Nye bøker på UROM : Juli

Kjedelig med regn i ferien? Trenger du litt spenning i hverdagen? Nå har vi fått inn en haug med nye spenningsbøker på UROM!

Svart som ibenholt
Svart som ibenholt av Salla Simukka

Det er sjeldent en finner reinspikka, god krim for ungdom, men Salla Simukka leverer virkelig! I denne superspennende avslutningen på trilogien om Lumikki begynner hun å motta anonyme meldinger fra en fanatisk beundrer. Han truer med å gjøre premieren på teaterstykket Lumikki skal spille i, til et blodbad.

Mens Lumikki forsøker å finne ut hvem personen bak de anonyme meldingene er, konfronteres hun med mørke hemmeligheter fra sin egen fortid. På toppen av det hele tar Liekki, hennes livs store kjærlighet, kontakt etter over ett år. Problemet er bare at nå har Lumikki akkurat fått seg kjæreste.

Snart står premieren for døra, og tida er i ferd med å renne ut. Lumikki må komme den mystiske beundreren i forkjøpet, mannen som later til å ha en sjel svart som ibenholt.

Resten av trilogien finner du her.


skogen i tapetet

 

Skogen i tapetet av Stig Beite Løken

Sytten år gamle Mathilde drar på landet sammen med moren og stefaren for å klargjøre den døde bestemorens hus for salg. Der treffer hun nabogutten Aslak, finner et dyrekadaver i skogen, følger venninngens liv på Facebook, leser japanske tegneserier og dealer med en ustabil mor og en fordrukken stefar.

Samtidig gjenoppdager hun drømmeverdenen hun diktet opp som liten: Skogen i tapetet. En verden som med sin trygghet og uskyld står i kontrast til den virkeligheten hun ellers må forholde seg til.

Denne boken står også på voksenavdelingen, men er like mye en roman for ungdom som den er for voksne. Stig Beite Løken skriver kjempegodt om hvordan det er å leve i en verden du ikke er helt klar til å forholde deg til.


knust
Knust av Sara Shepard
Nå som de vet at A ikke er alene, har jentene bestemt seg for å handle.

Hanna tar på seg jobben som sykepleier for en av ofrene til A. 

Emily graver seg ned i Alis fortid på et mentalsykehus. 

Spencer hyrer en privatdetektiv for å stalke den som stalker henne. 

Og når Arias mørke hemmelighet fra tiden hun bodde på Island endelig blir avslørt, oppdager hun at den ene personen hun har vært redd for at skulle få vite sannheten, kanskje har kjent til den hele tiden.

Dette er bok nummer 13 i Små, søte løgnere-serien, og er selvfølgelig like spennende som de andre 12. Hvis du ikke har sett Pretty little liars på TV ennå, er det også definitivt verdt å sjekke ut, vi har sesongene til utlån her.


Generalen
Generalen av Robert Muchamore

Det største treningsfeltet i verden for krigføring i byer ligger i ørkenen utenfor Las Vegas i Nevada i USA. Førti britiske kommandosoldater blir jaktet på ev en hel amerikansk bataljon.

Men lederen har et ess i ermet. Han har planer om å smugle inn ti CHERUB-agenter og skape det beste krigsspillet noensinne.

Dette er den tiende boken i CHERUB-serien. Serien er superspennende OG på nynorsk, det finnes vel ikke bedre måter å øve på nynorsken på enn å lese bøker fulle av spioner og action? 

PS - Første boken i serien finnes også som grafisk roman, sjekk den ut her!


atomsonen
Atomsonen av Ida-Marie Rendtorff
Det meste av jorden er oversvømt - bare enkelte fjell stikker opp som øyer. 

Det velstående fjellfolket bevokter øyene med piggtråd og skarpladde våpen, mens sjøfolket stenges ute.

Lara og Jarii trodde alt skulle løse seg da de befridde Laras far, lederen for sjøfolkets hær. Men nå har en bande sjørøvere kidnappet Laras lillesøster. 

De to vennene reiser etter, inn i Atomsonen, der den radioaktive strålingen har drept alt liv. Kan de redde henne?

Dette er den andre boken i den originale, svenske dystopitrilogien Kloden under vann. Super for spennende og skummel sommerlesning!


endeløse havet
Det endeløse havet av Rick Yancey
Dette er oppfølgeren til den superspennende thrilleren av en bok, Den femte bølgen

Nå befinner Cassie Sullivan seg i en ny verden, hvor den grunnleggende tilliten som binder menneskene sammen, er borte.

