Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Final countdown

Nu ja, det er bare å finne seg i å tåle ondskap og løgn når man er blitt et offentlig menneske [..] og noen ganger trengs det virkelig en overmenneskelig styrke for å stå i mot infame angrep - og tie.

– Ole Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Final countdown
14.05.2010

Final countdown

Innen neste helg er omme skal stafettfiolinen i Permanenten være ferdig.

Final countdown

Stafettfiolinen er forhåpentligvis ferdig innen søndag 23. mai. (foto: Maria Tripodianos)

Fiolinbyggerne Patrick Robin fra Frankrike og Michael Stürzenhofecker fra Sveits er de siste som deltar i fiolinstafetten i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum. Oppgaven er å lage en kopi av Ole Bulls Guarneri del Gesu-fiolin fra 1744.

Siste to uker

I løpet av prosjektets siste to uker, skal de gjøre fiolinen ferdig og spilleklar. Fiolinen har i løpet av de fem foregående ukene blitt ferdig utformet, men en rekke detaljer gjenstår før Henning Kraggerud kan prøvespille den i Permanenten 4. juni.

De to kollegaene skal rigge til og sette på strenger, finpusse og lakkere fiolinen. Lakkering er vanligvis det som tar lengst tid og en av grunnene til at det denne gangen er to og ikke én fiolinbyggere i verkstedet.

Michael Stürzenhofecker

Fiolinbygger Michael Stürzenhofecker med stafettfiolinen som nå er kommet til siste fase; lakkering.


Utfordrende

- Dette er jobben ingen av de andre ville ta, spøker Michael Stürzenhofecker.

På tross av presset regner de med å bli ferdig i tide og med over 20 års erfaring i bagasjen vet de nok hva de snakker om. For sikkerhets skyld har både Stürzenhofecker og Robin valgt å bli i Bergen frem til søndag 23. mai.

Patrick Robin

Franske Patrick Robin er sikker på at de blir ferdig med fiolinen i tide, men litt ekstra tid har de regnet med.


Originalen kommer

Stafettfiolinen vil stilles ut i forbindelse med utstillingen "Ole Bull og mesterinstrumentene" som åpner i Permanenten 26. mai.

Her vil en rekke instrumenter i verdensklasse vises. Både Stradivari, Vuillaume og da Salo er representert, og ikke minst den originale Ole Bull del Gesu-fiolinen som ankommer Bergen fra Taiwan.

Etter utstillingen vil stafettfiolinen inngå i instrumentsamlingen til Dextra Musica, som vil låne den ut til et ungt fiolintalent.

Les mer om vårens fiolinutstillinger på www.kunstmuseene.no

Side-alternativer
sist endret 27.05.2010 - 13:23