Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Daglige gratiskonserter

Ole Bull lå og snorket i sengen. Den bittelille hunden, som han gjerne bar i lommen, lå på brystet hans og sov.

– Zinken Hopp
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Daglige gratiskonserter
31.05.2010
av Henrik Berg

Daglige gratiskonserter

Mandag 31. mai starter en lang rekke med gratiskonserter i Permanenten. Første konsert er med Vertavokvartetten.

Daglige gratiskonserter

Vertavokvartetten er først ute med gratis konsert i Permanenten, mandag 31. mai.

I løpet av Festspillene vil det bli en rekke gratiskonserter i utstillingen "Ole Bull og mesterinstrumentene". Konsertene arrangeres hver dag kl 14.00 i perioden 31. mai til 9. juni og er åpen for alle. Se kalender for detaljert program.

Den store fiolinfesten i Permanenten med utstillinger og konserter, arrangeres i forbindelse med Ole Bulls 200-års jubileum. Bull var selv en dedikert instrumentsamler og han eide flere sjeldne fioliner. Mesterfiolinene som stilles ut i Permanenten er fra Dextra Musicas samling, og flere av de utstilte fiolinene blir brukt under konsertene.

Vertavokvartetten starter
Første konsert er mandag 31. mai med Vertavokvartetten, som består av Berit Værnes Cardas og Øyvor Volle (fiolin), Henninge Båtnes Landaas (bratsj), Bjørg Værnes (cello).

Etter hver konsert blir det omvisning i instrumentutstillingen. Unntaket er helgen 4. juni - 6. juni pga konferanse. Omvisningene blir holdt av kunstnerisk leder i Dextra Musica, Øystein Birkeland eller av fiolinmaker Jacob von der Lippe. Det er også mulig å bestille omvisninger for private grupper. Ta kontakt med resepsjonen i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum for bestilling.

For mer informasjon kan dere også se www.kunstmuseene.no.

Side-alternativer
sist endret 04.06.2010 - 11:16