Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Fyrverkeri for Bull

Opsatsens annen Del refererer til en kontrovers mellem Hr. Bull og et Par av Theatrets Direktører.

– Niels A. Nicolaysen
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Fyrverkeri for Bull
10.02.2010

Fyrverkeri for Bull

Ole Bulls fødselsdag ble feiret med ballonger, konserter og fyrverkeri i Bergen.

Fyrverkeri for Bull

Ole Bulls statue, på Ole Bulls plass i Bergen, ble dekorert med ballonger.

Markeringen av jubilantens fødselsdag 5.februar startet om morgenen på Assistentkirkegården i Bergen, hvor Bull ble gravlagt i 1880. Direktør for Kunstmuseene i Bergen, Anniken Thue la ned krans ved Bulls gravsted, sammen med flere representanter fra Ole Bull 2010. - Det skal ikke bare være hoi, Ole Bull! Men også litt takk, uttalte Thue.

BULLonger
Fra en stille markering på krikegården gikk ferden videre til Ole Bulls plass, hvor Ole Bulls statue ble pyntet på for anledningen med ballonger og et banner. For det var jo tross alt en fødslesdag som skulle feires og det skulle bare mangle om ikke Bull skulle få stjele litt ekstra oppmerksomhet fra forbipasserende denne dagen.

Kald feiring
Både gammel og ung stilte opp for å delta i bursdagsselskapet på Festplassen senere på kvelden. Ordfører i Bergen, Gunnar Bakke, åpnet festen og Stian Barsnes Simonsen, som var konferansier, slo fast at han var en ekte bergenser og fortalte historier om Bull.

På konserten fremførte fiolinvirtuosen Sonoko Miriam Welde blant annet Bulls "Sæterjentens Søndag". Det var også stemningsfylt musikk fra Gabriel Fliflet og Gjertrud Økland, og bergensrapperne Gest og Piddi hadde skrevet en egen Ole Bull-rap som slo godt an hos publikum. Det var kaldt i luften, men servering av BULL-jong og enkle dansetrinn bidro til å holde varmen i løpet av den drøye timen selskapet varte.

Kvelden ble avsluttet med et fargesprakende fyrverkeri.

Side-alternativer
sist endret 10.02.2010 - 13:29