Når den femte bølgen ruller over landskapet, blir Cassie, Ben og Ringer tvunget til å konfrontere De Andres endelige mål: Utryddelsen av menneskerasen.

Cassie og vennene hennes har til gode å se hvor dypt De Andre kan synke, og De Andre har til gode å se hvilke triumfer menneskeheten kan feire i det endelige slaget mellom liv og død, håp og fortvilelse, kjærlighet og hat.


samlingen
Samlingen av Petrus Dahlin og Lars Johansson
Ruben ser fram til en bekymringsløs sommerferie sammen med Miranda, jenta han er forelsket i. Han savner Skyggen, samtidig som han er lettet over ikke lenger å skulle være involvert i en tusen år gammel konflikt mellom to vestafrikanske stammer som bekjemper hverandre med voodoo.

Skyggen er på vei hjem når hun får høre om en samling bizangokrigere. De bestittes av ånder, og hun skjønner at de kan brukes som et magisk våpen og være helt avgjørende for frihetskampen hjemme i Vest-Afrika. Og når folk rundt henne begynner å dø på mystisk vis, går det opp for henne at også erkefienden Zouzou er på jakt etter samlingen.

Skyggen kontakter Ruben og ber om hjelp. Igjen blir han dratt inn i en kamp på liv og død. Samtidig begynner Miranda å eksperimentere med voodoo, og oppdager at det er en mørk og uhyggelig kobling mellom henne og Skyggen.

Dette er andre bok i trilogien The World of Voodoo. Dette er svensk spenning på høyde med Engelsforstrilogien. Miksen helt vanlige svenske ungdommer og det okkulte er tydeligvis en bra oppskrift!


vokterens mareritt
Vokterens mareritt av Joseph Delaney

Den siste lærling-serien skuffer aldri. Nå er bok nummer sju kommet på norsk!

Det er krig i Grevskapet. Tom, vokteren og Alice flykter, og må sloss for livet mot mørke fiender.

Beinete Lizzie er på sitt mektigste og farligste. Er Tom sterk nok til å hindre henne i å blir den allmektige Heksedronningen?

PS - Hvis du er utålmodig og kan lese bøker på engelsk, kan du låne de neste bøkene i serien her!

 

 


guder og monstre
Guder og monstre av Laini Taylor

Den nyeste boken i Ønskemesterens datter-serien er endelig her!

Det mest utenkelige mareritt blir brutal virkelighet i det Jael fører sin blodtørstige englehær inn i menneskenes verden. Karou og Akiva blir endelig gjenforent - ikke i kjærlighet - men i en skjør allianse mellom kimærer og engler i kampen mot deres felles fiende. I krigen som følger kjemper, elsker, og dør mennesker, kimærer og engler i et episk teater som overskrider grensene for godt og ondt, rett og galt, venn og fiende.

Dette er fantasy-serien som fantasyforfatterne selv elsker, både Siri Pettersen (Ravneringene) og Tone Almhjell (Vindeltorn) blir skikkelige fangirls når det er snakk om Laini Taylor og Ønskemesterens datter. Bare sjekk ut disse to bildene fra Instagram-feeden til Siri Pettersen!


idhun
Til minne om Idhún : Motstandsbevegelsen av Laura Gallego García

To ungdommer. En kriger. En magiker. Sammen er de Motstandsbevegelsen - en gruppe dannet for å demme opp for ondskapen fra Ashran Svartekunstneren og hans sønn Kirtash, som stadig viser seg fra nye sider. De to ungdommene Victoria og Jack beveger seg fra den ene verdenen (jorden) til den andre (Idhún).

Victoria bor hos bestemoren og går på skolen og er tilsynelatende en vanlig jente. Men hun har spesielle krefter. Det samme har Jack, en ung gutt som har mistet begge foreldrene. De møter krigeren Alsan og magikeren Shail, og uante krefter blir satt i sving. Ashran Svartekunstneren og Kirtash står stadig i veien for dem, men Victoria og Jack er på en helt spesiell måte forutbestemt til å endre Idhúns skjebne for alltid. 

Denne spanske fantasyboken har blitt ekstremt godt mottatt. Laura Gallego García blir nevnt i samme pust som både Michael Ende, C.S. Lewis og Tolkien selv. Sagt med andre ord: Til minne om Idhùn er et absolutt must for fantasy-elskere!

Publisert 01.07.2015, sist endret 23.09.2015 - 10:31
Side-alternativer