Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Myntmotiv er klart

Nu ja, det er bare å finne seg i å tåle ondskap og løgn når man er blitt et offentlig menneske [..] og noen ganger trengs det virkelig en overmenneskelig styrke for å stå i mot infame angrep - og tie.

– Ole Bull
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Myntmotiv er klart
01.09.2009

Myntmotiv er klart

Billedhugger Wenche Gulbransen vant konkurransen om utformingen av Ole Bull-mynten.

Myntmotiv er klart

Vinnermotivet av Ole Bull-mynten er laget av billedhugger Wenche Gulbransen.

I forbindelse med jubileumsåret ønsker Norges Bank å gi ut en 10-krone sirkulasjonsmynt med spesialpreg.

Seks kunstnere ble invitert til å delta i en konkurranse om utformingen av myntens bakside. Vinnermotivet er utformet av billedhugger Wenche Gulbransen. Motivet er en sammensmelting av Ole Bulls portrett, deler av noteark og tekst til ”Seterjentens søndag” samt navn og årstall. Det kan bli gjort mindre justeringer i motivet før mynten settes i produksjon. Som forsidemotiv på mynten benyttes kongeportrettet av Harald V slik det har vært brukt på sirkulasjonsmynter med spesialpreg de senere år.

Utgivelsen av 10-kronemynten er planlagt å skje i forbindelse med åpningen av jubileumsåret i februar 2010. Bilder av ferdig preget mynt vil da bli offentliggjort.

Norges Bank har samarbeidet med "Ole Bull 2010" om utgivelsen av mynten.For mer informasjon, vennligst kontakt: Kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth tlf. 22 31 63 50 / 91 63 89 12.

Side-alternativer
sist endret 18.01.2010 - 20:08