Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Klart for Bull-spel

Velkommen tilbake fra Amerika! I Noge bliver dog bedst trods dets Danskhed; thi du og skje mand skal netop gjøre det norskt.

– A.O. Vinje
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Klart for Bull-spel
06.08.2010

Klart for Bull-spel

Fredag 13. august blir det premiere på Ole Bull-spelet, en forestilling i Bulls ånd.

På en holme i elven nedenfor Bulls rosa villa på Osterøy, er det rigget til en storslått scene.

I dette området tilbrakte Ole Bull mye tid både som barn og voksen, og med sitt romantiske landskap er det liten tvil om at fiolinisten hentet mye inspirasjon herfra.

Innblikk i Bulls univers

- Folk er engasjerte og vi gleder oss, sier prosjektleder Kristoffer Foldøy.
Over hundre aktører, profesjonelle og frivillige, deltar i arbeidet med forestillingen som vil spilles over tre dager neste helg.

Ole Bull-spelet tar utgangspunkt i sommeren da 60 år gamle Bull får beskjed om at han har gjort den unge Sara Thorp gravid. Tiden er inne for å ta et oppgjør med seg selv, og gjennom bruddstykker fra Bulls liv får publikum et innblikk i fiolinistens magiske univers.

vale

Rundt seksti skuespillere medvirker i stykket som har premiere 13. august.


Fra Michelsen til Bull
Randolf Walderhaug spiller rollen som den voksne Ole Bull i stykket. Som profesjonell skuespiller har han deltatt i en rekke utendørs spel tidligere, som Mostraspelet og Herøyspelet.

I fjor jul spilte han rollen som Christian Michelsen i serien ”Harry og Charles” på NRK, også det en markant og populær bergenser.

- Å spille Bull er utfordrende, han var virkelig et ikon. Jo mer man leser om han, jo større blir han, slår Walderhaug fast.

Handlekraftig drittsekk
Til tross for at han kanskje ikke var en god familiemann og hadde prosjekter som feilet, synes Walderhaug at Ole Bull på mange måter er forbilledlig. Ikke minst i sitt engasjement for norsk kunst og kultur.

- Det er klart at ut i fra dagens moral, var han kanskje en drittsekk. Men samtidig hadde han aldri fått gjort alt det andre, dersom han var en familiemann. Du vet, bordet fanger! sier han.

Randolf Walderhaug

Randolf Walderhaug spiller rollen som den voksne Ole Bull i stykket.


Ole Bull-spelet spilles 13., 14. og 15. august. For billetter og mer info se www.olebullspelet.no.

Side-alternativer
sist endret 06.08.2010 - 12:59