Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Mange på Lysøen

Kjære Fader! […] Jeg glædede mig meget til at du skulde komme hertil og jeg var paa Bryggen for at tage i mod dig men saa blev jeg skuffet og det er ikke den første gang.

– Thorvald Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Mange på Lysøen
27.04.2010

Mange på Lysøen

Nesten 2000 elever deltok på Bull-skolekonsertene på Lysøen i april.

Mange på Lysøen

Totalt 1790 elever deltok på skolekonserter om Ole Bull på Lysøen. Her fra Hop ungdomsskoles besøk. (foto: Jan Hasselberg)

I perioden 8. til og med 21. april 2010 ble det arrangert i alt seksten skolekonserter for totalt 1790 elever på Lysøen. Det var hovedsakelig ungdomskoleelever fra Fana og Os som deltok.

Fornøyd
Jan Hasselberg ved Hop ungdomsskole var strålende fornøyd med både været og konsertene etter besøkene på Lysøen.
- Jeg har bare hørt kjempekommentarer fra kollegaer, og elevene trivdes med hele opplegget, sier han.

Engasjerte formidlere
I Ole Bulls villa på Lysøen utenfor Os, fikk skoleelever oppleve Bulls musikk slik han selv kan ha spilt den. Det var fiolinist Nils Økland, journalist Mari Lyssand og pianist Sigbjørn Apeland som sto for underholdningen under skolekonsertene, som tok for seg Ole Bulls historie og musikk. Alle tre er interesserte i Bull, og hans forhold til folkemusikk og improvisasjon.

Nils okland

Nils Økland var en av musikerene på skolekonsertene (foto: Jan Hasselberg)


Skolekonsertene ble arrangert i samarbeid med Rikskonsertenes skolekonsertording, Ole Bull 2010 og Museet Lysøen. For mer informasjon se www.dks-hordaland.no.

Side-alternativer
sist endret 27.04.2010 - 14:53