Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Minnemynten er klar

Da jeg ikke veed eller kan vide, i hvad Forhold De står til de to unge, älskverdige Herrer, jeg fandt hos Dem, saa vover jeg ikke at likefrem forlange en Samtale under fire Øine med Dem, [..] modtag venligt mit brev og tilgiv mig min Dristighed.

– Otto Gottfried von Lütgendorff-Leinburg
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Minnemynten er klar
01.02.2010

Minnemynten er klar

Fredag 5. feruar utgir Norges Bank minnemynten som er laget i forbindelse med Ole Bulls jubileum.

Minnemynten er klar

10-kronemynten til minne om Ole Bull

- Med denne markeringen ønsker vi å hedre den verdensberømte fiolinisten og komponisten Ole Bull, uttaler direktør Trond Eklund i Norges Banks avdeling for kontante betalingsmidler i en pressemelding. Han trekker også frem Ole Bulls interesse for norsk folkemusikk, og den sentrale rolle musikeren Bull spilte i utviklingen av en særnorsk kultur etter unionsoppløsningen fra Danmark.

Billedhugger Wenche Gulbransen vant konkurransen om utformingen av myntens bakside. Motivet er en sammensmelting av Ole Bulls portrett og deler av noteark til ”Seterjentens søndag”. Som forsidemotiv på mynten benyttes kongeportrettet av Harald V, slik det har vært brukt på sirkulasjonsmynter med spesialpreg de senere år. Motivet er utformet av formgiver Ingrid Austlid Rise ved Det Norske Myntverket.

Minnemynten har samme format som den ordinære 10-kronemynten og blir tvungent betalingsmiddel.

Norges Bank har samarbeidet med Ole Bull 2010, om utgivelsen av mynten. 


Se norges-bank.no for mer informasjon.

Side-alternativer
sist endret 31.03.2010 - 09:15