Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Festforestilling i Olavsdalen

Ole Bull lå og snorket i sengen. Den bittelille hunden, som han gjerne bar i lommen, lå på brystet hans og sov.

– Zinken Hopp
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Festforestilling i Olavsdalen
25.05.2010

Festforestilling i Olavsdalen

Søndag 30 mai vil det være på dagen 150 år siden Bull og Bjørnson var i Olavsdalen i Søgne, i denne anledning arrangeres en gratis festforestilling.

"Det var som om Himmelske Toner dalede ned paa Jorden", skrev Peder Bjørnson i kallsboken for Søgne prestegjeld etter at Ole Bull hadde spilt i Olavsdalen i 1860.

Bjørnsons idé
Det var Bjørnstjerne Bjørnson hadde tatt med seg Ole Bull til Olavsdalen, hvor han nok på forhånd visste at det var spesielt god akustikk. Søndag 30 mai 2010 vil det være på dagen 150 år siden Bull og Bjørnson var sammen i Olavsdalen. Det er også 200 år siden Bull ble født og 100 år siden Bjørnson døde.

Gratis forestilling

I anledning denne dagen arrangeres det en festforestilling i Olavsdalen 30. mai kl 15.00. Stedet ligger "mitt i skauen" mellom de tre kommunene Søgne, Songdalen og Kristiansand og det arrangeres naturloser inn til dalen fra nord, sør, øst og vest. Det blir urfremføring av nyskrevet musikk og tekst.

Arne Nordheim, Bjørn Kruse, Håkon Berge og Kjell Habbestad er komponistene bak musikken. Paal-Helge Haugen har vært tekstforfatter. Haugen har også skrevet Bjørnson-diktet som Bjørnson aldri skreiv. Det skal fremføres av Nils Sletta. Arrangementet er gratis for alle.

Side-alternativer
sist endret 25.05.2010 - 09:58