Nye bøker på UROM: Januar

Nytt år, nye bøker. Kanskje finner du den første boka du leser i 2016 på denne listen!
jenta i speilet
Jenta i speilet av Torbjørn Moen

Truls er en ganske alminnelig fjortenåring med kompis og bikkje og storebror. Men en morgen våkner han og har blitt jente! Ja, nettopp. En ualminnelig søt jente, til og med. Det høres utrolig ut, men i denne boka skjer det. Og hva gjør man da?

Det er mye å finne ut av. Det blir forviklinger og pinlige situasjoner. Det blir ellevill jakt på ønskepulver og et spennende innblikk i jentelivet. Og det blir i alle fall en god historie!

Det er (dessverre) ikke så mange humoristiske ungdomsbøker der ute, så derfor er det så utrolig kjekt når det dukker opp en som virkelig er morsom! Jenta i speilet får deg definitivt til å le høyt. Bare sjekk anmeldelsene fra ungdomselever på uprisen.no!

Vi har også boken som e-bok.

PS: Det finnes faktisk både filmer og bøker om samme tema, blant annet Eksperimentet av Harald Nortun, Songfuglen av Jan Roar Leikvoll og boken Hver dag av David Levithan.

standoff
Stand-off av Andrew Smith

Enda mer humor! Oppfølgeren til supermorsomme Winger er her endelig, og Ryan Dean skal i gang med sitt siste år på Pine Mountain. Han burde selvfølgelig vært fokusert på fremtiden, men i stedet forfølges han av fortiden sin. Rugbytreneren forventer at han skal ta over som stand-off og kaptein etter den forsvunne kompisen, Joey.

Og på ett eller annet vis har han havnet på rom sammen med ferskingen Sam Abernathy. En matglad, klaustrofobisk 12-åring som er helt enormt forelsket i Annie Altman - aka kjæresten til Ryan Dean. Hvertfall foreløpig.

Stand-Off er, som Winger, fylt av illustrasjonene til Ryan Dean og er så morsom og full av action at du leser den i en fei. Kos deg!

Flere bøker av Andrew Smith:
 

juksemaker
Juksemaker av Helene Guåker

“Vilde har flytta på hybel for å starte på videregående.

Hu er tøff i trynet, men ikke på innsida.

Hu passer liksom ikke inn, alle de andre er så jævlig smarte.

Vilde juger for å overleve.

Hu er god til det.

Hu er god til en ting til også,

nemlig å skrive,

men det holder hu hemmelig.

Så får klassa i oppgave å lage ei novelle.

Dette er Vildes store sjanse til å bevise at hu duger.

Det er nå eller aldri."

Denne boka er skrevet i samarbeid med foreningen Leser søker bok, og er skrevet slik at den skal være litt lettere å lese. Vi har flere lettleste bøker på UROM, sjekk listen her.

Vi har den også som e-bok.

du er her
Du er her av Anne Ch. Østby

“Du vet hvem du er og hvor du kommer fra du, Fine” sier Tinos. Selv vet han ikke hva han drømmer om. Men midt på natta er det Fine han tekster. Som om han ikke får sove uten henne.

En bok om kjærlighetens mange skikkelser og skuffelser. Om hvordan før henger sammen med nå. Og hvordan alle hendene som står bak oss og dytter på huska, fører oss fram til den røde flekken vi står på.

Vi har den også som e-bok.

Kamuflasje av Janne Aasebø Johnsen
Før pappa dro til Afghanistan, hadde jeg ingen problemer med å sove.

De fleste av Renates bekymringer er kanskje vanlige: Vil venninnen Zara henne vel, eller er Zara en stor egoist? Hvordan skal Renate nærme seg den nye gutten i klassen uten å støte Zara? Kommer sommerferien til å bli gørr kjedelig? Hva er det egentlig som skjer med mamma?

Men Renate har én bekymring som de aller fleste slipper: Hun vet ikke om faren er i live.

Vi har den også som e-bok.

Flere bøker av Janne Aasebø Johnsen:

fordi jeg elsker deg
Fordi jeg elsker deg av Helene Uri

Snart var området rundt øyet som det alltid hadde vært. Den smale røde stripen på kinnet bleknet og forsvant til slutt helt. Huden på overarmene og håndleddene ble like hvit og glatt som før.

