Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Bull-konsert på NRK P2

Kjære Fader! […] Jeg glædede mig meget til at du skulde komme hertil og jeg var paa Bryggen for at tage i mod dig men saa blev jeg skuffet og det er ikke den første gang.

– Thorvald Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Bull-konsert på NRK P2
15.02.2010

Bull-konsert på NRK P2

Glogerfestspillenes Ole Bull-konsert sendes på radio NRK P2 i kveld, 16.februar, kl 19.30.

Bull-konsert på NRK P2

Henning Kraggerud. Foto: Observatoriet / Simax Classics

Glogerfestspillene i Kongsberg feiret Ole Bulls jubileum 30.januar med en kveld som fulgte mesterfiolinistens eventyr på hans vei mellom norske spillemenn, Egyptens pyramider, eksotiske Cuba og egen koloni i Amerika.

Nye toner
Fiolinisten Henning Kraggerud og Trondheimsolistene var noen av de som bidro til konserten. Musikkprofessor Harald Herresthal, som er aktuell med sin omfattende Ole Bull-biografi, var kåsør og underholdt med historier fra Bulls liv.

Blant stykkene Henning Kraggerud spilte var "Erindringer fra Havanna", et Bull-stykke som Herresthal fant noter til ved Yale University. Bulls stykke "Avskjed" ble også spilt i arrangemet for fiolin og strykere for første gang. Notene til dette stykket fant Herresthal i sitt eget hjem, etter sine musikkglade forfedre.

Kammertjenerene

Andre artister som bidro til konserten var sangerinne Isa Katharina Gericke og den svenske fiolinisten Lisa Rydberg.

Det er programmet KammertjenerneP2, ved Mari Lunnan og Stein Eide som sender konserten i kveld kl 19.30. Programmet blir også sendt i reprise lørdag kl. 14.00 på NRK Klassisk.

Anmeldelse fra konserten kan du lese her.

Side-alternativer
sist endret 16.02.2010 - 09:35