Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Nytt album med Bulls musikk

Opsatsens annen Del refererer til en kontrovers mellem Hr. Bull og et Par av Theatrets Direktører.

– Niels A. Nicolaysen
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Nytt album med Bulls musikk
15.03.2010

Nytt album med Bulls musikk

Albumet "OLE BULL violin concertos" lanseres i dag, 15. mars på det norske plateselskapet 2L.

Nytt album med Bulls musikk

Annar Follesø er ute med nytt album med Bulls komposisjoner. (foto: Dag Thorenfeldt)

Det er fiolinisten Annar Follesø som har spilt inn Ole Bulls fiolinkonserter, i samarbeid med Kringkastingsorkesteret og dirigent Ole Kristian Ruud.

Flere av komposisjonene på albumet er verker som ble gjenoppdaget for bare få år siden, deriblant den spanske fantasien La verbena de San Juan (St. Hansnatt i Sevilla), som Follesø fremførte for første gang under Festspillene i Bergen i 2007. Det var musikkprofessor og Ole Bull-biograf Harald Herresthal som fant stykket for tre år siden på slottet i Madrid, hvor partituret hadde ligget gjemt siden 1847.

To andre nyoppdagede verk som er med på albumet, er Bulls konsert i A-dur, som ble til i Italia i 1934 og konsert Nr.2, Concerto Fantastico. "OLE BULL violin concertos" inneholder også de velkjente Bull-komposisjonene Sæterjentens Søndag, Et Sæterbesøg og I Ensomme Stunde.

Follesø og Kringkastingsorkesteret feiret Ole Bull med en konsert i NRK Store Studio 18. februar, konserten blir å høre på radio (P2 og NRK Klassisk) den 9. april kl 19.30, med reprise på NRK Klassisk uken etter.

Side-alternativer
sist endret 15.03.2010 - 14:42