ikke var like ”verdifulle”, gjerne fordi de tilhørte en annen familie.

Selv med mye fakta er det en helt fantastisk bok! Du følger Hatsheput gjennom hennes liv og vi blir godt kjent med henne. Det er utrolig spennende å se hvor sterk og selvstendig denne damen var. Helt siden hun var en liten jente utmerket hun se og faren hennes, som da var farao, visste hele tiden at det var hun som måtte styre Egypt. Hun var en dyktig kriger, rettferdig, følsom og utstrålte makt. Hun var elsket av Egypt, og den tiden hun regjerte har blitt omtalt som Egypts mektigste og rikeste tid.

I tillegg til det forteller boken om den forbudte kjærligheten mellom Hatsheput og en slave som het Senmut. Hatsheput måtte gifte seg med sin halvbror Thotmes siden det var det riktige. Thotmes dør og Hatsheput ”forfremmer” Senmut og han blir en stor mann. De gifter seg, men tragisk nok blir han drept på slutten. Det er ikke noen koselig slutt. Nevøen til Hatsheput er en grisk og sint mann. Han vil være farao, og når Hatsheput er nærmere 40 år tvinges hun ned av tronen. Hun må gi den over til nevøen, og hun står ganske alene. Alle hennes hjelpere er enten blitt drept eller sendt langt vekk. Det hele slutter med at hun blir forgiftet og dør, men selv om det ender så tragisk, gjør selvfølgelig Hatsheput det med verdighet og ære. Hun forstår at det er slutten for henne, og pynter seg med gull, tar på seg den fineste sminken hun eier, setter seg på balkongen mot solen og bare gjør et tegn at nå var hun klar. En tjener kommer inn med et glass vin og hun drikker.

solens datter kaffe


Jeg vil virkelig anbefale denne boken! Måten den er bygget opp på og måten Hatsheput blir beskrevet som farao er helt utrolig. Jeg tror særlig hvis du er kvinne blir du nesten litt stolt. Jeg skal undersøke litt mer fakta om henne, men det er ikke så lett å finne siden nevøen som tok tronen fra henne har prøvd å slette alle bevis etter henne. Men han har ikke klart å fjerne alt, så gleder meg til å lese mer om denne mektige farao.


 

gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Urom

4. februar 2013

God morgen!

Tenkte jeg skulle lage et innlegg om hva som skjer for ungdom på biblioteket. Jeg har jo snakket veldig mye om b-Film, men det er så mye annet gøy som skjer for unge!

Her på hovedbiblioteket har de virkelig satset på ungdom. Før var det ikke særlig mye, men det er helt klart forandret. Nå holder de på å lage et eget rom for ungdommer. Det er studenter fra arkitekthøyskolen i Bergen som holder på å trikse og mikse. Veldig gøy å følge med på. Men det er ikke bare studenter, de prøver å få ungdommer til å være med. Rommet er jo for oss, så de blir veldig glad om det kommer unge og sier deres mening og er med. Grunnen til det, er at dette skal være ditt bibliotek og det er kanskje litt mer lokkende når du kan se dine egne meninger faktisk blir gjennomført. Hver gang du kommer på biblioteket kan du se noe som er ditt. Dette er et utrolig bra tilbud! Dette kalles urom. For å lese mer om det kan du trykke her. De skal holde på i noen uker til.

lag ditt eget bibliotem

Dette rommet er ditt eget rom. Her kan du gjøre hva du vil. Her kan du lese, spille inn sanger, lage film osv.

spillmanadegr bilde

Ellers kan du se i kalenderen for ungdom, det skjer mye framover.

I kalenderen kan du finne: kino for ungdommer, fifa 14 konkurranse om kvelden, spillkvelder, digitalt verksted osv. Så det er uante muligheter. Jeg kan skrive litt nærmere om hver av disse arrangementene en annen gang.


gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------

Hei igjen!

 

28. januar 2014

Da var jeg tilbake på biblioteket. De to forrige tirsdagene har jeg vært ute med plakater på forskjellige skoler og kafeer, samt noen klubbhus og ishaller. Jeg har vært mye ute og reklamert for b-Film. Grunnen til det er at vi på biblioteket ikke har tv-reklamer og lignende så da må jo vi få ut reklame på andre måter. Så jeg har løpt gjennom hele Bergen by med disse plakatene så nå håper jeg mange ungdommer melder seg på!

