Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Menuhin Competition 2010

Ole Bull lå og snorket i sengen. Den bittelille hunden, som han gjerne bar i lommen, lå på brystet hans og sov.

– Zinken Hopp
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Menuhin Competition 2010
08.01.2010

Menuhin Competition 2010

Verdens mest prestisjefylte konkurranse for unge fiolinister kommer til Oslo, og byen skal fylles med musikk i ti dager.

Menuhin Competition 2010

konkurransens grunnlegger Yehudi Menuhin.

16.04.2010–25.04.2010
Diverse spillesteder, Oslo

Konkurransen feirer Ole Bulls 200-års jubileum med fremføringer av hans musikk og en internasjonal fiolinutstilling.

42 unge fiolinister fra hele verden (blant dem fem norske deltakere) kommer til Oslo for å konkurrere om priser og prestisje. Internasjonale stjerner på fiolin og bratsj er med i juryen, og jurymedlemmene vil også opptre på konserter samt holde åpne mesterklasser. I tillegg vil byen fylles med musikk, takket være kulturskoleelever fra hele Norge. Publikum kan forberede seg på en fantastisk og allsidig musikkfest i Oslo i april.

Menuhin-konkurransen ble stiftet av fiolinlegenden Yehudi Menuhin i 1983, og avholdes annethvert år. Menuhin Competition 2010 arrangeres av fem ledende institusjoner i norsk kulturliv – Barratt Due musikkinstitutt, Den Norske Opera & Ballett, Oslo-Filharmonien, Norsk kulturskoleråd og Norges musikkhøgskole – i samarbeid med den Londonbaserte stiftelsen Menuhin Competition Trust.

Ole Bull-jubileet var utslagsgivende for at konkurransen kommer til Norge. For første gang erstattes verker av Paganini med Bulls musikk på konkurranserepertoaret, i tillegg vil man kunne høre verker av Bull på mange av arrangementene rundt konkurransen – ikke minst på den avsluttende gallakonserten i Operaen 25. april. Og den New York-baserte fiolinmakeren Christophe Landon har invitert instrumentbyggere fra hele verden til å lage kopier av Guarneri-fiolinen ”Ole Bull” fra 1744. Disse vil stilles ut på Norges musikkhøgskole gjennom konkurransen, og konkurransedeltakere og andre fiolinister inviteres til å prøvespille instrumentene.


Hele programmet for konkurransen finner du på disse nettstedene:www.nmh.no/menuhincompetition2010


For information in English on the Menuhin Competition 2010, please see: www.menuhincompetition.org

av Alison Bullock Aarsten

Side-alternativer
sist endret 31.03.2010 - 09:21