Personlige verktøy
Du er her: Forside Aktuelt Feirer Bull i New York

Opsatsens annen Del refererer til en kontrovers mellem Hr. Bull og et Par av Theatrets Direktører.

– Niels A. Nicolaysen
 

Aktuelt

Forside / Aktuelt / Feirer Bull i New York
27.10.2010

Feirer Bull i New York

”The American Scandinavian Society” markerer Ole Bulls jubileum med en virtuos Halloween-konsert, søndag 31. oktober i New York.

Feirer Bull i New York

”The American Scandinavian Society” markerer Ole Bulls jubileum med en virtuos Halloween-konsert, søndag 31. oktober i New York. (foto: Bartek Roszak/Wikimedia commons)

Ole Bull opptrådte på scener over hele verden, og lot seg inspirere av Amerika, hvor han bergtok sitt publikum med sine karismatiske forestillinger, og var kjent som den rene trollmann når det gjaldt fiolinspilling.

Medvirkende til konserten er Lorentz Reitan, førsteamanuensis ved Griegakademiet i Bergen, og den unge prisvinnende søskenduoen Julie Coucheron (klaver) og David Coucheron (fiolin) som vil fremføre verker av Bull og Edvard Grieg.

David Coucheron har en mastergrad i musikk fra The Juilliard School og master i Musical Performance fra Guildhall School of Music and Drama i London. I 2006 mottok han The American Scandinavian Society's Cultural Grant Award. Julie Coucheron  har en bachelor i musikk og en Master of Arts-grad, fra The Royal Academy of Music i London.

David og Julie har opptrådt internasjonalt, både som duo og som solister, fra en ung alder. De har spilt inn to CD-er og har vunnet flere priser og konkurranser, senest førsteplass i Concorso Internazionale di Musica "Citta di Pinerolo" konkurransen i Torino.

Lorentz Reitan er profesjonell musikkviter og spesialrådgiver for Ole Bull 2010 sitt internasjonale program.

Arrangementet finner sted i 1185 Park Avenue i New York fra kl 16-18.

Påmelding til AmScandSociety08@aol.com

Kilde: www.norway.org

Side-alternativer
sist endret 27.10.2010 - 09:16