Plakatene ble veldig fine. Her under ser dere noen bilder av de:

 

flyersflyers  plakat  flyersplakat 

 

Forrige tirsdag var jeg som sagt rundt på både skoler og kafeer og jeg ble overrasket over hvor mange som var positiv til b-Film. Jeg fikk henge opp plakater på kafeer jeg egentlig trodde kom til å si nei, og på skolene ble arrangementet veldig godt mottatt. Flere begynte å lese på plakatene og spørre meg spørsmål.

Tirsdagen før der var jeg og på skoler men da hadde jeg små ”foredrag” om man kan kalle det det. Da hadde jeg en liten PowerPoint presentasjon som fortalte om b-Film samtidig som jeg viste et eksempel på kortfilm. Det var utrolig gøy å se at så mange ville delta og mange ble imponert at biblioteket hadde sånne tilbud og. Mange tror jo bare biblioteket har bøker.

Jeg har også fått inn mail fra unge som vil være med, så det er veldig kjekt å se at noen melder seg på. For det er lett å tenke at man vil melde seg på, men det er ikke så mange som faktisk gjør det.

Så alle unge der ute må melde seg på! Legger ved påmeldingsknappen under så om du vil bli med er det bare å trykke på den.

PÅMELDINGSSKJEMA 

Jeg skriver opp skolene/klubbhus jeg har vært på sånn at du kan se om din skole har fått plakat:

Langhaugen skole, Minde skole, Storetveit skole, Montisorieskole, Steinerskolen, fysak, Bergenshallen, Kjøkkelvik skole, Olsvik vidergående, Laksevåg yrkesskole, Laksevåg gymnas. (Nå kan det være jeg har glemt noen)

 

Ellers har det gått i kafeer og rundt om i byen der det er lov å henge opp plakater.


gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

------------------------------------------------------------------

 

Første dagen

7. januar 2014

Heihei!

Dette er min første dag her på hovedbiblioteket og jeg gleder meg sånn til tiden fremover. 

Som sagt skal jeg jo holde mitt eget arrangement og i dag har jeg ringt rundt til forskjellige skoler, sendt litt mail og rett og slett planlagt prosjektet. Det er utrolig mye som skal ordnes før et sånt prosjekt. Mer enn jeg hadde inntrykk av først.

Jeg synes det er kjempegøy! Lærer mye nytt og får nye utfordringer hver gang jeg er på biblioteket. Jeg synes selvfølgelig det er trist å ikke se alle på Åsane hver tirsdag, men sånn er det jo.

I tiden fremover skal jeg jobbe mye med b-Film. Dere kan lese mer om det her. Men når det er ferdig skal jeg skrive mange innlegg om hvordan det er her på hovedbiblioteket. Jeg har også veldig lyst til å skrive hva som er forskjellig fra her og Åsane, men det kommer etter hvert. Først må jeg gi 100 % til dette arrangementet.

Om dere har lyst å være med på b-Filmprosjektet finner dere påmeldingsskjema her.

 

hovedbibliotek inngang

 


gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siste dagen

17. desember 2013

Hei!

Da var min siste dag her i Åsane kommet. Jeg har jobbet her siden begynnelsen av september og helt til nå. Jeg har trivdes veldig godt og kommer til å savne å være her hver tirsdag.

Å jobbe på biblioteket har lært meg mye og det er jeg veldig glad for. Jeg har lært at det er mye planlegging og ting som må ordnes før noe faktisk skjer. Ja, ting vi tar for gitt er det mye jobbing bak. For eksempel bøkene i hyllene. Jeg tenkte aldri over hvordan de kom i hyllene, men nå har jeg lært at de faktisk blir katalogisert, kommer i bibliofil (katalogen), merket, sendt til den rette avdelingen, tatt alarm på, og så kommer de i hyllene. Mye mer jobb enn det jeg faktisk trodde.

 

 frida frida
 kathrine legger  solen sdatter
 bibliotek

 

Men etter nyttår venter det nye ting. For som sagt skal jo jeg til hovedbiblioteket. Der skal jeg holde mitt eget prosjekt, være med i ung-teamet, se hvordan biblioteket styres der nede og det blir mye mer selvstendig jobbing.

