Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Fiolinsuksess

Kjære Fader! […] Jeg glædede mig meget til at du skulde komme hertil og jeg var paa Bryggen for at tage i mod dig men saa blev jeg skuffet og det er ikke den første gang.

– Thorvald Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Fiolinsuksess
11.06.2010

Fiolinsuksess

5000 personer fikk med seg instrumentutstillingen i Permanenten i de to ukene den ble vist.

Fiolinsuksess

Nesten 5000 besøkende var innom Permanenten og utstillingen "Ole Bull og mesterinstrumentene", i perioden 26. mai - 9. juni. (foto: Dag Fosse)

Utstillingen ”Ole Bull og mesterinstrumentene” har høstet god kritikk fra både publikum og profesjonelle. I løpet av de to ukene utstillingen varte, var nesten 5000 besøkende vært innom museet.

På grunn av streiken var det også flere skoleklasser som avlyste omvisninger i utstillingen, noe som tilsier at besøkstallet kunne vært høyere.

Sjelden anledning
Utstillingen viste hele 27 instrumentklassikere fra fiolinbyggere som blant annet Stradivari, Gasparo da Saló og Vuillaume, og det er svært sjelden at så mange mesterinstrumenter er samlet i en utstilling.

I tillegg til instrumentutstillingen, var det arrangert en ”fiolinstafett” hvor fiolinmakere fra hele Europa samarbeidet om å bygge en kopi av en Guarneri del Gesú-fiolin som har tilhørt Ole Bull. I samarbeid med Festspillene var det arrangert ti gratiskonserter i instrumentutstillingen, med kjente musikere og Barrat Due elever. Rundt 1500 besøkende deltok på konsertene, og det var fullt i lokalet flere av dagene.

Strålende fornøyd
Avdelingsdirektør Jorunn Haakestad, ved Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum, er strålende fornøyd med besøkstallene og utstillingen.
- Det er ikke ofte vi bruker slike ord, men dette synes vi har vært en suksess, sier Haakestad. Hun fremhever at de ulike arrangementene knyttet til fiolinsatsingen har gjort det hele til en spesiell opplevelse.
- Og det er klart at å ha 13 Guarneri-fioliner her på museet, som jo er eksepsjonelt i verdenssammenheng, har vært noe helt eget, sier hun.

Selv om den store instrumentutstillingen nå er over, er ikke fiolinfesten på Permanenten helt ferdig. Lørdag 19. juni åpner utstillingen ”Oles magiske fiolin”, som tar for seg Ole Bulls helt spesielle Gasparo da Saló-fiolin med englehode fra 1562.

Utstillingen er et samarbeid mellom Dextra Musica, Festspillene i Bergen, Ole Bull 2010 og Kunstmuseene i Bergen.

Side-alternativer
sist endret 14.06.2010 - 12:51