Nye bøker på UROM : Juni

Midt i eksamenssesongen? Kanskje du snart skal på ferie og vil trene opp engelsken litt først? Eller kanskje du bare vil lese en bok på originalspråket? Vi har fått inn masse nye bøker på engelsk på UROM!

golden boyGolden Boy av Tara Sullivan

Tretten år gamle Habo har alltid vært annerledes. Lyse øyne, gult hår og hvit hud. Ikke den hvite huden til turistene som kommer for å klatre Kilimanjaro. Mer den typen hud som blir solbrent med én gang, og som tvinger ham inn i skyggen. Den typen hud som får de på skolen til å kalle ham for spøkelsesgutten.

Men Asu, Habos søster, kaller ham for golden boy. Hun er den eneste i familien som Habo kjenner at virkelig er glad i ham. Storebrødrene hans er frekke med ham, moren klarer så vidt å se ham inn i øynene, og faren deres forlot dem for lenge siden.

Gården deres går dårlig, og familien blir tvunget til å flykte fra landsbyen deres til en by kalt Mwanza. Der lærer han at han er albino. Problemet er at i Mwanza dreper de albinoer. Kroppsdelene deres blir sett på som lykkebringende, og plutselig blir Habo jaget av menn med machete. For å redde sitt eget liv må Habo nok en gang legge ut på flukt.

 

brewster3
Brewster av Mark Slouka

Året er 1968. Verden er i ferd med å forandre seg, og seksten år gamle Jon Mosher har bestemt seg fra å befri seg selv fra livet i småbyen Brewster, og bli med på forandringen. Når han møter Ray Cappicciano, en gryende lokal legende, ser han muligheten for et vennskap som kan hjelpe ham med planen sin.

Jeg pleier ikke å si at "denne boken er for jenter", "denne boken passer for gutter" osv, for jeg tror folk flest kan like ganske mange forskjellige bøker med både gutter og jenter som hovedperson, men med akkurat denne boka: Gutter! Hallo! Les denne. 

goodreads.com skriver en av brukerne: "So guys, this is a book you can safely read with the cover showing on you morning commute. Maybe some other guy will see it and you can proudly tell him what you're reading."

 

 

winger

Winger av Andrew Smith

Ryan Dean Wests liv er komplisert. Han er fjorten år og går junior-året på Pine Mountain, en kostskole for rikinger. Han deler rom med den største dusten på rugbylaget, på internatet for lovbrytere og bråkmakere. Og han er hodestups forelsket i bestevennen Annie, som til gjengjeld tenker på Ryan Dean som en liten gutt.

Det kan være vanskelig nok å takle både skole og rugby og livet i seg selv. Ryan Dean begår den ene feilen etter den andre. Men likevel er det ingenting som kan forberede ham på det som skjer. Og når dette utenkelige inntreffer, må Ryan Dean finne ut hvordan han kan holde fast ved de viktige tingene - uansett hva.

Winger er en bok (ispedd litt tegneserier) om vennskap, forelskelse, sex, og om det å være tenåring sånn generelt.

 

 

personal effects

Personal Effects av E. M. Kokie

Matt Foster trodde at hvis han fikk tak i brorens personlige eiendeler fra Irak, ville TJs død gi mening. Men det skapte bare enda flere spørsmål om livet hans.

Selv om det betyr å pushe faren sin litt for langt, miste bestekompisen og bli utvist fra skolen, vil Matt gjøre alt som trengs for å finne sannheten for brorens fortid.

Denne boken er på American Library Associations liste Best fiction for young adults 2013, og er absolutt verdt å sjekke ut!

 

  

 
 

 something like normal
Something Like Normal av Trish Doller

Denne boken har fått kjempekritikker, og er omtalt som en av de beste young adult-romanene i det siste. Her får du en anelse om hva den handler om:

"I just came home from Afghanistan.
My parents are splitting up.
My brother has stolen my girlfriend.
(He also stole my car.)
And I'm haunted by the ghost of my best friend.
Then I run into Harper.
(Technically, her fist runs into my face.)
She's beautiful, smart, funny...
...and she wants nothing to do with the messed up Marine who ruined her life.
Sometimes the best you can hope for is something like normal.
Sometimes what you get is even better."

 

 

book of broken hearts

The Book of Broken Hearts av Sarah Ockler

Liker du kjærlighetsromaner som er så romantiske at du får sommerfugler i magen bare av å bla om til neste side? Da er The book of broken hearts noe for deg! 

Hva som skjer i boken får du finne ut av selv, her får du bare et lite utdrag:

"Everything inside me begged for his kiss. I wanted it, no matter which sister might find out, no matter how many oaths I was breaking or when he was leaving...

But I knew he wouldn't kiss me. Not tonight. Not like this. There was too much between us now, all the words and near misses. All the potential, all the alternate futures that would stretch before us like an unending spiral, all built on what happened in this moment."