Jeg er så glad jeg fikk anledning til å jobbe her på biblioteket! Det har vært veldig gøy. Og om litt kommer det anmelding på Solens datter.

Nå skal jeg ta ferie og stå på ski, så god ferie alle sammen :) så snakkes vi etter nyttår!

gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

------------------------------------------------------------------

Våren 2014


3. desember 2013

Hei alle sammen!

Nå er det lenge siden, og grunnen til det er fordi jeg har hatt mange hjemmearbeid-dager og vært på en del UNG-møter på hovedbiblioteket.

Det har skjedd en del siden sist og mer skal det bli! Som sagt så skal jeg være på hovedbiblioteket til våren, og der er jeg med i UNG-teamet. Det skal skje masse for og med ungdom der, og jeg er så heldig at jeg får være med på det som skal skje. Det skal blant annet komme et UNG- rom, som er ungdommens rom. Mer enn det kan jeg ikke si nå.frida er konsemtrert

frida ler igjen

Uansett så skal jeg ha mitt helt eget arrangement. Skal skrive mer om det en annen gang, men kan fortelle litt. Det er et kortfilmprosjekt/arrangement for ungdommer. Da er det ungdommer fra 13-20 år som kan lage en kortfilm på 2-4 min. Det blir kåringer og en gunstig premie. Mer info kommer senere, men dere kan jo allerede begynne å tenke på det og om kanskje det er noen av dere som vil bli med på dette.

Ellers går det i det samme i Åsane. Har fått vært med på litt bibliotekar arbeid som å kassere bøker osv. Veldig gøy å lære nye ting. 


gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

 

------------------------------------------------------------------

10 ting du ikke visste om biblioteket

15. oktober 2013

Heihei alle sammen!

Da tenkte jeg at jeg skulle skrive et litt morsomt innlegg. Mange av de tingene jeg har lært på biblioteket har jeg aldri visst før, så da tenkte jeg å skrive ned noen sånne ”fun facts” om biblioteket, som du kanskje ikke visste.

 

1. Det er faktisk flest kvinner som låner bøker.

2. Ikke alle som jobber på biblioteket er bibliotekarer.

3. Du trenger ikke være stille på biblioteket, ingen går rundt og sier hysj. (Se bildene under).

4. Bergen Offentlige Bibliotek har  faktisk to filialer på fengsler. Et på Bergen Landsfengsel og et på Bjørgvin fengsel.

5. Totalt finnes det over 700 000 bøker, filmer, tidsskrifter, CD’er osv. på Bergen Offentlige Bibliotek. 

6. Det er ca. 40 000 bøker, filmer, tidskrifter, CD'er osv. på Åsane filiale.

7. På hovedbiblioteket har de et eget spillrom med playstation og lignende.

8. Du kan se gratis kino på hovedbiblioteket hver mandag kl. 18.00.

9. Du kan få hjelp til slektsgranskning.

10. Du kan få omvisning på biblioteket.

 frida ler
 frida roper

 


gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

De ansatte

8. oktober 2013

Hei, 

da var jeg tilbake på biblioteket igjen. Forrige gang fikk vi besøk av noen andreklassinger og da snakket en av bibliotekarene om bøker og litt forskjellig. Det var veldig interessant og jeg må si jeg blir veldig glad når barna viser denne leselysten. Jeg trodde nesten at biblioteket var litt ”ut”, men tydeligvis ikke. De løp rundt og fant mange bøker og begynte med en gang å lese. Så det var veldig kjekt å se.

Men i dag tenkte jeg at dere skulle komme enda nærmere biblioteket. Jeg har nemlig intervjuet de ansatte. Ikke alle, men en god del. Så er det jo kjekt om dere en gang kommer hit også ser dere igjen de og vet hva de heter hva utdanning de har tatt også videre. Så da er det bare å begynne:

janette


Navn: Janette Karin Kolbrek 

Alder: 34

Jobbet her i: 3 år

Utdanning: IT-kompetanse.

Hva er oppgavene dine på biblioteket?

