Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Mestermøte; dobbelkonsert

Kjære Pappa! Nu vil jeg skrive lidt til dig, for det er saa længe siden jeg saa dig og fortælle dig meget. Jeg gaar på Nissens Pigeskole og gaaer i anden Klasse, for jeg blev fløttet til jiuil ien høiere Klasse, og der lærer jeg Tydsk.

– Lucie Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Mestermøte; dobbelkonsert
04.06.2010

Mestermøte; dobbelkonsert

Det blir to forestillinger under dagens gratiskonsert med Henning Kraggerud i Permanenten.

Mestermøte; dobbelkonsert

Kraggerud skal blant annet spille på den nye fiolinen som er blitt til under fiolinstafetten i Permanenten. På bildet ser du Patrick Robin, en av de syv fiolinbyggerne som har deltatt i stafetten. (foto: Maria Tripodianos)

Skjebnens time er kommet for fiolinen som har blitt til i Permanentens instrumentmakerverksted. Vil den kunne måle seg med den originale del Gesú-fiolinen?

To forestillinger
I dag, fredag 4. juni spiller Henning Kraggerud på fiolinen som er blitt til i løpet av prosjektet ”En fiolin blir til”. Spillingen inngår i gratiskonsertserien som pågår fram til og med 9. juni og konsertene har hatt stor pågang. Det vil derfor arrangeres to konserter i dag, en kl 14.00, som er vanlig tidspunkt for gratiskonsertene, og en ekstrakonsert kl 14.45.

Den nye fiolinen er en kopi av Ole Bulls berømte del Gesú fiolin fra 1744, og ble til i et temporært fiolinmakerverksted i Permanenten i løpet av en fem uker lang "fiolinmakerstafett".

Mestermøte
Syv av verdens beste instrumentmakere deltok i arbeidet, og de er selvsagt alle på plass i Permanenten under dagens mestermøte.

Henning Kraggerud skal nemlig ikke bare spille på den nye fiolinen, han skal også sammenligne tonene med originalen og originalens tvillingbror. For den ekte Ole Bull del Gesu-fiolinen er nå til stede i Permanentens instrumentutstilling, sammen med dennes tvillingfiolin, "Terminator", som også ble bygget av del Gesú i 1744.

Dette blir en unik sjanse til å høre, se og sammenligne de tre mesterinstrumentene.

Fredag 4. juni,
kl 14.00 - 14.45
kl 14.45 - 15.30


Henning Kraggerud har med seg Christian Ihle Hadland på piano.

Side-alternativer
sist endret 04.06.2010 - 10:41