Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Lysøen er åpent

Da jeg ikke veed eller kan vide, i hvad Forhold De står til de to unge, älskverdige Herrer, jeg fandt hos Dem, saa vover jeg ikke at likefrem forlange en Samtale under fire Øine med Dem, [..] modtag venligt mit brev og tilgiv mig min Dristighed.

– Otto Gottfried von Lütgendorff-Leinburg
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Lysøen er åpent
18.05.2010

Lysøen er åpent

Museet Lysøen er nå åpent og klart for kongelig besøk og Ole Bull-feiring.

Lysøen er åpent

HM Dronning Sonja er beskytter for årets Ole Bull-jubileum og besøker Museet Lysøen 27. mai. (foto: Kjartan Skår / Cathrine Wessel, Det kongelige Hoff)

Museet åpnet søndag 16. mai med den årlige turmarsjen Lysøen Rundt. På tross av lunefulle værguder deltok rundt 450 turgåere på marsjen og arrangørene fikk gode tilbakemeldinger.
- Det var litt færre deltagere enn i fjor, men med alt det regnet er vi storfornøyde, sier Berit Høgheim, avdelingsdirektør ved Museet Lysøen.

Dronningen kommer

Torsdag 27. mai kommer HM Dronning Sonja til Lysøen. Dronningen besøker Bergen i anledning Festspillene og skal delta på en privat konsert med den unge fiolinisten Vilde Frang og pianist Christian Ihle Hadland.

Frang debuterte som orkestersolist allerede 10 år gammel og har mottatt en rekke priser og stipender, blant annet Den Norske Solistprisen i 2009.

Feiring av Bulls jubileum

Dronningen er også beskytter av Ole Bulls 200-års jubileum og Museet Lysøen feirer jubileet med en rekke arrangementer i løpet av sesongen. Siste helgen i mai blir det blant annet to dobbelkonserter med Ole Bulls musikk i forbindelse med Festspillene.

Arve Tellefsen og Håvard Gimse starter med musikk og historier fra Bulls liv, lørdag 29. mai. Dagen etter, søndag 30. mai spiller fiolinist Henning Kraggerud og Christian Ihle Hadland verk av Bull og hans samtidige.

Videre jubileumsprogram for Ole Bull på Museet Lysøen blir annonsert fortløpende.

Side-alternativer
sist endret 27.05.2010 - 13:18