Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Et minnerikt år

Velkommen tilbake fra Amerika! I Noge bliver dog bedst trods dets Danskhed; thi du og skje mand skal netop gjøre det norskt.

– A.O. Vinje
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Et minnerikt år
13.04.2011

Et minnerikt år

I løpet av 2010 har Ole Bull blitt feiret, minnet og markert i Bergen, på Vestlandet, i Norge og i utlandet.

Et minnerikt år

Takk til alle som har vært med på å gjøre Bull-året til «Et festøyeblikk»!

Ole Bull 2010 har vært en liten prosjektorganisasjon med begrensede midler. Gjennomføringen av jubileumsåret har imidlertid vist at det er mulig å få til et omfattende program gjennom samarbeid med kommuner, kulturinstitusjoner og enkeltpersoner. Dette samarbeidet, kombinert med prosjektets delfinansiering av noen utvalgte arrangementer, har gitt stor uttelling. Til sammen har over hundre tusen nordmenn fått med seg Bull-relaterte arrangementer i løpet av jubileumsåret, enten det har vært fra vårt «offisielle» Ole Bull-program eller initiert av andre.

Vi har møtt en enestående vilje og entusiasme når vi har nevnt Ole Bulls navn. Kulturinstitusjoner, kommuner og entusiaster har fremmet ideer, tatt initiativ og gjennomført arrangementer i ekte norsk dugnadsånd. Gjennom året har vi fått utallige bevis på at superstjernen, eventyrskikkelsen og nasjonsbyggeren Ole Bull fortsatt vekker interesse og begeistring, 200 år etter sin fødsel og 130 år etter sin død.

Alt dette hadde heller ikke vært mulig uten sjenerøse bidrag fra våre hovedsponsorer Bergen kommune, Kulturdepartementet og Hordaland fylkeskommune. Vi takker også Visjon Vest, som ga bidrag til den offisielle åpningsforestillingen på DNS og til «Fossegrimen» på Osterøy, og for stor velvillighet fra en rekke norske ambassader i utlandet.

Musikken er øyeblikkets kunst og forsvinner med siste tone, men jubileumsarrangementene har gitt inspirasjon til å fortsette å minnes virtuosen, entusiasten og nasjonsbyggeren som levde på 1800-tallet. Vi noterer med glede at Festspillene i Bergen vil fortsette med å feire Ole Bull og nå planlegger en fast fire dager lang markering under tittelen «The Flame of Ole Bull». En rekke kjente musikere vil delta, og det vil bli både familieprogram og festforestilling i Ole Bulls navn.

Det historiske spillet «Ole Bull – Fossegrimen på Valestrand», som ble spilt på Osterøy i august, kommer trolig også å bli videreført. Jubileet har i tillegg initiert en rekke bokutgivelser og plateinnspillinger, som vil være varige markeringer. Så, selv om jubileumsåret nå er over, er vi sikre på at buen enda ikke er lagt ned. Og vi håper at arrangementene i løpet av året har bidratt til at vi vil fortsette å minnes Ole Bull i mange år fremover.

Takk til alle som har vært med på å gjøre Bull-året til «Et festøyeblikk»!

Side-alternativer
sist endret 13.04.2011 - 08:25