Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Lagets femte mann

Nu ja, det er bare å finne seg i å tåle ondskap og løgn når man er blitt et offentlig menneske [..] og noen ganger trengs det virkelig en overmenneskelig styrke for å stå i mot infame angrep - og tie.

– Ole Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Lagets femte mann
05.05.2010

Lagets femte mann

Den femte fiolinbyggeren, Frédéric Chaudiére, er i gang med å sette sammen fiolinen i Permanenten.

Lagets femte mann

Frédéric Chaudiére har fått den spennende oppgaven med å sette sammen de påbegynte fiolindelene til én. Han håper de passer sammen.

Den franske fiolinbyggeren har fått den spennende oppgaven med å sette sammen de fem delene, som hans kollegaer har klargjort siden prosjektet startet for tre uker siden.

Vil de passe?
Fiolinens lokk, bunn, sarger (sidene), halsen og snekken (hvor stemmeskruene sitter) skal nå bli til én. Chaudiére ikke bekymret for om delene passer sammen.
– Det er jo min jobb det, ler han.

Chaudiére skal også skjære til de to f-hullene i fiolinlokket og sette inn bassbjelken. Dette er deler som har mye å si for fiolinens lyd, og selv om han ikke har den originale del Gesu-fiolinen foran seg, håper Chaudiére på en lignende toneart.

Chaudiére 1

Chaudiére skal også skjære ut fiolinens to f-hull og sette inn bassbjelken under fiolinlokket.


Fiolinbyen

Som forrige stafettdeltager og kollega Nicolas Gilles, er Frédéric Chaudiére til daglig å finne i Montpellier hvor han har sitt fiolinmakerverksted. Det finnes en rekke fiolinbyggere i denne franske byen, og Chaudiére og Gilles har faktisk verksted vegg i vegg. Men Chaudiére forsikrer oss om at det er samarbeid og ikke bitter konkurranse i nabolaget.

Chaudiére 2

Det er i den franske fiolinbyen Montpellier at Chaudiére bor og arbeider til daglig.


Frédéric Chaudiére blir å finne i Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseums fiolinverksted frem til fredag 7. mai. For mer informasjon om museet, se www.kunstmuseene.no.

Prosjektet og utstillingene er et samarbeid mellom Dextra Musica, Festspillene, Kunstmuseene i Bergen og en del av Ole Bull 2010.

Side-alternativer
sist endret 05.05.2010 - 08:29