Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Bull-samling lansert på Flickr Commons

Velkommen tilbake fra Amerika! I Noge bliver dog bedst trods dets Danskhed; thi du og skje mand skal netop gjøre det norskt.

– A.O. Vinje
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Bull-samling lansert på Flickr Commons
04.01.2010

Bull-samling lansert på Flickr Commons

Bergen Offentlige Bibliotek er lansert på nettsiden Flickr Commons som første norske institusjon, her ligger fotografier fra bibliotekets Ole Bull samling.

Bull-samling lansert på Flickr Commons

ole bull, 1853, litografi

En voksende gruppe av biblioteker, arkiver og museer har valgt å delta i det historiske prosjektet på Flickr Commons, som er en separat del av fotodelingstjenesten Flickr. Amerikanske Library of Congress tok initiativet til Flickr Commons for snart to år siden. I mellomtiden er 31 institusjoner blitt med, blant dem New York Public Library og Imperial War Museum i London.

Det første biblioteket har lagt ut er fotografier fra sine samlinger med Ole Bull og Edvard Grieg materiale. Samtlige bilder har vært å finne via søk på bibliotekets eget nettsted lenge, men publiseringen på Flickr Commons gjør dem mye lettere tilgjengelig.

Alle bilder som legges ut på Flickr Commons knyttes til en lisens utviklet for effektiv deling av billedmateriell, kalt "Ingen kjente opphavsrettsbegrensninger". Hver institusjon må definere hva den legger i dette ut fra sitt eget lands lovgivning. Ved biblioteket i Bergen er de sikre på at alle bildene de legger ut er falt i det fri, altså at det er mer enn 70 år siden opphavsmannen døde. Dermed står omverden fritt til å bruke bildene til det de måtte ønske, både i privat og offentlig sammenheng.

Flickr er åpen for alle, link til Bergen Offentlige Biblioteks side på Flickr Commons finner du her.

Side-alternativer
sist endret 30.03.2010 - 11:36