Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Bull i Danmark

Velkommen tilbake fra Amerika! I Noge bliver dog bedst trods dets Danskhed; thi du og skje mand skal netop gjøre det norskt.

– A.O. Vinje
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Bull i Danmark
04.11.2010

Bull i Danmark

I forbindelse med Bull-jubileets internasjonale program markeres Ole Bull i Danmark.

Bull i Danmark

Bull ble nær venn med flere av de fremste kunstnerne i Danmark, der i blant H.C. Andersen.

Markeringen, i form av konserter, finner sted i Odense Koncertshus tirsdag 16. november og i Mogens Dahls Koncertsal på Islands Brygge i København dagen etter.

Det er fiolinisten Eldbjørg Hemsing som står for konsertene, akkompagnert av pianist Sveinung Bjelland. Sammen vil de fremfører kjente verker av Bull og Grieg for det danske publikum.

Sensasjon i Danmark
Ole Bulls jubileum feires med konserter og seminarer både i Norge og utlandet. Bull hadde tette relasjoner til Danmark og konsertene han spilte i København og ellers i landet ble sensasjoner. Bull var også nær venn med flere av de fremste kunstnerne i Danmark, deriblant Adam Oehlenschläger, Bertel Thorvaldsen og H.C. Andersen.

Norske talenter

Eldbjørg Hemsing begynte å spille fiolin som femåring. Debuten som orkestersolist kom i 2001 da hun opptrådte med Bergen filharmoniske orkester, Trondheim Symfoniorkester og Ashland Symphony Orchestra. Hun har senere opptrådt med en lang rekke anerkjente orkestre.

Pianist Sveinung Bjelland har i flere år stått i første rekke blant klassiske pianister i Norge. I 1999 ble han kåret til Årets Unge Solist av Rikskonsertene og han har mottatt flere priser, der i blant Levin-prisen og Shell-prisen.

Billetter til konserten i Odense Koncerthus kan kjøpes hos Fyensbilletten og billetter til konserten i Mogens Dahl Koncerthus kan kjøpes på Billetnet eller på Mogens Dahls hjemmeside.

Side-alternativer
sist endret 12.11.2010 - 09:50