Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Bull i Store Studio

Ole Bull lå og snorket i sengen. Den bittelille hunden, som han gjerne bar i lommen, lå på brystet hans og sov.

– Zinken Hopp
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Bull i Store Studio
18.02.2010

Bull i Store Studio

KORK og fiolinisten Annar Follesø feirer Ole Bull i kveld, 18. februar, med konsert og CD-lansering.

Bull i Store Studio

Annar Follesø spiller Bull i kveld (foto: nrk.no)

Bulls fiolinspill ble hyllet av folk som Frederic Chopin og Robert Schumann, og han var omgangsvenn med Hector Berlioz, Franz Liszt, Mikhail Glinka og andre av tidens store komponister.

I likhet med Ole Bull var komponistene Glinka og Aleksander Borodin svært opptatt av det nasjonale i musikken, og konserten i kveld kobler Ole Bulls musikk med to verk av nettopp disse komponistene.


Nyutgivelse
Ole Bulls musikk eksisterte til tider bare i Ole Bulls hode, og mye av hans musikk har vært vanskelig å rekonstruere. Den spanske fantasien "La Verbena de San Juan" er et ganske nyoppdaget verk, og er en del av kveldens program. Stykket ble revidert og fremført for første gang siden Ole Bulls tid, av Follesø under Festspillene i Bergen i 2007

Annar Follesø lanserer i forbindelse med konserten en CD med Ole Bulls musikk sammen med Kringkastingsorkesteret(KORK). Her er det blant annet flere verk Follesø er alene om å spille, siden han har vært med på rekonstruksjonen.

Den musikalske ledelsen blir med tidligere sjefdirigent i KORK, Ari Rasilainen, som virket i årene 1994-2002.

Kveldens konsert foregår i Store Studio kl 19.30 og gjentas i Bølgen kulturhus i Larvik i morgen, 19.februar kl 19.00. Mer informasjon under kalender eller på NRKs hjemmeside.

Side-alternativer
sist endret 18.02.2010 - 12:15