Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Lysøens jubileumsprogram

Da jeg ikke veed eller kan vide, i hvad Forhold De står til de to unge, älskverdige Herrer, jeg fandt hos Dem, saa vover jeg ikke at likefrem forlange en Samtale under fire Øine med Dem, [..] modtag venligt mit brev og tilgiv mig min Dristighed.

– Otto Gottfried von Lütgendorff-Leinburg
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Lysøens jubileumsprogram
10.06.2010

Lysøens jubileumsprogram

Helgen 12.-13. juni går de første offisielle jubileumsarrangementene på Ole Bulls øy Lysøen av stabelen.

Lørdag 12. juni kl 17 blir det konsert med lokale krefter fra Lysekloster. Konserten er det Lysekoret og Lyshornet Brass som står for, mens Kjersti Krokeide skal holde et foredrag.

Kor og korps
Lyshornet Brass er et brassband med musikanter i aldersgruppen 18 til 71 år, og vil være først ut under konserten. Korpset legger vekt på spilleglede og deltar årlig i ulike konkurranser på nasjonalt nivå.

Lysekoret er et blandakor med et tredvetalls medlemmer som har holdt på i rundt 15 år. Koret har sitt «kjerneområde» rundt Lysefjorden, men har også medlemmer fra andre deler av Os og Bergen. På repertoaret står alt fra moderne sanger og viser til klassiske verk. Svenske Lenamaria Gravdal er korets dirigent.                                                               

Videre sommerprogram
Søndag 13. juni kl 18 blir det sommerkonsert på Lysøen med små og store strykere fra Os. Det er Orkesterverkstedet Nye Stryken og elever fra Kongshaug Musikkgymnas som står for konserten, som feirer Ole Bull musikkarv. Dirigent er Johan Sebastian Blum. Konserten arrangeres med støtte fra Ole Bull 2010.

Sommerens jubileumsprogram fortsetter med blant annet en gratiskonsert med Ames Children Choir fra Iowa 20. juni, konsert med Arve Tellefsen og Christian Grøvlen 27. juni, foredrag med Bulls oldebarn Olea Smith-Kaland 4. juli og konsert med Henning Kraggerud  22. august.

Følg med på jubileumsnettsiden eller www.kunstmuseene.no for oppdateringer og utfyllende program.

Side-alternativer
sist endret 10.06.2010 - 12:17