Jeg har en konsulentstilling. Jeg står i skranken og sørger for at alt går smooth. Jeg har og oppstilling av bøker, som er hovedoppgaven min siden jeg ikke er bibliotekar. Jeg er også med i spillteamet og det er kjempegøy.  Da er jeg med på å bestemme arrangementer om spill, hvilke spill vi skal kjøpe inn, og finne ut av hvordan vi best mulig kan formidle spill til lånerene våre.

Hva liker du best med biblioteket og hvorfor valgte du Åsane?

Fordi jeg bor her i nærheten og det er en veldig koselig arbeidsplass. Allsidig, alltid noe å gjøre, det er aldri kjedelig. Jeg er veldig glad for at jeg får jobbe med interessene mine som er spill og tegneserier.

mathias

Navn: Mathias Myklestad Kristiansen

Alder: 23

Jobbet her i: 4 år

Utdanning: Bachelor med dobbeltspesialiserende i litteraturvitenskap og engelsk.

Hva er dine oppgaver på biblioteket?

Jeg er også konsulent. Jeg er i skranken, setter opp bøker, har og ansvaret for spilldag. Jeg har også litt ansvar for data hvis for eksempel bibliotekarene trenger hjelp.

Hva liker du best med biblioteket og hvorfor valgte du Åsane? 

Jo, moren min jobber her og jeg har alltid kjent til Åsane bibliotek. Jeg har kommet her siden jeg var liten. Også elsker jeg å lese bøker!

kathrine

Navn: Thea Kathrine Johannessen

Alder: 34

Jobbet her i: 3 år i Åsane og 3 år i byen

Utdanning: Grunnfag i Allmenn litteraturhistorie på Universitetet i Bergen. Bachelor i Bibliotek- og informasjonsfag på Høgskolen i Oslo.

Hva er dine oppgaver på biblioteket?

Jeg er avdelingsleder og bibliotekar. Jeg jobber også i et markedsføringsteam og er med i lederteamet.

Hva liker du best med biblioteket og hvorfor valgte du Åsane?

Jeg liker veldig godt tanken bak biblioteket. Alle innbyggere skal ha lik tilgang til bøker, film og spill. At det er gratis og alle kan få tak i det i nærområdet. Det er det som driver meg i jobben min og gjør den meningsfylt. Det er ekstremt varierte arbeidsdager, du kan forme arbeidsdagene dine og få gjennomført ideer. Alle kollegaene er fantastiske.

Jeg begynte i Åsane i 2007 og likte meg veldig godt. Så begynte jeg på hovedbiblioteket, men fant ut at det hadde vært kjekt å prøve seg på filialen igjen.

kathrine 2

gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

------------------------------------------------------------------

Solens Datter

 

 24. September 2013

 

kaffe o gbok  røde negler oslens datter  solens datter bok på langs 

Hello, 

I dag er det en litt annerledes dag, for jeg har nemlig hjemmedag. Men jeg må selvfølgelig jobbe, og det synes jeg bare er kjekt.

I dag fikk jeg i oppgave å gå på biblioteket på Landås og finne en bok jeg synes var interessant, og lese den. Det var jo egentlig planen, men så, så jeg litt på bøkene her hjemme. For som sagt er jo foreldrene mine veldig glad i å lese, så da lette jeg litt i vårt eget lille ”bibliotek” og da fant jeg en veldig spennende bok.

Boken er igjen delt inn i fire bøker. Boken heter ”Det Bestes Bøker”. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle de bøkene inni, for det er ikke novelle eller roman, men kanskje vi kan kalle de fortellinger? Uansett så handlet den ene fortellingen om Egypt. Og det synes jeg er så spennende! Egypt er noe jeg virkelig liker å lese om, om jeg først skal lese. For jeg føler alt er litt mystisk med mumiene, faraoene, pyramidene, måten de levde på, gjorde ting på osv.

innhold solen sdatter

Fortellingen om Egypt heter ”Solens Datter”. Den er på ca. 140 sider, så det passer jo meg perfekt. Jeg prøver jo å få opp denne leselysten min. Boken handler om en datter av en farao. Faraoen gjorde datteren sin til medregent og arving, så når han døde utropte hun seg som hersker. Og det kan jeg tenke meg ikke var så veldig populært. Så jeg gleder meg masse til å lese den også skal jeg selvfølgelig skrive en anmeldelse til dere.