Fredrik har verdens største smil. Han er verdensvant, han vet alltid hva han skal si. Alle som treffer ham, blir betatt. Og nå er han blitt kjæresten til Elin. Tenk at det skulle skje! At hun skulle bli som hovedpersonen i en romantisk film. For det er virkelig slik det føles. Helt til tekstmeldingene fra Bjørn begynner å tikke inn. Og helt til det verst tenkelige skjer.

Fordi jeg elsker deg er Elins historie. En historie om kjærlighet og forelskelse, om manipulering, mishandling og svik.

Uri tar opp alvorlige tema i boken sin, og gjør det på en sterk og god måte. Anmeldelsene har vært mange, og positive. Boken er blant annet “vanskelig å legge fra seg”, “oppslukende” og “dypt rørende” i følge anmelderne fra Dagbladet, NRK og Universitas.

Vi har den også som e-bok.

tidsrosen
Tidsrosen av Ørjan Nordhus

Liker du historier som Da Vinci-koden, om tempelriddere og hemmelige ordener og egentlig alt som lukter av mystiske, historiske hemmeligheter? Da er Tidsrosen verdt en titt!

Martin Søvfoss går på kostskole i Cambridge. På siste skoledag før sommerferien får Martin beskjed om at faren hans er savnet etter en seiltur.

Samtidig begynner underlige ting å skje. Martin ser syner, opplever at tiden stopper, og da han kommer hjem til Norge, mottar han et brev fra sin avdøde bestefar med beskjed om at han har arvet en mystisk eiendom i Telemark.

Etter hvert innser Martin at det er svært mye han ikke vet om Sølvfoss-familien. Det viser seg nemlig at slekten siden 2. verdenskrig har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset. En mektig gjenstand som tiltrekker seg mørke krefter. Er Martin rede til å ta på seg oppgaven som lansens vokter?

Den finnes også som e-bok.

Meto
Meto 1: Huset av Yves Grevet

64 gutter innesperret i et hus på en isolert øy. En verden av strenge regler og rutiner. De husker ikke hvem de er eller hvordan jenter ser ut. Alle er de redde for å forlate Huset. For hva skjer når vaktene henter dem? Hva skjer når de har blitt for store for sovesalen?

Denne Fluenes herre-aktige boken har vunnet hele 13 litteraturpriser i Frankrike! 

Anbefales!

kildens vokter
Kildens vokter
av Emmi Itäranta

Verden er et landskap preget av tørke og nødstilstand. Et militært regime kontrollerer strengt det som er igjen av ferskvann.

Langt nord lever sytten år gamle Noria Kaitio som den siste i en lang rekke av temestere. Snart må hun ta ansvaret for en hemmelighet hennes forgjengere har voktet med sitt liv: I generasjoner har de holdt en ferskvannskilde skjult.

Idet det militære vender oppmerksomheten sin mot Noria, forstår hun at kunnskap og makt er vevd ubrytelig sammen. Og at hennes valg vil blir avgjørende for skjebnen til alle hun elsker.

Noen hemmeligheter er dømt til å bli avslørt. 

dødsengler3
Dødsengler 3 : Endelikt av Steffen R. M. Sørum

Dette er den tredje og avsluttende boken i Dødsengler-trilogien til Sørum, og det blir spennende!

Akkurat nå var Mikkel større enn Isaac Newton og Albert Einstein. Viktigere enn Christopher Columbus og Fridtjof Nansen. Men ingen ville noensinne få vite det. Han ville aldri kunne dele dette med noen.

Et arkeologisk funn dypt under Jerusalem skaper overskrifter over hele verden. Funnet kan komme til å endre menneskehetens historie.

Samtidig, på den andre siden av kloden, letes det intenst etter fem mennesker som er forsvunnet. Sporløst tilbake i tid.

I skyggene lurer Dødsenglene. Det mest perfekte drapsvesen som noensinne har eksistert

Den finnes også som e-bok.

Resten av trilogien finner du her:

PS: Vi har også fått inn (supermorsomme) Vanessa Svartmo og (megaspennende) Evna på lydbok!

Publisert 16.01.2016, sist endret 01.03.2016 - 19:29
Bidragsytere: Omnipax forlag, Vigmostad Bjørke forlag, Schibsted forlag, Cappelen Damm forlag, Gyldendal forlag, Mangschou forlag, Gresvik forlag, Aschehoug forlag
Side-alternativer