Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Bok om Villa Lysø

Kjære Pappa! Nu vil jeg skrive lidt til dig, for det er saa længe siden jeg saa dig og fortælle dig meget. Jeg gaar på Nissens Pigeskole og gaaer i anden Klasse, for jeg blev fløttet til jiuil ien høiere Klasse, og der lærer jeg Tydsk.

– Lucie Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Bok om Villa Lysø
04.06.2010

Bok om Villa Lysø

I anledning Ole Bulls 200 års jubileum er det gitt ut en bok om Bulls villa på Lysøen.

Bok om Villa Lysø

Årets feiring av Ole Bulls 200-års jubileum gav anledning til å gå inn i kildemateriale som ikke har vært benyttet før, noe som lå grunnlaget for boken ”Ole Bulls Villa Lysø”.

Ole Bulls ”Villa Lysø” er et av de mest særpregede hus i Norge, og ikke minst et minne om en av landets største kulturpersonligheter. På tross av dette har det lenge manglet en faglig publikasjon om eiendommen.
 
Jubileumsbok
Årets feiring av Ole Bulls 200-års jubileum gav anledning til å gå inn i kildemateriale som ikke har vært benyttet før, noe som lå grunnlaget for denne boken. ”Ole Bulls Villa Lysø” er skrevet av Trond Indahl, førstekonservator ved Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum, og utgitt på Bodoni forlag.

I boken kan du lese om hisorien bak villaen som Ole Bull fikk bygget på Lysøen i perioden 1872-73. Du vil også finne interessant stoff om mye annet, som arkitekten Fredrik von der Lippe, om byggeprosessen og om Lysøens senere historie.

Boken har tekst på både norsk og engelsk, og er rikt illustrert med gamle og nye fotografier.

Er du interessert i å eie den, vil ”Ole Bulls Villa Lysø” være å finne i byens bokhandler i løpet av måneden. Den kan også kjøpes gjennom Bodoni forlags nettbutikk, som du finner på www.bodoni.no.

Bokprosjektet er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Hordaland fylkeskommune, Norsk Kulturråd, Bergens Riksmålsforening, Bjørneseths fond og Fortidsminneforeningen

Side-alternativer
sist endret 04.06.2010 - 07:37