  

bok samling solens datter

Anmeldelsen kommer nok ikke før om en stund, siden jeg nok bruker nok tid, men jeg lover dere at jeg skal lese den ferdig. Forfatteren av ”Solens Datter” heter Pauline Gedge, hun er født i 1945 i New Zealand og hun er veldig interessert i Egypt. ”Solens Datter” er hennes tredje bok og den vant hun faktisk en litterær pris i Canada med. Så dette blir veldig spennende.

  

 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leseglad?

17. september 2013

Heei!

I dette innlegget tenkte jeg å skrive litt om meg selv, faktisk, og mitt forhold til biblioteket. Og så på slutten tenkte jeg å si hvor biblioteket her i Åsane ligger, i tilfelle dere ikke vet det.

frida sitter på bakken

Slutter midt i!

Uansett, jeg kan ikke akkurat kalle meg selv en lesehest. Foreldrene mine er veldig glade i å lese, men jeg har nok ikke arvet de genene. For jeg liker ikke å lese, eller da må det hvert fall være veldig spennende det jeg leser. Tror kanskje det har med at jeg ikke har så god tålmodighet. Jeg har lest noen bøker opp gjennom, men ofte blir det sånn at jeg begynner, og så slutter jeg når jeg har kommet midt i. Det er veldig dumt, for skulle ønske jeg bare kunne sette meg ned med en kopp te og lese hele dagen. Men sånn er det altså ikke. Jeg kan som sagt lese en bok hvis den hele tiden er spennende, hele tiden på topp, men dessverre er det veldig få bøker som er slik.

frida vifter med håret

Bokanbefalinger

Så mitt mål her på biblioteket er å bli glad i å lese. Finne meg en spennende bok, da kan det godt være jeg greier å bygge opp denne lesegledeegenskapen som sikkert finnes i meg et eller annet sted. Så kan jeg kanskje skrive noen anmeldelser om forskjellige bøker jeg synes er interessante, her på bloggen. For jeg tipper at jeg ikke er den eneste som har det slik.

Hvor er biblioteket?

Så over til hvor du finner biblioteket. Jo, det finner du på Åsane senter. Hvis du går fra terminalen og innover i senteret, da kommer du til en sportsbutikk. Hvis du da ser til høyre er det en trapp og rulletrapp oppover. Rett der oppe ligger biblioteket. Det kan virke litt ”gjemt”, men egentlig er det veldig lett å finne. Håper noen av dere kan ta dere en tur!

rulletrapp trapp  bibliotek utenfra

 

gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Demoteket

 

10. september 2013

Hei!

Da kom tirsdagen igjen, og dette blir min andre gang på biblioteket. Jeg gleder meg veldig, og i dag skal jeg lære litt om hvordan man plasserer ut bøker, sorterer dem og så videre. Men det er ikke det jeg har tenkt å skrive om til dere i dag. Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om Demoteket! Hva er det? Tenker du kanskje.


frida med demoteket

demoteket bøker fram


frida profil

Jo, det er en hylle der du kan sette inn dine egne verk. Hvis du for eksempel har en drøm om å bli sanger, forfatter, dikter, rapper, skuespiller, eller lignende er Demoteket en genial måte å begynne på.

livet er lik

La oss si du vil bli forfatter og du skriver en novelle. Alt du trenger å gjøre da er å skrive den ut og levere den til biblioteket og dere skriver en avtale om at biblioteket har lov til å låne den ut. De kikker gjennom den, for å dobbeltsjekke at det ikke kommer noe helt sprøtt ut i hyllene (men ikke vær redd for å være kreative, de er ikke så strenge). Så merker de den og setter den ut i hyllen. Da kan hvem som helst komme og lese din novelle. Eller hvis du har laget CD-plate kan de komme å høre på den.

robot røde negler

Dette er bare en helt fantastisk mulighet, synes hvert fall jeg. Tenk hvis det for eksempel kommer en talentspeider, og han ser ditt verk og tar kontakt med deg. Det hadde jo vært litt gøy!

Hvis dere har noen spørsmål til meg, eller dere har lyst at jeg skal skrive om noe, så er det bare å ta kontakt på e-post adressen min som står under. Jeg svarer med glede!


Hvis du vil ha bibliotekets egen forklaring på hva Demoteket er kan du gå inn her.


gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Første dag på biblioteket

 

3. september 2013

InngangHei hei!

