Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Godt år for Lysøen

Jeg sender dere herved en Mand, Billedhugger Bergslien, hvis Ansigt fortæller mere end jeg kan skrive. Han vild de skal sidde for ham, at han kan (da han ogsaa er gravør) skisse en medaljons af dere og søge sin fortjeneste derved.

– Bjørnstjerne Bjørnson
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Godt år for Lysøen
09.12.2010

Godt år for Lysøen

Museet Lysøen kan se tilbake på sesongen 2010 som en av de best besøkte på flere år.

Godt år for Lysøen

Museet Lysøen fikk en økning på vel 3000 flere besøkende i Bulls jubileumsår. Museet er nå vinterstengt og åpner for en ny sesong 18. mai 2011. (foto: Berit Høgheim)

Med rundt 13 000 besøkende hittil i år, slår Lysøen statistikken fra i fjor med ca 3000 flere besøkende. Årets tall slår også resultatene for 2007 og 2008, som lå på rundt 11 500 besøkende i gjennomsnitt.

- Dette har vært en hyggelig sesong med et spekter av aktiviteter og positive tilbakemeldinger fra flere hold, sier Berit Høgheim, museets avdelingsleder. Høgheim tror årets varierte program med konserter, turer og foredrag har bidratt til publikumsøkningen. Hun tror også at årets Ole Bull-jubileum har medført større interesse for både Bull og Lysøen.

Flere bruker naturområdet

Museets statistikker viser en økning innen de fleste kategorier som billetter, salg i kafeen og salg av suvenirer. Det kan også se ut til at flere har valgt å ta turen til Lysøen for naturopplevelsens skyld. Hele 12 000 har tatt museets skyssbåt til og fra øyen, mot bare 8000 i fjor.

Høgheim er nå i gang med programmet for neste år og håper museet kan presentere et like variert tilbud til sommersesongen neste år.
- Selv om Bull-året nå er ferdig, vil vi fortsette å feire han på Lysøen, lover hun

Side-alternativer
sist endret 09.12.2010 - 11:07