Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Klart for Osafestivalen

Kjære Fader! […] Jeg glædede mig meget til at du skulde komme hertil og jeg var paa Bryggen for at tage i mod dig men saa blev jeg skuffet og det er ikke den første gang.

– Thorvald Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Klart for Osafestivalen
26.10.2010

Klart for Osafestivalen

Osafestivalen starter på Voss torsdag 28. oktober og byr på konserter og foredrag hele helgen.

Klart for Osafestivalen

Blant artistene som opptrer under årets Osafestival på Voss er en rekke studenter fra Ole Bull Akademiet. (foto: osafestivalen.no)

Tema for festivalen er i år ”virtuosa” og både 200-års jubilant Ole Bull og 100-års jubilant Sigbjørn B. Osa vil bli markert. Åpningskonserten på torsdag ved Arve Tellefsen og Håvard Gimse blir nettopp en hyllest til disse to.

Andre deltagende artister er Nils Økland, Rolf-Erik Nystrøm, Aasmund Nordstoga Band, Trio Mediæval, studentene fra Ole Bull Akademiet, Trondheimsolistene og mange mange flere. Programmet inneholder også et bestillingsverk for fiolin og strykeorkester med inspirasjon fra Bull og Bernhoft Osa. 

I tilknyttet til festivalen arrangeres seminaret ”Ole Bull og folkemusikken” med Arve Tellefsen, Harald Herresthal, Einar Mjølsnes og Håkon Asheim. Seminaret arrangeres 28.-29. oktober og vil belyse Ole Bulls engasjement for folkemusikken, og hvordan han brukte den som musiker og formidler.

Les mer om Osafestivalen, se fullstendig program og kjøp billetter på www.osafestivalen.no.

Side-alternativer
sist endret 26.10.2010 - 16:09