Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Boklansering og prisutdeling

Nu ja, det er bare å finne seg i å tåle ondskap og løgn når man er blitt et offentlig menneske [..] og noen ganger trengs det virkelig en overmenneskelig styrke for å stå i mot infame angrep - og tie.

– Ole Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Boklansering og prisutdeling
19.05.2010

Boklansering og prisutdeling

Det blir både boklansering og prisutdeling for Harald Herresthal på Bergen Offentlige Bibliotek 28. mai.

Boklansering og prisutdeling

Annar Follesø (t.v.) og Wolfgang Plagge står for den musikalske underholdningen når Herresthal skal overrekkes årets Ole Bull-pris 28. mai. (foto: Dag Thorenfeldt/nmh.no)

I anledning utgivelsen av Harald Herresthals fjerde og siste bind i serien ”Ole Bull – en kunstner og hans tid”, blir det arrangert boklansering med påfølgende utdeling av Ole Bull-prisen for 2010 i Bergen Offentlige Bibliotek.

Forsket i 19 år
200 år etter Ole Bulls fødsel, avslutter Harald Herresthal sin omfattende biografi. Herresthal har arbeidet med biografien siden 1994, og det ble i mars klart at han skulle tildeles årets Ole Bull pris for sin innsats og forskning rundt den norske fiolinvirtuosen.

Ole Bull-prisen ble første gang delt ut i 2004 og har som formål å opprettholde og øke interessen for Ole Bull, hans virke som musiker og komponist, samt anspore nye generasjoner til å videreføre Bulls musikkarv. Tidligere vinnere av prisen er Arve Tellefsen og Henning Kraggerud.

Åpent for alle
Arrangementet starter kl 10.30 og vil gå for seg i Flygelrommet i Hovedbiblioteket i Strømgaten 6. Det vil bli enkel servering og salg av Ole Bull jubileumsboks med alle fire bind i serien. Annar Follesø og Wolfgang Plagge vil stå for den musikalske underholdningen. Follesø lanserte nettopp en CD med Bulls musikk, og har også nylig, sammen med Plagge, pusset støvet av den glemte Ole Bull-komposisjonen Variasjoner over `Lilly Dale´.

Arrangementet er åpent for alle interesserte, se www.unipub.no for mer informasjon om biografien ”Ole Bull – en kunstner og hans tid”.

Side-alternativer
sist endret 27.05.2010 - 13:24