Da var min første dag her på biblioteket godt i gang. Jeg har lært mye allerede. Ofte når man tenker på biblioteket eller en bibliotekar, tenker man bare å legge på plass bøker i hyller, lese og sitte å kjede seg. Men det er det absolutt ikke! Og jeg har fått et lite innblikk i det. 

uhiu

For det første må de alltid passe på å skifte ut og fornye bøkene sine, de kan ikke ha gammel, utgått informasjon. For verden forandrer jo seg hele tiden, og det må biblioteket og. Mange sier at de ikke kan gå på biblioteket, siden de ikke har ny informasjon, men det har de. De passer veldig på å være oppdatert. 

Så må de bestille inn og sende bøker til andre biblioteker. For eksempel hvis det er noen på Oasen som spør etter en bok som de ikke har der, men de har den her i Åsane, må da Åsane sende den til Oasen. Det samme gjelder tilbake. Og når de så har fått bøkene må de merkes, og så får den personen som har etterspurt boken en SMS eller mail. Hver morgen (utenom onsdager og lørdager) kommer budbilen. De må hente aviser i postkassen, og sette dem fram.

De må selvfølgelig rydde på plass alle bøkene folk returnerer. De må ha skikkelig service, med både å være hyggelige og å hjelpe kunder som kommer.

hyller

Dette er bare noe av det jeg har lært i løpet av første dag her. Tenk alt annet de gjør her. Ellers må jeg si at det er veldige koselige folk, og det virker som en skikkelig bra arbeidsplass. Du sitter ikke mye i ro når du jobber på et bibliotek. De løper rundt og har alltid mye å gjøre, det er travelt.

Så, hvert fall, mitt inntrykk til nå har bare vært positivt. Jeg kunne godt ha jobbet her fulltid, og det er så koselig, for alle går rundt med kaffekopp og det er et veldig godt miljø. Akkurat sånn jeg liker + jeg liker veldig godt at det er så lyst og åpent. Det er ikke sånn typisk mørkt og gammelt. Det er nytt, moderne og store vinduer.

Her er noen flere bilder jeg tok:

Dette er avdelingslederen i Åsane
Thea Frida

 

 Nå kan du levere og låne bøker selv

kljdg

 uiyu
Dette er Janette, hun står i skranken
jo
 hgjgfc
 gujhytg

 

gmail

    fridasbibliotek@gmail.com

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hei!

Jeg heter Frida, er fra Bergen, og i skoleåret 2013 -2014 vil jeg følge Bergen Offentlige Bibliotek fra innsiden, sammen med de som jobber der. Jeg går første året på videregående, og skal ha praksis på biblioteket én gang i uken.

Jeg kommer til å skrive jevnlig her på denne siden om hva jeg synes er bra og kult med biblioteket (eller ikke), og dele mine favoritter fra samlingen, eller andre ting jeg har lagt merke til her. Jeg er ikke superglad i å lese, men elsker film, musikk, teater, kunst, dyr og dyrevelferd, trening, ski, klatring, reise, matlaging, for å nevne noe.

Jeg håper derfor du vil følge meg, gi meg tilbakemeldinger og tips. Kanskje du har ønsker om aktiviteter, bøker, filmer, musikk, spill eller lignende, som du synes biblioteket burde ha? Jeg kommer til å være med å planlegge arrangementer på biblioteket for ungdommer, så gi meg gjerne en lyd om du har idéer!

Jeg begynner tirsdag 3. september, men min første anbefaling kommer her - sjekk ut Demoteket! Det er en egen samling der du kan få dine egne ting inn i bibliotekhyllen, så alle kan låne dine ting, f. eks. en fanzine, tegneserie, CD, kortfilm eller lignende. Utrolig god idé, spør du meg! Jeg har bibliotekbase i Åsane bibliotek fram til nyttår, og her står Demotek-hyllen. Kom ut og ta en kikk og/eller lever inn bidrag. Etter nyttår vil jeg være på hovedbiblioteket i sentrum.

gmail    fridasbibliotek@gmail.com 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publisert 27.08.2013 av Thea Kathrine Johannessen
thea
Publisert 04.09.2013, sist endret 01.10.2013 - 11:55