 

 

hold me closer

Hold Me Closer av David Levithan

Dette er en slags oppfølger til Will Grayson, Will Grayson, boken Levithan skrev sammen med John Green. WG,WG er forresten helt super, jeg anbefaler deg å lese denne bokanmeldelsen (og selvfølgelig å lese WG,WG før du begynner på denne).

Hold me closer er historien til en av bikarakterene i WG,WG; Tiny Cooper, Boken er noe litt utenom det vanlige, den er skrevet i musikal-form - noe som er veldig i tråd med alt Tiny Cooper lever for. Jeg sier bare en ting: Les Will Grayson, Will Grayson først, og du kommer til å løpe tilbake til biblioteket for å få en liten bit til av Tiny Cooper.

 

 

 

 

 

two boys kissing

Two Boys Kissing av David Levithan

Vi har fått inn enda en bok av Levithan, som forresten også har skrevet de fantastiske bøkene Hver dag og Boy meets boy.

De to kyssende guttene er Craig og Harry. De forsøker å slå rekorden for verdens lengste kyss. De er ikke sammen, men de var det før. Peter og Neil, derimot, er sammen. Deres kyss er annerledes.

Avery og Ryan har akkurat møtt hverandre, og prøver å finne ut hva som skal skje videre. Begge er bekymret for at noe skal gå galt.

Cooper er ensom. Han begynner å nå det punktet hvor han egentlig ikke føler noe som helst lenger. Disse guttene, sammen med vennene og familiene deres, veves sammen til en fortelling om alle slags typer kjærlighet.


freakboy

Freakboy av Kristin Elizabeth Clark

Brendan Chase er god på skolen, godt trent, og er kjæreste med den perfekte dama: Vanessa. Hun har glatt brunt hår, myk hud og fine kurver - alt Brendan kan ønske seg.

Men Brendan ønsker seg mer. Han vil ikke bare være med henne; han vil VÆRE som henne. I hvert fall noen ganger.

Finns det et navn for sånne som ham? Gutter som kanskje innimellom vil være jenter? Eller er han bare en freak?

 

 

 

 

 

 far far awayFar Far aAway av Tom McNeal

I en liten by, der det vanligvis ikke skjer noe som helst, er alt i ferd med å forandre seg. Jeremy Johnson Johnsons liv begynner å ligne et mareritt. Han hører stemmer, det er noen som hvisker til ham. Innbyggerne i den lille byen Never Better behandler ham som en raring, en utstøtt.

Det er mye rart som skjer i Never Better. For eksempel spiser moren til Jeremy et stykke av en kake som er så god at det ryktes at den er forhekset. Så stikker hun av med en annen mann. Faren til Jeremye blir selvfølgelig helt fra seg, han låser seg inn på rommet sitt og blir der. 

Så tar den kuleste jenta i byen også en bit av kaka, og blir hodestups forelsket i Jeremy. Alle andre steder ville dette vært en ganske bra vending i historien, men ikke i Never Better, der en mystisk figur kalt "The Finder of Occasions", sitter og venter på at nettopp noe slikt skal skje...

 

all the truthAll the Truth That's in Me av Julie Berry

For fire år siden forsvant Judith og hennes beste venninne fra den lille byen Roswell Station. 

To år senere dukker Judith opp igjen alene, utskjelt og ignorert av de som en gang var familien og vennene hennes. 

Judith kan ikke lenger snakke, så hun lever som et spøkelse i sitt eget hjem, mens hun tenker på gutten som har eid hjertet hennes så lenge hun kan huske. Selv om han ikke vet noe som helst.. 

Når Roswell Station blir angrepet, blir dype hemmeligheter gravd opp, og Judith blir tvunget til å velge: Enten må hun fortsette å leve i stillhet, eller så må hun få tilbake stemmen sin. 

Selv om det betyr at hun må forandre både hennes eget, og de rundt henne sine liv for alltid.lexiconLexicon av Max Barry

I utkanten av Arlington, Virginia, ligger en skole hvor elevene hverken lærer historie, geografi eller matte - hvertfall ikke på den vanlige måten. Derimot lærer de kunsten å overtale andre, å bruke språket for å manipulere, å bruke ord som våpen. De flinkeste elevene får tittelen "poet", og plass i en anonym organisasjon som arbeider mot et (foreløpig) ukjent mål.

Emily Ruff lever et rolig liv i San Francisco når hun plutselig tiltrekker seg oppmerksomheten til de som rekrutterer folk til denne organisasjonen. Emily lar seg rekruttere, og blir kjapt en av de mest lovende poetene, helt til hun en dag begår en fatal feil.

Samtidig, i Broken Hill, Australia, viser en ung mann kalt Wil Parke seg å være immun mot poetenes ord. Wil kan, uten selv å vite det, være det som må til for å stoppe en verdensomspennende, hemmelig krig.

Publisert 01.06.2015, sist endret 23.09.2015 - 10:32
Side-alternativer